Αειθαλεία-Συνέδριο-Εθελοντισμός & Ενεργός Γήρανση

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου «Αειθαλεία : Ολιστικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό ατόμων τρίτης ηλικίας και την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά», η ΕΛΙΞ-Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, ως φορέας υλοποίησης σας προσκαλούν στο Συνέδριο για τον Εθελοντισμό και την Ενεργό Γήρανση, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα), την Τετάρτη 27 Μαρτίου, ώρα 12.00μμ – 17.00μμ.
Στόχος του Συνεδρίου είναι η καθιέρωση της ενεργού γήρανσης στο δημόσιο διάλογο, με όχημα τον εθελοντισμό και τη συμμετοχή σε δράσεις κοινωνικής ωφέλειας. Το έργο “Αειθαλεία” σκοπεύει στην προώθηση της κοινωνικής και διαγενεακής αλληλεγγύης, στην άρση των αρνητικών στερεοτύπων για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς επίσης και στην ενίσχυση της συλλογικής δράσης και συνεργασίας μέσω του εθελοντισμού. Παράλληλα με τη μέχρι σήμερα πορεία των διεργασιών του έργου, στο Συνέδριο θα γίνει παρουσίαση της πλατφόρμας εθελοντισμού “Worth It”, η οποία δημιουργήθηκε για την αξιόπιστη και οργανωμένη πρόσβαση των πολιτών σε εθελοντικές δράσεις, οι οποίες θα διοργανώνονται από Φορείς όπως οι Δήμοι, οι Δομές Αλληλεγγύης, οι Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών κ.α.
Το Συνέδριο απευθύνεται στο ευρύ κοινό, σε επαγγελματίες του ευρύτερου αντικειμένου, σε φορείς της Πολιτείας και της Κοινωνίας των Πολιτών και σε δημοσιογράφους οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον τομέα της ενεργού γήρανσης και του εθελοντισμού σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα το βρείτε εδώ.
Το Συνέδριο θα μεταδοθεί και μέσω live streaming στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://us06web.zoom.us/j/83048361130
Δήλωση συμμετοχής μέσω της φόρμας: https://forms.gle/2zKatL8CwasxLCvH8
 Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active Citizens Fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

Μοιράσου το άρθρο!