Εθελοντές στην πρόληψη και την θεραπεία των πληγών της πυρκαγιάς

 

Εθελοντές νέοι της Humanity Greece στην «πρώτη γραμμή» για την στήριξη σε πυρκαγιές και άλλες έκτακτες ανάγκες

Κύριο μέλημα της εθελοντικής ομάδας του Humanity Greece εδώ και έναν χρόνο, μετά και τις καταστροφικές φωτιές του περασμένου Αυγούστου σε Β. Εύβοια και Ηλεία, είναι η άμεση στήριξη των πολιτών και οικογενειών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές σε όλη την χώρα και όχι μόνο εντός Αττικής, σε μηνιαία βάση.

Εξάλλου, η ομάδα του Humanity Greece τονίζει πως «Οι ανάγκες είναι πάντα μεγαλύτερες και σοβαρότερες όταν «τα φώτα σβήσουν» σε κάθε πληγείσα περιοχή. Πολλές οικογένειες πασχίζουν να τα φέρουν εις πέρας ενόψει και της ενεργειακής κρίσης».

Εκτός από τα απαραίτητα είδη: ισοτονικά, φυσιολογικούς ορούς, κολλύρια, ηλεκτρολύτες, γάζες, παυσίπονα, σνακ, τρόφιμα μακράς διάρκειας, βρεφικά γάλατα στο εθελοντικό συντονιστικό του κέντρο στην Μυλλέρου 76 στο Μεταξουργείο – η παρουσία του Humanity Greece, είναι ηχηρή και ουσιαστική, καθώς δεν δηλώνεται μόνο μέσω των αποστολών που πραγματοποιούνται, αλλά και μέσα από τις συναντήσεις με ανθρώπους, που, έχασαν την περιουσία τους, λόγω των έκτακτων περιβαλλοντικών καταστροφών.

Μέσα σε μόλις έναν χρόνο οι εθελοντές του Humanity Greece με την συνεχή προσφορά του κόσμου έχουν στείλει δεκάδες χιλιάδες πακέτα στήριξης στις πυρόπληκτες, σεισμόπληκτες, μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες της χώρας δημιουργώντας συνέργειες με οργανισμούς της ΚτΠ (Κοινωνίας των Πολιτών). Τα προβλήματα πολλά, η ανάγκη για προσφορά όμως είναι ακόμη μεγαλύτερη και οι νέοι εθελοντές δρουν εδώ και τώρα για την στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων νοικοκυριών.

Μπορείτε να βοηθήσετε κάνοντας και μια μικρή δωρεά στον τραπεζικό λογαριασμό του οργανισμού στο IBAN:

GR9802600460000370201071357 και Swift Code: EFGBGRAA

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

 

ΠΡΟΛΗΨΗ…

Περιπολίες εθελοντών στο Σέιχ Σου για την αποφυγή πυρκαγιάς

Εθελοντές στη θέση Άρτεμις του Σέιχ σου, παρατηρούν από ψηλά για τυχόν εκδήλωση πυρκαγιάς.
Άμεσα ενημερώνουν για την κατάσταση το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας.
Εκπαιδευμένοι άνθρωποι κάθε ηλικίας βρίσκονται σε επιφυλακή και σε ετοιμότητα ιδιαίτερα αυτή την περίοδο με τις υψηλές θερμοκρασίες και είναι έτοιμοι να επέμβουν για να σώσουν το περιαστικό δάσος.
Οι εθελοντικές ομάδες το μόνο που ζητούν είναι τον απαραίτητο εξοπλισμό για να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες.

22 εθελοντικές ομάδες ασχολούνται με την δασοπροστασία και την δασοπυρόσβεση στον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της Θεσσαλονίκης καλύπτοντας κάθε σημείο και σε περίπτωση πυρκαγιάς σημάνουν συναγερμό, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα λεπτό πολύτιμου χρόνου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video (ο σύνδεσμος στον τίτλο του άρθρου). Στο ρεπορτάζ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!