30 Χρόνια Ομάδα Αιγαίου – Επετειακός Διάπλους 2024

Φέτος η ομάδα Αιγαίου συμπληρώνει 30 χρόνια ανελλιπούς δράσης και παρουσίας στο Αιγαίο πέλαγος, στηρίζοντας ουσιαστικά τους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών της χώρας μας, βελτιώνοντας συνεχώς τις συνθήκες διαβίωσής τους και παρέχοντας τους υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες. Τρεις δεκαετίες σταθερής αφοσίωσης και προσφοράς και στέλνει Κύματα Αγάπης σε κάθε κάτοικο, σε κάθε νησί που θα επισκεφθούν.

 

Διακεκριμένοι ιατροί όλων των ειδικοτήτων (επαγγελματίες του κλάδου υγείας και όλων των υπόλοιπων κλάδων), μαζί με εθελοντές όλων των ηλικιών, θα ξεκινήσουν στις 16 Μαΐου 2024 από το Λαγονήσι, τον 30ο Επετειακό Διάπλου με πρώτο σταθμό τους Φούρνους, και με τη σειρά, θα επισκεφθούν τα νησιά Θύμαινα, Αγαθονήσι, Αρκιούς, Λειψούς, Πάτμο, Κίναρο, Σίκινο και το Κουφονήσι για να επιστρέψουν στη βάση τους έπειτα από 11 ημέρες εν πλω, στις 26 Μαΐου.

 

Κατά τη διάρκεια του 30ου Επετειακού Διάπλου, ιατρικές υπηρεσίες, έργα υποδομής, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντολογικές δράσεις αλλά και νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες θα τεθούν στη διάθεση των κατοίκων.

 

Στο Διάπλου θα συμμετάσχει -για μία ακόμη χρονιά- ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ). Τόσο οι νοσηλεύτριες όσο και οι εκπαιδεύτριες του ΕΕΣ θα προσφέρουν βιωματική εκπαίδευση σε Πρώτες Βοήθειες στους μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολικών βαθμίδων. Μια πολύτιμη γνώση χρήσιμη για όλη τους τη ζωή.

 

Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθητοποίησης, η κλινική ψυχολόγος Δήμητρα Ζάφειρα θα πραγματοποιήσει σεμινάριο για το τόσο επίκαιρο θέμα του σχολικού εκφοβισμού στους μαθητές του Δημοτικού της Πάτμου και σεμινάριο για τη διαφορετικότητα στους μαθητές της Σικίνου.

 

Επίσης, οι μαθήτριες και οι μαθητές των νησιών, θα παρακολουθήσουν εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας διαδικτυακά μαθήματα φιλοζωίας, χάρη στη συνεργασία μας με την ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. και την εκπαιδευτικό, συγγραφέα και ζωοθεραπεύτρια Κατερίνα Παπαποστόλου. Οι μαθητές του Κουφονησίου θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα δια ζώσης, μαζί με πιστοποιημένο σκύλο διαμεσολάβησης για παιδιά.

 

Η Ομάδα Αιγαίου εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστή για την ποικιλία των πολιτιστικών δράσεων που προσφέρει. Εκτός από τη συναυλία του Γιάννη Ζουγανέλη, θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις θεάτρου σκιών, θεατρικές παραστάσεις και μουσικοχορευτική εκδήλωση.

 

Αξίζει να αναφερθεί και η διοργάνωση Επιμορφωτικού Ιατρικού Σεμιναρίου με την Αρωγή και Στήριξη του Υπουργείου Υγείας, στους Λειψούς, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού με θέμα: “Πρόληψη σημαντικών συνηθισμένων νοσημάτων”.  Το σεμινάριο αυτό θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20.5.2024, ώρα 16:00, Lipsi Blue. Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των κατοίκων των Λειψών και η συζήτηση με τους ειδικούς επιστήμονες πάνω σε επίκαιρα θέματα πρόληψης κυρίως, αλλά και διάγνωσης κάποιων πολύ σημαντικών συνηθισμένων νοσημάτων (μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν έχουν ως εξής: “εμβολιασμός”, “πρόληψη καρδιοπαθειών”, “10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις ρευματικές παθήσεις”, “δέρμα και ήλιος”, “πρόληψη καρκίνου παχέος εντέρου” και πολλά ακόμη).

 

Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα, ή για την ενημέρωση σας πάνω στην ομάδα Αιγαίου και στο έργο της, πατήστε: εδώ

 

Μοιράσου το άρθρο!