Η ελπίδα για το καλό, δεν πρέπει να σβήσει

<<Στις δύσκολες ημέρες που ζούμε μοιραζόμαστε μαζί σας αχτίδες αισιοδοξίας.
“Όταν το φως δε παύει να λάμπει”
Και κυρίως όταν αυτό το φως το ανάβουν σε όλους εμάς παιδάκια που έχουν πονέσει πολύ στη ζωή τους!>>
Με αυτά τα λόγια η Εθελοντική Διακονία Ασθενών μοιράζεται την εμπειρία εθελόντριας που στήριξε παιδιά τα οποία βρέθηκαν σε νοσοκομείο μετά από εισαγγελική εντολή.
Αλήθεια, πώς βοηθάς ένα παιδί που έχει ίσως κακοποιηθεί; Τι κάνεις όταν θέλει να γυρίσει στο σπίτι του και στενοχωριέται; Πώς απαλύνεις τις πληγές του χρόνου διερεύνησης της κάθε περίπτωσης μέσα στο νοσοκομείο; Τι γίνεται όταν το παιδί πρόκειται να βρει στέγη σε ένα ορφανοτροφείο; Αν τυχόν χωριστεί αναγκαστικά από τα αδέλφια του; Πώς να μιλήσεις στα παιδιά;.
Εδώ μπορούμε να καταλάβουμε όλοι πως λειτουργεί το έργο των εθελοντών στις ψυχές των παιδιών.
Το άρθρο της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών είναι η καλύτερη γιορτή για την ημέρα του εθελοντή. Είναι τα εύσημα και τα παράσημα, ο έπαινος και η ηθική ικανοποίηση που καμία οργάνωση δεν μπορεί να προσφέρει στους εθελοντές της. Είναι η πιο όμορφη αξιοποίηση του χρόνου που διαθέτουμε και κάτι που ξεπερνά την ηθική, τη φιλανθρωπία, την αλληλεγγύη. Εδώ περιγράφεται μια σχέση. Μια σχέση αγάπης.

Όπως αναφέρεται:  <<Σε μια περίοδο κατά την οποία υπάρχει ορυμαγδός αρνητικών ειδήσεων, η ελπίδα για το καλό, δε πρέπει να σβήσει>>.

 

Μοιράσου το άρθρο!