Πασχάλης Τόνιος “Άξιος Λόγος” Κωστής Παλαμάς

Δεν υπάρχει Χάρτης

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 20/07/2024
Ολοήμερο

Κατηγορίες


ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΟΝΙΟΣ ‘’ΑΞΙΟΣ ΛΟΓΟΣ’’ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ
Μετά την απόλυτη επιτυχία στην κατάμεστη ιστορική αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου Παρνασσός. Το έργο παρουσιάζετε στην Καλλιθέα στις 20 Ιουλίου.
Παρουσίαση για τα 81 χρόνια από τον θάνατο του κορυφαίου ποιητή Κωστή Παλαμά, περιλαμβάνει την εκτέλεση του μουσικού έργου «Άξιος Λόγος» του συνθέτη-ερμηνευτή Πασχάλη Τόνιου ,25 τραγούδια που χαρακτηρίζονται «μαθήματα» και μας θυμίζουν τις μεγάλες στιγμές της ελληνικής ποιητικής δημιουργίας του Κωστή Παλαμά.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Αφροδίτη Μάνου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, και ο Πασχάλης Τόνιος, στην απαγγελία ποιημάτων θα είναι ο σπουδαίος ηθοποιός Νικήτας Τσακίρογλου. Συμμετέχει η δημοτική χορωδία Σπατών – Αρτέμιδος μαέστρος Γρηγορία Δέδε
Θα προλογίσει ο Αντιπρόεδρος του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ Καθηγητής του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Ζώρας
Μουσικοί: Πασχάλης Τόνιος, Κυριακος Γκουβέντας, Θανάσης Σοφράς, Ανδρέας Βουδούρης, Χρήστος Ζούμπος, Δήμητρα Χανιαλάκη, Νίκος Κρέτσης.
Θα ακουστούν μελοποιημένα αποσπάσματα από τα έργα: Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου (1907), Η φλογέρα του Βασιλιά (1910), Τραγούδια της πατρίδος μου (1886), Ίαμβοι και ανάπαιστοι (1897), Η πολιτεία και η μοναξιά (1912), Τα δεκατετράστιχα (1919), Σατιρικά Γυμνάσματα (1912), Τάφος (1898)
“Κλασικός είναι ένας μοντέρνος που όσος χρόνος κι αν περάσει δεν παλιώνει ποτέ!”, τόνισε συγκινημένος ο Τίτος Πατρίκιος για τον Παλαμά στη πρώτη πετυχημένη παρουσίαση του έργου στο Φιλολογικό σύλλογο Παρνασσός.
Μεταξύ των θεατών της εκδήλωσης βρέθηκαν ο Ακαδημαϊκός και Καθηγητής Γλωσσολογίας Χρ. Χαραλαμπάκης, ο Πανεπιστημιακός καθηγητής (και τ. Πρύτανης του Παντείου) . Γ. Κοντογιώργης και πολλές άλλες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών.
20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΩΡΑ 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μοιράσου το άρθρο!