Κάρυστος: Κυψέλες… ζωγραφιστές!

Η Κάρυστος είναι τόπος ιδιαίτερης βιοπολιτισμικής αξίας, και παράλληλα ένας φυσικός βοτανικός κήπος μοναδικής ποικιλίας που συνδέεται στενά με τις Μέλισσες. Σε μια πρωτοβουλία κοινωνικής καινοτομίας,

 

 

 

οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου,

εμπνεόμενοι από τη signature δράση πολιτισμού

Sweeten your Heritage Κάρυστος του μη κερδοσκοπικού φορέα Beelosophy,

ζωγράφισαν 4 κυψέλες Μελισσών

Η δράση λαμβάνει μέρος έως 30 Αυγούστου 2024.

 

 

 

 

Οι μαθητές αποτυπώνουν μέσα από την τέχνη τον προβληματισμό τους για την καταστροφή του περιβάλλοντος, τη μείωση των επικονιαστών και την κλιματική αλλαγή, διατηρώντας θετική διάθεση και υπογραμμίζουν με τα έργα τους ότι: «Η Γη είναι το σπίτι μας. Νοιαζόμαστε και φροντίζουμε τη φύση και τα ζώα. Δεν ανεχόμαστε τα δάση, τα βουνά και οι θάλασσες να καταστρέφονται. Θέλουμε να τα απολαμβάνουμε και να τα αξιοποιούμε όλοι μας, με σεβασμό και στους επόμενους από εμάς. Ενδιαφερόμαστε για τα ζώα, ειδικά για όσα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, όπως οι Μέλισσες. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι σημαντική για ένα καλύτερο μέλλον».

 

Δημιουργώντας 16 έργα τέχνης, όσες και οι πλευρές των 4 κυψελών, ονόμασαν κάθε κυψέλη σύμφωνα με το τί εκφράζει η εικαστική δημιουργία τους:

1) Η ζωή στην κυψέλη,

2) Οι Μελισσότοποι της Καρύστου,

3) Χωρίς τις μέλισσες,

4) Σε ποιον ανήκει το περιβάλλον.

 

 

Τα έργα εκτίθενται σε φυσική μορφή, αλλά και ψηφιακά και διαδίδονται ευρέως, προκειμένου να ενισχυθεί η εκπαιδευτική αξία της δραστηριότητας, η βιωσιμότητά της και τα επιδραστικά της αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα.
Συνολικά, η δράση Sweeten your Heritage Κάρυστος της Beelosophy, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, συνδέει με καινοτόμο τρόπο καλλιτέχνες, μαθητές, επιστήμονες και τοπικούς παράγοντες και συμβάλλει στον γόνιμο διάλογο για την επαναφορά της βιώσιμης διεπαφής ανθρώπου και φύσης, με όχημα το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και πρωταγωνιστές τις Μέλισσες και τη μελισσοκομία.

 

Χορηγός επικοινωνίας : ΕΡΤ3
Από το άρθρο: Sweeten your Heritage “Κάρυστος”

 

Μοιράσου το άρθρο!