Φοιτητές εν Δράσει (στην Κοινωνία)

Γνωρίζοντας Φοιτητικές Εθελοντικές Πρωτοβουλίες

 

Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος

 

Η ΕΕΦΙΕ ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1993 και αποτελεί Αστική Εταιρεία μη Κερδοσκοπική, μη Κυβερνητική με πολλαπλή δραστηριοποίηση στα πλαίσια του εθελοντισμού. Διαθέτει παραρτήματα σε όλες τις Ιατρικές Σχολές της Ελλάδας, αριθμεί πάνω από 3000 μέλη και απευθύνεται σε φοιτητές Ιατρικής καθώς και σε φοιτητές συναφών σχολών επιστημών υγείας.

Σκοπός της ΕΕΦΙΕ είναι η ενεργοποίηση των φοιτητών Ιατρικής και η ενασχόλησή τους με θέματα επιστημονικού, κοινωνικού και εκπαιδευτικού προσανατολισμού, ενώ στόχος είναι η παραγωγή έργου επιστημονικής και κοινωνικής φύσεως με άξονα την ανιδιοτελή προσφορά των φοιτητών και με έμφαση στην ανάπτυξη του εθελοντισμού.

Εμπεριέχει μέσα και άλλες εθελοντικές ομάδες και προγράμματα με συγκεκριμένους τομείς δράσεις όπως:

 

 

1. “Will you… Marrow me?” : μια φοιτητική, εθελοντική και μη κερδοσκοπική ομάδα με κύριο στόχο την ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών και την καταγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Η ομάδα μας ιδρύθηκε το 2016 με πρωτοβουλία μελών του Παραρτήματος Αθηνών της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας, και σήμερα δραστηριοποιείται πλέον σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, όπου εδράζεται Ιατρική Σχολή.

 

 

2. “Ιατρική Απόβαση” : Ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα θεσμός, που μετρά 24 συναπτά έτη υλοποίησης, διοργανώνεται για ακόμη μία χρονιά από την Επιστημονική Εταιρία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος. Το εθελοντικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ιατρική Απόβαση”, ήδη από το 1997, πραγματοποιείται σε συνεργασία με Μονάδες Υγείας (Γενικά Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία) και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης νησιωτικών και ηπειρωτικών προορισμών της Ελλάδας. Βασικός στόχος είναι η προσφορά εθελοντικής βοήθειας στους Ιατρούς και το προσωπικό των Μονάδων Υγείας.

Μοιράσου το άρθρο!