Φοιτητές εν Δράσει (στην Κοινωνία)

Γνωρίζοντας Φοιτητικές Εθελοντικές Πρωτοβουλίες

Ομάδα Εθελοντισμού Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Σκοπός της Ομάδας Εθελοντισμού ΓΠΑ είναι η υλοποίηση και συμμετοχή σε δράσεις για την ανάδειξη του πανεπιστημίου. Αναλαμβάνει διάφορες δράσεις με κοινωφελές περιεχόμενο (π.χ. συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, καθαρισμός περιοχών, δράσεις για τη προστασία του περιβάλλοντος, ενημερωτικά προγράμματα για διάφορα θέματα, όπως ψυχική υγεία, βιώσιμη ανάπτυξη, την κακοποίηση των ζώων, κ.λ.π.)

 Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/volunteeringaua/?ref=page_internal

Εθελοντική «Ομάδα Δράσεων Αλληλεγγύης» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

 

H Εθελοντική «Ομάδα Δράσεων Αλληλεγγύης» των φοιτητών του ΠΑΜΑΚ εστιάζει, όπως δηλώνει και το όνομα της, στην αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, αλλά και γενικότερη προστασία αδυνάτων, όπως είναι και τα αδέσποτα. Συμμετέχει σε ενδιαφέρουσες δράσεις υποστήριξης, όπως είναι η διεξαγωγή αθλητικών αγώνων ως δημιουργικούς τρόπος προώθησης της βοήθειας στον συνάνθρωπο (π.χ. υποστήριξη στη διεξαγωγή του διεθνούς τουρνουά Γκόλμπολ (Goalball), «Ηφαιστειάδα 2021», για άτομα με οπτική αναπηρία, που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.)

 Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/solidarity.actions.group.uom/

Αιμοδοσία 365

Η δράση «Αιμοδοσία 365» διοργανώνεται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο – Μονάδα Αιμοδοσίας Αρεταίειου Νοσοκομείου Αθηνών με τη χορηγία του Ιδρύματος Λάτση και στοχεύει στη διερεύνηση της ανάπτυξης ενός στρατηγικού σχεδίου επικοινωνίας για την προσέλκυση και διατήρηση αιμοδοτών στην Ελλάδα.  Η «Αιμοδοσία 365», είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα  για την ενημέρωση των αιμοδοτών  με  καινοτόμες πρακτικές. Η προτεινόμενη δράση αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των διαφόρων κενών του συστήματος και στη βελτίωση της βασικής υποδομής ώστε η αιμοδοσία να γίνει πιο φιλική προς τους αιμοδότες. Αντί να στοχεύει στην ανάλυση της αιτιώδους σχέσης μεταξύ της αιμοδοσίας και των δημογραφικών στοιχείων των αιμοδοτών, η πρόταση αυτή τονίζει ότι η εμπειρία των αιμοδοτών έχει σημαντικό αντίκτυπο στην προσδοκία επαναλαμβανόμενης αιμοδοσίας.

                                                          Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.aimodosia365.gr/about.php

Μοιράσου το άρθρο!