Βοήθεια στην Αυστραλία

Πύρινη κόλαση στην Αυστραλία – Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

 

Οι φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία άφησαν και συνεχίζουν να αφήνουν πίσω τους το χάος έχοντας προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο περιβάλλον και κατ΄ επέκταση στους ανθρώπους και τα ζώα της ηπείρου.

Συγκεκριμένα πάνω από 500 εκατομμύρια ζώα έχασαν τη ζωή τους, πάνω από 2.400 σπίτια καταστράφηκαν και 13 εκατομμύρια στρέμματα κάηκαν. Τα νούμερα αυτά, δηλώνουν περιβαλλοντική καταστροφή παγκόσμιας κλίμακας και αποτελεί καθήκον όλων, ανεξαρτήτως εθνικότητας να βοηθήσει όπως μπορεί τους συνανθρώπους μας αλλά και τα ζώα, που υποφέρουν από την κόκκινη λαίλαπα.

Παρακάτω θα βρείτε οργανώσεις μέσω των οποίων μπορείτε να βοηθήσετε όπως επιθυμείτε:

 

Deep Peace Trust: Όποιος θέλει να βοηθήσει την μεγαλύτερη φάρμα της Αυστραλίας, η οποία φιλοξενεί πάνω από 500 ζώα και τώρα με τις φωτιές έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι αριθμοί μπορεί να κάνει δωρεά  εδώ.

Wild 2 Free: Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει ένα καταφύγιο καγκουρό, του οποίου οι 3 εγκαταστάσεις καταστράφηκαν, μπορεί να κάνει μια δωρεά εδώ.

Αnimals Australia: Αποτελεί μια από τις μια από τις πιο αποτελεσματικές οργανώσεις παροχής βοήθειας στα ζώα, παγκοσμίως. Μέσω των δωρεών που μπορείτε να κάνετε εδώ, η οργάνωση θα φέρει ειδικούς κτηνιάτρους για να βοηθήσουν τα τραυματισμένα από τις φλόγες αυστραλιανά ζώα ( κοάλα ).

Wires: Προστατεύει άγρια ζώα και μπορείτε να κάνετε δωρεές εδώ ( facebook account ) και εδώ ( site ).

GIVIT: Αυστραλιανός οργανισμός που προσφέρει αγαθά στους πυρόπληκτους, για δωρά πατήστε εδώ.

The Salvation Army: Ο Στρατός Σωτηρίας παρέχει χώρους διαμονής και φροντίζει για την υγεία ( κυρίως ψυχική ) των πυρόπληκτων. Δωρεά μπορείτε να κάνετε εδώ.
Για την στήριξη των ιθαγενών, των οποίων οι οικίες έχουν καταστραφεί, μπορείτε να κάνετε δωρεά εδώ.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει γενικά τους συνανθρώπους του μπορεί να κάνει δωρεά στον Ερυθρό Σταυρό, πατήστε εδώ.

Επίσης αν θέλετε να συνδράμετε στον εξωπραγματικό αγώνα που δίνουν οι εθελοντές πυροσβέστες, μπορείτε να κάνετε δωρεά εδώ.

Τέλος αν θέλετε να στηρίξετε τους εθελοντές κτηνιάτρους που δίνουν καθημερινή μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τα υπέροχα αυτά σπάνια είδη της ηπείρου, μπορείτε να κάνετε δωρεά εδώ.

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!