Θεραπευτική Ιστιοπλοΐα από την Ελληνική Εταιρεία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

Θεραπευτική Ιστιοπλοΐα από την Ελληνική Εταιρεία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας
Τελετή έναρξης, με επίτιμη Αmbassador τη ΜΟΝΙΚΑ

 

H Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας διοργανώνει την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 ( ώρα 20:00 ),

τελετή έναρξης του προγράμματος θεραπευτικής ιστιοπλοΐας με επίτιμη ambassador τη Μόνικα, στο θερινό κινηματογράφο Αλίμου – Cine Alimos.

Το πρόγραμμα Θεραπευτικής Ιστιοπλοΐας που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΕΕΣΚΠ) σε συνεργασία με την Oceans of Hope Challenge, περιλαμβάνει από τις 6 έως τις 19 Μαΐου 2 ιστιοπλοϊκά ταξίδια στον Σαρωνικό κόλπο, για άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση από όλο τον κόσμο.

Στην διάρκεια των δύο ταξιδιών, θα εφαρμοστούν στους συμμετέχοντες που διαβιούν με Πολλαπλή Σκλήρυνση, θεραπευτικές τεχνικές ψυχικής ενδυνάμωσης και σωματικής ευεξίας, σε μία προσπάθεια να αναδειχθεί η σχέση των θαλάσσιων δραστηριοτήτων αναψυχής με την κοινωνική ενσωμάτωση και την υιοθέτηση ενός υγιεινού και δραστήριου τρόπου ζωής.

Η δράση «Θαλάσσια ΑπόΔΡΑΣΗ: Θεραπευτική Ιστιοπλοΐα» είναι ενταγμένη στις δράσεις που πραγματοποιεί η Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΕΕΣΚΠ) για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (30 Μαΐου).

 

 


Προφίλ της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΕΕΣΚΠ) είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο, που αριθμεί περίπου 7000 μέλη πανελλαδικά. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 31 χρόνια με στόχο:

  • την υποστήριξη των ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ώστε να πετύχουν την αυτονομία, το συντομότερο δυνατόν και με το λιγότερο κόπο.
  • τη βελτίωση της καθημερινότητας τους με σκοπό τη συμμετοχή τους στο καθημερινό παραγωγικό γίγνεσθαι.
  • την επανένταξη τους μέσω της επαγγελματικής ενασχόλησης στο κοινωνικό σύνολο.
  • την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω στα προβλήματα που δημιουργεί η νόσος.
  • την συμβολή τόσο στη σωστή χρήση της υπάρχουσας θεραπείας, όσο και στην έρευνα για την εύρεση οριστικής θεραπείας.
  • την έγκυρη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων (ασθενών, θεραπευτών, συγγενών κ.α.) σε θέματα γύρω από τη νόσο.

Έχει Γραφεία την Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, την Τρίπολη, τα Τρίκαλα, το Ηράκλειο Κρήτης και την Κέρκυρα που λειτουργούν κυρίως από εθελοντές-πάσχοντες.

Συνεργάζεται με γιατρούς κρατικών νοσοκομείων (νευρολόγους, ορθοπεδικούς, οφθαλμίατρους, ουρολόγους, ψυχιάτρους, φυσιάτρους), καθώς και με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, γυμναστές, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές.

Διανέμει ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την πάθηση και εκδίδει τριμηνιαία εφημερίδα που αποστέλλεται σε όλα τα μέλη, στους 800 νευρολόγους της Ελλάδας και σε Έλληνες της διασποράς.

Διοργανώνει συναντήσεις για γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών, εκδρομές, καθώς και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Έχει εθελοντικές ομάδες αυτοβοήθειας για κατ’ οίκον επισκέψεις σε όσους έχουν ανάγκη. Παρέχει τηλεφωνική πληροφόρηση και ψυχολογική υποστήριξη και διατηρεί τηλεφωνικό δίκτυο επικοινωνίας και ενημέρωσης με τα μέλη για τα δικαιώματά τους.

Τα μέλη επίσης συμμετέχουν σε ομάδες διαφόρων δραστηριοτήτων (φυσικοθεραπείας, γυμναστικής σε πισίνα, αερόβιας γυμναστικής, pilates, ψυχολογικής υποστήριξης, εργαστήρι εικαστικών) που προσφέρονται από ειδικούς σε εθελοντική βάση.

Είναι τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Η ΕΕΣΚΠ εκπροσωπείται στα Διοικητικά Συμβούλια και των δυο Διεθνών Οργανισμών που αποτελούνται από άτομα διεθνούς κύρους.

 

Φετινή θεματική της καμπάνιας είναι οι Συνδέσεις των Ασθενών με την Κοινωνία

χρησιμοποιώντας τα hashtags:

#Iconnect / #Weconnect / #greekMSsociety / #worldMSday2023 / #MSconnections / #oceansofhopechallenge / #oceansofhope #magnificentsailors

 

Ιστοσελίδα και social media:

Website: www.gmss.gr Facebook page: https://www.facebook.com/greekmssociety/ Facebook group: https://www.facebook.com/groups/gmssgr/

Instagram: gmss.gr

YouTube: Greek Multiple Sclerosis Society

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!