Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού προωθεί την Ιστορία & τον Πολιτισμό στην Εκπαίδευση, μέσω καινοτόμων προγραμμάτων με τη χρήση νέων τεχνολογιών

3D Περιήγηση με κάσκες Εικονικής Πραγματικότητας (VR headset) στο «Εργαστήρι του Φειδία στην Αρχαία  Ολυμπία»

 Μία πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση για μαθητές σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ο πρώτος φορέας Εικονικής Πραγματικότητας στην Ελλάδα, με τριάντα χρόνια χρόνια εμπειρίας στη χρήση νέων τεχνολογιών για την προώθηση της Ιστορίας και του Πολιτισμού στην Εκπαίδευση, υλοποιεί μία πρωτόποριακή δράση για μαθητές και εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων της Αθήνας και τους εξοικειώνει με τις AR/VR τεχνολογίες.

Τη νέα εκπαιδευτική δράση εγκαινίασαν η εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης την Παρασκευή 7 Απριλίου στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Με τη χρήση VR κασκών τελευταίας τεχνολογίας και με την έμπειρη καθοδήγηση των Μουσειοπαιδαγωγών του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν εικονικά στο Εργαστήρι του διάσημου Αθηναίου γλύπτη Φειδία, εκεί όπου μαζί με ένα ολόκληρο επιτελείο συνεργατών, φιλοτέχνησε επί οκτώ χρόνια ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία.

Στην εκπαιδευτική αυτή δράση, ομάδες μαθητών βιώνουν μία εμπειρία εκτεταμένης πραγματικότητας (eXtended Reality) με επιμορφωτικό χαρακτήρα, η οποία συμπληρώνεται θεματικά από το ντοκιμαντέρ «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα», παραγωγής του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, το οποίο συνδυάζει την ιστορική ακρίβεια με την πρωτοτυπία σεναρίου και τη χρήση υψηλής τεχνολογίας. Καλύπτει την ιστορία των Αγώνων από τον 8ο αιώνα π.Χ μέχρι την οριστική εξάλειψή τους τα Πρωτοχριστιανικά χρόνια.

Η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου δήλωσε: «Στο ΙΜΕ στηρίζουμε και ενισχύουμε την αναβάθμιση των ψηφιακών ικανοτήτων. Οι νέες ψηφιακές εφαρμογές στην Παιδεία και τον Πολιτισμό ανοίγουν νέους δρόμους και προσφέρουν δυνατότητες πρόσβασης στη γνώση. Για αυτό οι μουσειοπαιδαγωγοί του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού επισκέπτονται τα σχολεία με μία πρωτοποριακή εφαρμογή. Το νέο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνδυάζει την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Η διαδραστικότητα και η νέα 3D τεχνολογία εκπαιδεύει τους μαθητές, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους.  Επιθυμία μας είναι να φτάσουμε παντού, τώρα που οι ψηφιακές δεξιότητες είναι πιο αναγκαίες από ποτέ.».

 

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος

Τ. 212 254 0000

Μοιράσου το άρθρο!