«Το Άλσος Ανήκει σε όλους» στις 3 Νοεμβρίου

Γιορτή περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη

Mε γενικό σύνθημα «Το Άλσος Ανήκει σε όλους», ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη προσκαλεί μικρούς μεγάλους στη γιορτή περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου σε έναν από τους ελάχιστους “πνεύμονες” πρασίνου του Λεκανοπεδίου Αττικής, στο Άλσος Αγ. Φιλίππου, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί.  

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και αφορούν στην δενδροφύτευση με φυτά που προέρχονται από το φυτώριο του Δήμου, τον καθαρισμό του χώρου από ξερά χόρτα, κλαδιά και σκουπίδια. Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο θεματικό κύκλο «Σώμα και Νους» και να κατασκευάσουν επί τόπου μικρά έργα εικαστικής και οικολογικής σύνθεσης. Οι μικροί μας φίλοι θα συνεχίσουν να προσφέρουν τους δικούς τους «καρπούς» στα δέντρα, κρεμώντας στα κλαδιά λογοτεχνικά αποφθέγματα. Στο πλαίσιο του προγράμματος είναι και η δημιουργία του πρώτου Μουσείου Κλαδιών υπό την καθοδήγηση του γλύπτη και σκηνογράφου Πέτρου Γεωργαρίου.

Ακόμη οι σπουδαστές του Κιθαριστικού Συνόλου Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη θα γεμίσουν το άλσος μελωδίες και χορευτές θα προσκαλούν τον κόσμο σε λάτιν ρυθμούς. Γεωπόνοι του Δήμου θα ενημερώσουν το κοινό σε θέματα κομποστοποίησης κλαδιών και μαθήματα ορειβασίας και πρώτων βοηθειών θα δώσουν τα συστήματα προσκόπων Νίκαιας –Αγ.Ι.Ρέντη.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου
‘Αλσος Αγίου Φιλίππου (είσοδος από την οδό Παντειχίου)
Ώρα έναρξης: 10.00 π.μ.

Η ΕΡΤ είναι χορηγός επικοινωνίας της δράσης.

Μοιράσου το άρθρο!