Εκδήλωση «Η Ρόδος για τη Ζωή» στις 3 Νοεμβρίου

Η φετινή εκδήλωση της ΑΜΚΕ «Η Ρόδος για τη Ζωή» πρόκειται να διεξαχθεί φέτος για 10η συνεχόμενη χρονιά, στις 3 Νοεμβρίου 2019 στο νησί της Ρόδου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το ραντεβού έχει δοθεί για την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου ενώ το χρώμα της φετινής εκδήλωσης – περπατήματος είναι το χρώμα της πρώτης χρονιάς της εκδήλωσης- το φούξια.

Ο στόχος της ΑΜΚΕ «Η Ρόδος για τη Ζωή» αφορά ένα νέο σύστημα υπερηχοτομογραφίας το οποίο διαθέτει την τεχνική Shearwave ελαστογραφια πραγματικού χρόνου, μία τεχνική που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια και πρόκειται επανδρώσει και το νοσοκομείο της Ρόδου.

Η αξία του μηχανήματος ανέρχεται στα 55 χιλιάδες ευρώ, στόχος ιδιαίτερα υψηλός δεδομένου οτι η ΑΜΚΕ στηρίζεται σχεδόν εξολοκλήρου από τις πωλήσεις των μπλουζών αξίας 6 ευρώ, τις οποίες και φορούν οι χιλιάδες ντόπιοι στη διάρκεια της εκδήλωσης -και όχι μόνο.

Δεκάδες εθελοντές, σύλλογοι, σωματεία, επιχειρήσεις, και ιδιώτες ενώνουν κάθε χρόνο τις δυνάμεις του προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, ένας στόχος που υλοποιείται τις πρώτες μέρες μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Οι εκτιμήσεις για τη φετινή χρονιά είναι πως ο ιδιαίτερα υψηλός στόχος θα επιτευχθεί, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες που απομένουν, οι ρυθμοί γίνονται ακόμη πιο εντατικοί προκειμένου να προμηθευτούν όλο και περισσότεροι συμπολίτες τις μπλούζες για την εκδήλωση- περπάτημα θεσμό για το νησί της Ρόδου. Μια εκδήλωση, που η συμμετοχή της ξεπερνάει κατά πολύ, οποιαδήποτε άλλη τέτοιου είδους εκδήλωση σε περιφερειακό επίπεδο.

Το βασικό σημείο πώλησης των μπλουζών είναι όπως κάθε χρόνο ο πεζόδρομος Πλαστήρα (πεζόδρομος Ακταίον), ενώ τα ωράρια που το βρίσκετε ανοιχτό είναι καθημερινά 10:00-13:30 και 17:00- 20:00, ενώ τα Σάββατα 10:30- 14:00.

Το ραντεβού όπως πάντα πρόκειται να δοθεί στις 9:30 το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου από όπου και θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου και το περπάτημα μέσω της Τάφρου και έπειτα η επιστροφή στην πλατεία.

Η Ρόδος για τη Ζωή είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία η οποία διοργανώνει από το 2010 τον ομώνυμο αγώνα δρόμου-περπάτημα με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων και την αγορά για το Γενικό Νοσοκομείου της Ρόδου ιατρικού εξοπλισμού ο οποίος αφορά την έγκαιρη διάγνωση-θεραπεία διάφορων μορφών  καρκίνου. Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες αντικαρκινικές δράσεις πανελληνίως, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι το μπλουζάκι αφού κάθε χρόνο είναι διαφορετικού χρώματος καθώς επίσης και η στήριξη αποκλειστικά και μόνο από τη δωρεά των 6 ευρώ για την αγορά του t-shιrt αποκλειομένων εμπορικών χορηγιών.

Οι προηγούμενες δωρεές

Oι δωρεές από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν απο την εκδήλωση «Η Ρόδος για τη Ζωή», αφορούσαν την αγορά των εξής μηχανημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου:

Ένα ψηφιακό δερματοσκόπιο για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, έναν εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό για την σύγχρονη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη, ένα υστεροσκόπιο για τη λήψη βιοψίας από τον τράχηλο και την μήτρα για τη διάγνωση του καρκίνου, ένα κολονοσκόπιο για την πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου του εντέρου, ένα ρινολαρυγγοσκόπιο για τη διάγνωση και πρόληψη κάποιων μορφών καρκίνου του στοματοφάρυγγα, έναν υπερηχοτομογράφο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, την αναβάθμιση του ακτινολογικού τμήματος  και τις τελευταίες δύο χρονιές την αγορά μηχανημάτων και σχεδόν την πλήρη αναβάθμιση του παθολογοανατομικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου Ρόδου το οποίο αφορά τις βιοψίες.

Η Ροδίτισσα ολυμπιονίκης Νίκη Ξάνθου είναι αυτή η οποία θα δώσει την εκκίνηση στον δέκατο αγώνα- περπάτημα της εκδήλωσης «Η Ρόδος για τη Ζωή» που διεξάγεται την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Στη φετινή εκδήλωση αναμένεται οτι θα συμμετάσχουν και πάλι χιλιάδες Ροδίτες/σες, ενισχύοντας την προσπάθεια για τη μάχη εναντίον του καρκίνου.

Για μια ακόμη χρονιά, αποδεικνύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οτι «Η Ρόδος για τη Ζωή» είναι μια εκδήλωση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σε όλα τα επαγγέλματα, σε όλα τα θρησκεύματα και τις φυλές, μια εκδήλωση κατά την οποία όλη η Ρόδος γίνεται «μια γροθιά».

Με το φούξια να είναι το χρώμα που αναμένεται να «πλημμυρίσει» η πλατεία δημαρχείου την Κυριακή, οι δράσεις φέτος είναι ιδιαίτερα εορταστικές με αποκορύφωμα την ημέρα διεξαγωγής της εκδήλωσης- θεσμού για το νησί της Ρόδου.

Έτσι λοιπόν, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, λίγο μετά τις 10 το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου, οι παρουσιαστές της εκδήλωσης, οι δημοσιογράφοι κ.κ. Τέρης Χατζηιωάννου και Κώστας Σαμιωτάκης θα ξεκινήσουν την παρουσίαση.

Στην πλατεία δημαρχείου και αφού ξεκινήσει ο κόσμος να συγκεντρώνεται, θα απολαύσουν το ρόδιο συγκρότημα Highway groove band, η «Μπάντα δρόμου» του μουσικού σχολείου, τη φιλαρμονική Ρόδου και φυσικά τη μικρή προθέρμανση με τον γυμναστή της εκδήλωσης, τον κ. Στέργο Κουπάδη. Αξίζει να σημειωθεί πως για τη φετινή χρονιά επιλέχθηκε οι δρομείς να ξεκινήσουν το τρέξιμο λίγο νωρίτερα απο τους υπόλοιπους συντοπίτες μας που θα ξεκινήσουν με περίπου μισή ώρα διαφορά (11 ώρα εκκίνησης δρομέων).

Περισσότερα εδώ.

 

Μοιράσου το άρθρο!