Δράσεις του Δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού!

Δημιουργικό εργαστήρι: Αποτύπωσε τα συναισθήματά σου!

Eίσαι 15-35 ετών;
Σε περιμένουμε στο “world café”, μια διάδραση μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικά βιώματα. Εκεί θα μοιραστούμε ιστορίες και θα αποτυπώσουμε τα συναισθήματα μας σε ένα μεγάλο συλλογικό έργο μέσω της παλιάς τεχνικής φωτογραφικής αποτύπωσης της κυανοτυπίας και του κολάζ. Το εικαστικό έργο θα αποτελέσει μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό και υπέρ της ενσυναίσθησης.
Που: Εφηβικό Δίκτυο, Κωνσταντινουπόλεως 189, Κολωνός
Πότε: Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 στις 12:00-14:00
Δήλωσε συμμετοχή εδώ

Σεμινάριο εξ αποστάσεως: «Ειρήνη είναι… Συζητώντας με τα παιδιά»

Είναι η ειρήνη δικαίωμα; Πώς το αίτημα για ειρήνη συνδέεται με τη σχολική καθημερινότητα; Πώς συνδέεται με την έννοια της ενεργού πολιτειότητας; Πώς μπορούν οι τέχνες ή το βιβλίο να υποστηρίξουν την ειρηνική συνύπαρξη;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσει το εξ αποστάσεως σεμινάριο «Ειρήνη είναι… Συζητώντας με τα παιδιά», που διοργανώνουμε σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δ΄ Αθήνας, Λάρισας και Μαγνησίας (δια των αντίστοιχων Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων).

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να τεθούν οι διαφορετικές διαστάσεις του θέματος και να συζητηθούν τρόποι προσέγγισης και προτάσεις για δραστηριότητες στην τάξη.Που: Διαδικτυακά
Πότε: Πέμπτη 28 Μαρτίου, 16:50-19:40.
Δήλωσε συμμετοχή εδώ

Η Πλανόδια Βιβλιοθήκη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεταμόρφωσης

Έχω δικαίωμα να έχω την ταυτότητά μου χωρίς να με κοροϊδεύουν; Να εκφράζομαι όπως θέλω και να μην με εκφοβίζουν;Ναι, όλοι έχουμε δικαιώματα και θα τα ανακαλύψουμε μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, στις οποίες τα ίδια τα παιδιά παίρνουν τον πρώτο λόγο και εκφράζονται ανοιχτά για αυτά που τα αφορούν.Μέσα από τα βιβλία, τα παιδιά θα διαβάσουν και θα ακούσουν ιστορίες, με ήρωες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους απέναντι στο σχολικό εκφοβισμό.
Που: I. Ράλλη και Δημαρχείου 1, Τ.Κ. 14452,
Πότε: Δευτέρα 15 Απριλίου, 18:00-20:00

Μοιράσου το άρθρο!