Πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020 από τον οργανισμό QualityNet Foundation

Ο οργανισμός QualityNet Foundation διοργανώνει την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, στις 16:00, την επετειακή διαδικτυακή εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020», και την παρουσίαση των «The Most Sustainable Companies in Greece 2020», των εταιριών που έχουν υιοθετήσει μια ολιστική προσέγγιση στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και βάση της τεχνικής τους αξιολόγησης από το Sustainability Performance Directory, διαμορφώνουν τον Επιχειρηματικό Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι, το 2020 σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της «Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020», κατά την οποία ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός QualityNet Foundation, με την υποστήριξη κορυφαίων Θεσμικών, Επιχειρηματικών και Κοινωνικών Φορέων, μέσω της διαδικασίας διαλόγου και διαβούλευσης, δημιούργησαν δύο βασικούς πυλώνες στήριξης για την υιοθέτηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας, όπως:

Α. Μια «εργαλειοθήκη» για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Sustainability Tool Box), με στόχο την υποστήριξη της πολιτείας, της επιχειρηματικότητας και της τοπικής αυτοδιοίκησης στην εφαρμογή των αρχών της βιωσιμότητας και της πράσινης ανάπτυξης. Η «εργαλειοθήκη» αποτελείται από το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, τον Θεσμό διαλόγου Βravo Sustainability Dialogue & Awards, τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ και το Sustainability Performance Directory.

Β. Το  SDG Hub “in action for a better world”, που συνιστά μια προσέγγιση για την προώθηση των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και της agenda 2030 στην ελληνική κοινωνία, επιδιώκοντας την ενεργό συμμετοχή των Υπεύθυνων Οργανισμών και των Ενεργών Πολιτών στην υιοθέτηση υπευθύνων πρακτικών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας.

Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος του QualityNet Foundation κ. Χρυσούλα Εξάρχου, «το 2020 λόγω της πανδημίας θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη συλλογική μας μνήμη. Όμως είναι μια χρονιά, όπου μπορεί να γίνει ευρύτερα αντιληπτό ότι η Βιώσιμη, Πράσινη Ανάπτυξη -οι αρχές, τα εργαλεία και οι πρακτικές της- συνιστούν ένα ασφαλή σημείο επανεκκίνησης και κοινωνικής ανάπτυξης. Για εμάς, στο QualityNet η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020, που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη κορυφαίων Θεσμικών, Επιχειρηματικών και κοινωνικών Φορέων της χώρας, μας εμπνέει και μας δίνει το έναυσμα να συνεχίσουμε όλοι μαζί το ταξίδι για τη Βιώσιμη Ελλάδα του 2030». 

Δείτε το πρόγραμμα & μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το WWW.SUSTAINABLEGREECE2020.COM

 

Μοιράσου το άρθρο!