Τι σημαίνει η τετραήμερη εργασία για τις αποδοχές των εργαζομένων, εξήγησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο Άντριου Μπερνς, εμπνευστής της, λίγο πριν το μοντέλο αυτό «έρθει» και στην Ελλάδα. Όπως είπε ο ίδιος: «Στην ουσία, το αποκαλούμε “κανόνα 100:80:100”. Δηλαδή, μισθός στο 100%, χρόνος εργασίας στο 80%, με την προϋπόθεση ότι η παραγωγικότητα είναι στο 100%. Εστιάζουμε λοιπόν στο να εργαζόμαστε με καλύτερο τρόπο, με πιο έξυπνο τρόπο, αντί να εργαζόμαστε περισσότερες ώρες».
Τριήμερη απόδραση στη φύση για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει το Κέντρο Επανασύνδεσης Ανθρώπου – Φύσης αυτό το σαββατοκύριακο, στις 1 με 3 Ιουλίου 2022. Οι δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο όμορφο βουνό του Ταΰγετου, θα περιλαμβάνουν πεζοπορικές διαδρομές, βιωματικά παιχνίδια, ενώ θα υπάρξει μουσική και θα γίνουν και σεμινάρια πρώτων βοηθειών.
Οι αγώνες τριάθλου «Evrotathlon» επιστρέφουν για έκτη φορά στον Δήμο Ευρώτα και τη Λακωνία. Το αθλητικό δρώμενο, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου στην παραλία Έλους – Κυανή Ακτή, διοργανώνεται από τον Αθλητικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλισθένης Δ. Ευρώτα, τον Δήμο Ευρώτα και το ΝΠΔΔ «Νικηφόρος Βρεττάκος», και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πένταθλου.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στην Χάλκη τα “Ολυμπιονίκεια 2022”, μια εκδήλωση θεσμός, προς τιμήν της Παραολυμπιονίκη του χωριού Δέσποινας Μπατζιανούλη η οποία κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς αγώνες της Δανίας το 1997. Στην εκδήλωση ο σύλλογος τίμησε τη μεγάλη αθλήτρια ενώ παράλληλα βραβεύτηκε ο Νικαιώτης αθλητής του τένις, μέλος της Εθνικής Ομάδας και του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία ”Ηρόδικος”, Ραφαήλ Πατρωνίδης.
Ερευνητές στο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης (ETH) ανέπτυξαν έναν εξωσκελετό για άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Πρόκειται για ένα γιλέκο που λειτουργεί ως ένα επιπλέον στρώμα μυών και στοχεύει στην ενίσχυση της σωματικής δύναμης και αντοχής στο άνω μέρος του σώματος των ατόμων με προβλήματα κινητικότητας. Το γιλέκο αυτό ονομάζεται Myoshirt και συνοδεύεται από ένα μικρό κουτί που περιέχει την τεχνολογία η οποία δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο σώμα. Εξοπλισμένο με αισθητήρες, το γιλέκο στέλνει τα δεδομένα σε έναν αλγόριθμο που αναγνωρίζει το είδος της κίνησης που θέλει να εκτελέσει ένα άτομο. Είναι εξοπλισμένο με ένα μοτέρ ικανό να κινεί ένα καλώδιο που βρίσκεται ενσωματωμένο στο ύφασμα. Αυτό το καλώδιο κινείται παράλληλα με τον μυ, μιμούμενο την κίνησή του, και λειτουργεί σαν ένα είδος τεχνητού τένοντα. Η υποστήριξη που παρέχει, είναι πάντα σύμφωνη με την κίνηση που εκτελεί ο χρήστης και μπορεί να προσαρμοστεί στις ατομικές προτιμήσεις του. Ο χρήστης διατηρεί τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή και μπορεί να παρακάμψει τη συσκευή αν χρειαστεί.
Το Victoria Square Project μας προσκαλεί την Τρίτη, 5 Ιουλίου στις 19:00 στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του αγαπημένου προγράμματος «Πάμε πλατεία;». Το «Πάμε Πλατεία;» είναι μια σειρά υπαίθριων εργαστηρίων για παιδιά 6-12 ετών που έχει ως στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τον δημόσιο χώρο και την αρχιτεκτονική, η οποία λειτουργεί ως εργαλείο συνδιαμόρφωσης και δημιουργίας μέσω διαδικασιών συμμετοχικού σχεδιασμού. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο μπροστά από την Ελπίδος 13 και θα περιλαμβάνει έκθεση των μακετών που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τα παιδιά που συμμετείχαν, καθώς και με εκπαιδευτικούς και αρχιτέκτονες που ασχολούνται με το τρίπτυχο Παιδιά – Αρχιτεκτονική – Δημόσιος χώρος και με τον συμμετοχικό σχεδιασμό. Πληροφορίες παρουσίασης: Παρουσίαση & Συζήτηση : Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022, 19:00 Victoria Square Project Ελπίδος 13, 10434 Αθήνα
«Δυναμικά ξεκίνησε η δράση φιλοτέχνησης των ΚΑΦΑΟ του Δήμου Ελευσίνας, σε συνδιοργάνωση με τη 2023 Ελευσίνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης, με τη συμμετοχή ταλαντούχων παιδιών, μικρών και μεγάλων», αναφέρει ο Δήμος Ελευσίνας. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Όλο το προηγούμενο διάστημα τα συνεργεία του Δήμου προετοίμαζαν και καθάριζαν τις επιφάνειες των ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εικαστικές παρεμβάσεις από την καλλιτεχνική ομάδα. Σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία της αίσθησης μιας υπαίθριας έκθεσης, με μοναδικά θέματα, παρμένα από την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελευσίνας, τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την Ελευσίνα και τη Μαγούλα, καθώς και θέματα από τους κεντρικούς άξονες δράσης της Ελευσίνας 2023 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης.
Πρόσκληση στα μέλη και τους φίλους της απευθύνει η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου, η οποία διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση στους χώρους της το ερχόμενο Σάββατο, 2 Ιουλίου. Σύμφωνα με την πρόσκληση, η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 19:30 το απόγευμα του Σαββάτου και, κατά τη διάρκειά της, η Κοινότητα θα τιμήσει ορισμένα από τα πλέον επιφανή μέλη της, τα οποία «για δεκαετίες ολόκληρες και με απόλυτα διακριτικό και ανιδιοτελή τρόπο προσφέρανε κοινωνικές και επιστημονικές υπηρεσίες στον Ελληνισμό του Βερολίνου». Όπως διευκρινίζεται, τα τιμώμενα μέλη είναι ο Αθανάσιος Βαρέλας, ο Κωνσταντίνος Γκάγκας, η Ελισάβετ Εγγλέζου και ο εκλιπών, Γεώργιος Μπατίκας.
H γραφική Πέρδικα του Δήμου Ηγουμενίτσας, τo Φισκάρδο του Δήμου Σάμης και η Αρναία του Δήμου Αριστοτέλη είναι τα τρία ελληνικά χωριά που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον διαγωνισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), “Best Tourism Villages”, όπως αποφάσισε η ειδική επιτροπή που συνέστησε η Υφυπουργός Τουρισμού αρμόδια για τις ειδικές μορφές Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. Στόχος του “Best Tourism Villages” είναι να αναδείξει εξαιρετικά παραδείγματα προορισμού για αγροτουρισμό, με το Υπουργείο Τουρισμού να συμμετέχει στον διαγωνισμό για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της προώθησης του ελληνικού αγροτουριστικού προϊόντος σε περιοχές με πληθυσμό μέχρι 15.000 κατοίκους, με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.
Φοιτητές: Ειρήνη Βαγενά, Παύλος Μεθόδιος, Δημήτρης Μποφίλιος
Μοιράσου το άρθρο!