Η Επιτροπή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και το τμήμα ΚΕΕΠ της ΕΡΤ οργανώνουν, υποστηρίζουν και προωθούν δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας.

Ζωή Παχούντη

Προϊσταμένη Τμήματος ΚΕΕΠ,
Συντονίστρια Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης,
Υπηρεσίες Διευθύνοντος Συμβούλου


Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και συνέχισε τις σπουδές της διαδοχικά στο Πανεπιστήμιο της Μασσαλίας, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Danube της Αυστρίας (με υποτροφία). Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων: στο Marketing, MBA και το πιο πρόσφατο στην Δημοσιογραφία.
Έχει εργαστεί στην Ελληνική Πρεσβεία στο Πεκίνο με αντικείμενο την πολιτιστική προβολή της Ελλάδας και σε πολυεθνικές εταιρείες όπως την PeopleCert και την Sony Pictures Home Entertainment σε Ελλάδα και Αμερική, στα τμήματα Marketing και Επικοινωνίας.
Εργάζεται στην ΕΡΤ από τον Μάιο του 2014, αρχικά στο τμήμα Marketing και τη Διεύθυνση Επικοινωνίας, ενώ από το 2018 έχει αναλάβει προϊσταμένη του τμήματος ΚΕΕΠ (Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών) στις Υπηρεσίες Διευθύνοντος Συμβούλου.
Είναι ενεργό μέλος και εκπροσωπεί την ΕΡΤ στο δίκτυο "Public Service Media - Contribution to Society" της EBU για θέματα Κοινωνικής Υπευθυνότητας στην Ευρώπη.
Εκπροσωπεί την ΕΡΤ στο "Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη", CSR Hellas.

Ειρήνη Γιανναρά

Προϊσταμένη Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού,
Γεν. Δ/νσης Ραδιοφωνίας


Γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Middlesex University (MA of Arts στο Σχεδιασμό Διαδραστικών Μέσων (Design for Interactive Media)) και υπότροφος «Κυβέλη-Χορν» του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής. Από το 1999 είναι ειδική συνεργάτης/ερευνήτρια του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης/ΕΚΠΑ.
Εργάζεται στην ΕΡΤ από το 1999 στο ραδιόφωνο με ενημερωτικές εκπομπές, παράλληλα ασχολείται ως social media editor για τα ενημερωτικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ και συμμετέχει σε ειδικές δράσεις/συνέργειες της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας, αλλά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης όπως το Respect Words και το Radio Agora ως project coordinator. Από το 2018 είναι προϊσταμένη του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας.
Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως αρθρογράφος σε μηνιαία περιοδικά και ως δημοσιογράφος σε τηλεοπτικές εκπομπές. Έχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις σχετικά τη μουσική, την οπτική επικοινωνία, τα Μ.Μ.Ε και τις νέες τεχνολογίες σε συνέδρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει μελέτες σχετικώς με το ραδιόφωνο, τη δημοσιογραφία, την οπτική επικοινωνία και τις Νέες Τεχνολογίες σε επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Απόλλωνας Σμυρναίος

Προϊστάμενος Τμήματος Εταιρικής Στρατηγικής,
Δ/νσης Εταιρικής Ανάπτυξης & Ελέγχου Διαδικασιών,
Υπηρεσίες Διευθύνοντος Συμβούλου


Από το 2014 μέχρι το 2018 εργάστηκε στο Τμήμα Μελετών και Επίβλεψης Η/Μ Έργων της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.
Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανολόγος Μηχανικός, κατέχει Μεταπτυχιακά Διπλώματα στα ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ [Παν.Μακεδονίας] MECHATRONICS [Technical University of Catalonia] και ΜΗΧΑΤΡΟΝΙΚΗ [Τ. Δ. Μ.]. Συμμετέχει σε ερευνητικές ομάδες με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά καθώς και σε Επιστημονικά συνέδρια.
Εργάστηκε ως έκτακτος καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας [2008 έως 2013] και του I.E.K. Κοζάνης.
Διακατέχεται από περιβαλλοντολογική ευαισθησία και στόχος του είναι οι ευαισθητοποίηση όλων προς το αυτονόητο!

Μαρία Σιώτη

Προϊσταμένη Τμήματος Επικοινωνίας ΕΡΤ3


Γεννήθηκε και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι πτυχιούχος ανωτάτου επιπέδου της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας.
Στην ΕΡΤ3 εργάζεται από το 2001 και από το 2004 έως σήμερα είναι επικεφαλής στον τομέα της Επικοινωνίας με ευθύνη: τις επικοινωνιακές χορηγίες, τις δημόσιες και διεθνείς σχέσεις, τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης καθώς και του Κέντρου Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών και του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου Κεντρικής Μακεδονίας από την ίδρυσή τους.
Από το 2008 έως σήμερα είναι μέλος των ομάδων εργασίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ, ως συντονίστρια δράσεων Ε.Κ.Ε. της ΕΡΤ3.
Στο ενεργητικό της υπάρχουν ποικίλες δραστηριότητες που αφορούν στον τομέα της επικοινωνίας, της οργάνωσης, του συντονισμού, του επικοινωνιακού σχεδιασμού καμπάνιας πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό τόσο ως σύνεδρος όσο και ως μέλος της διοργανώτριας αρχής.Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια για την επικοινωνία, τα ΜΜΕ, τα κοινωνικά δίκτυα, το management, τις δημόσιες σχέσεις και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Έχει συντονίσει παρουσιάσεις βιβλίων και επιμορφωτικά σεμινάρια. Έχει παρουσιάσει και συντονίσει εκδηλώσεις της ΕΡΤ3, όπως συνεντεύξεις τύπου, παρουσιάσεις προγράμματος, συνέδρια, εκπαιδευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Σωτήρης Μαργιωρής

Δημοσιογράφος,
Γεν. Δ/νση Ενημέρωσης


Εργάζεται στην ΕΡΤ ως δημοσιογράφος, Υπεύθυνος Κάλυψης μεγάλων καλύψεων (συνόδου κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών γεγονότων, δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας και των Πολιτικών Αρχηγών). Επίσης, έχει διατελέσει (από το 1983 έως σήμερα): Διευθυντής Ενημερωτικών Εκπομπών, Προϊστάμενος Ρεπορτάζ, συντονιστής εκπομπών, Υπεύθυνος Παραγωγής για την κάλυψη των Εθνικών και Δημοτικών Εκλογών και Ευρωεκλογών και Υπεύθυνος για την παρακολούθηση Εξωτερικού Ενημερωτικού Προγράμματος, την Οργάνωση Παραγωγής Δελτίων Ειδήσεων και έκτακτων Δελτίων, την εσωτερική οργάνωση της Διεύθυνσης Ενημέρωσης.
Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πτυχίο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών της Νομικής Σχολής (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης).
Είναι εμπνευστής, ιδρυτής και διοργανωτής του φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια», από το 2007 έως σήμερα.

Κωνσταντίνος Παπαστάμος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός,
Τμήμα Γενικής Μέριμνας, Δ/νσης Διοικητικής Μέριμνας


Tα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται στο Τμήμα Γενικής Μέριμνας της ΕΡΤ, για την δημιουργία και διαχείριση ηλεκτρονικής βάσεως δεδομένων, συνεισφέρει στην σύνταξη τεχνικοοικονομικών προδιαγραφών για την διαχείριση υπηρεσιών/υλικών παρεχόμενων μέσω συμβολαίων τρίτων, αλλά και στην επίβλεψη της επιτυχούς εφαρμογής των τελευταίων.
Στο πρόσφατο παρελθόν ασχολήθηκε ως υπεύθυνος Ασφάλειας και επιβλέπων Τεχνικός Ασφαλείας.
Από το 1998 έως και το 2013, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, σε πάροχο κινητής τηλεφωνίας, ως Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Λειτουργίας των Δικτύων Πρόσβασης και Κορμού, ενώ την διετία 1996-1998 ασχολήθηκε ως επιβλέπων μηχανικός στο Κέντρο Επίβλεψης της εταιρείας.
Διαθέτει εμπειρία στην σχεδίαση και διαχείριση, συστημάτων κινητής επικοινωνίας όπως 5G, 4G, 3G, 2G, E-TACS900 καθώς και συστημάτων ασύρματης, ενσύρματης και οπτικής επικοινωνίας.
Είναι κάτοχος Διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μεταπτυχιακών σπουδών στην επιστήμη των Υπολογιστικών και Δικτυακών εφαρμογών.

Θωμάς Παρσόπουλος

Μηχανικός Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών,
Τμήμα Λειτουργίας Υπηρεσιών & Δικτύων Δεδομένων, Δ/νση Πληροφορικής


Ζει μόνιμα στη Χαλκίδα και είναι παντρεμένος με 3 παιδιά.
Το 2005 έχει λάβει το πτυχίο του ως Μηχανικός Η/Υ από το ΤΕΙ Λαμίας.
Από τον Ιούνιο του 2014 εργάζεται στην ΕΡΤ στην Διεύθυνση Πληροφορικής όπου ασχολείται με την υποστήριξη των πληροφοριακών συστημάτων της εταιρείας στο Τμήμα Λειτουργίας Υπηρεσιών και Δικτύου Δεδομένων.

Χρυσάνθη Χουντάλα

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός,
Tμήμα Aνάπτυξης Tηλεόρασης, Δ/νση Tεχνικής Aνάπτυξης & Yποστήριξης Tηλεόρασης


Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στον τομέα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών με θέμα την επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο ανθρώπινο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG) (2012). Το 2005 έλαβε το δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το 2010 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Τεχνοοικονομικά Συστήματα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά έργα σχεδίασης ψηφιακού και αναλογικού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού δικτύου στην Ελλάδα, μελέτες κατανομής συχνότητας και συμβατότητας (2005-2009). Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε εταιρείες σχετικές με ψηφιακή ευρυεκπομπή και τηλεπικοινωνίες από το 2010-2014 ως μηχανικός δικτύου. Από το Νοέμβριο του 2014 εργάζεται στην ΕΡΤ ΑΕ και ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες στην παραγωγή και την μετάδοση τηλεόρασης στο Τμήμα Τεχνικής Ανάπτυξης. Έχει ενεργή παρουσία σε ομάδες της EBU (European Broadcasting Union) και εκτελεί χρέη τεχνικού συνδέσμου (Technical Liaison Officer) στον εν λόγω οργανισμό.

Δήμητρα Αποστόλου

Εκπρόσωπος Επιτροπής Ασφάλειας & Υγιεινής ΕΡΤ


Γεννήθηκε στο Ναύπλιο και ζει στην Αθήνα.
Έχει σπουδάσει στη Ναντέρ (Γαλλία) Ιστορία της Τέχνης.
Εργάζεται στην ΕΡΤ από το 1989 ως Μεταφράστρια-Διερμηνέας Γαλλικής Γλώσσας, στο Τμήμα Γλωσσικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Προγράμματος Τηλεόρασης.
Είναι εκλεγμένη εκπρόσωπος στην Επιτροπή Ασφάλειας & Υγιεινής της ΕΡΤ.
Ασχολείται με πολιτιστικά θέματα και εκδηλώσεις των υπαλλήλων της ΕΡΤ και των παιδιών τους.

Αφροδίτη Γαβριήλ

Τμήμα Προμήθειας Υπηρεσιών, Δ/νση Προμηθειών & Διαχείρισης


Πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2007) και κάτοχος του Μετατπυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - Ολική Ποιότητα του Πανεπιστημίου Πειραιά (2011).
Έχει εργαστεί ως Συμβούλος επιχειρήσεων για την υποστήριξη ιδιωτικών επιχειρήσεων σε αναπτυξιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του Πανεπιστήμιου Στερεάς Ελλάδας για την οργάνωση και λειτουργία του έργου "Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας".
Από το Νοέμβριο του 2014, εργάζεται στην ΕΡΤ Α.Ε, στο Τμήμα Προμήθειας Υπηρεσιών της Δ/νσης Προμηθειών και Διαχείρισης.

Ευαγγελία Καραδήμου

Δ/νση Ανάπτυξης Υβριδικών Εφαρμογών & Υποδομών,
Γεν. Δ/νση Νέων Μέσων


Εργάζεται στην ΕΡΤ από το 1989. Τα δύο πρώτα χρόνια εργάστηκε στη Δ/νση Ειδήσεων Τηλεόρασης και στη συνέχεια στο τηλεφωνικό κέντρο.
Από το 2006 έως το 2013 προσέφερε τις υπηρεσίες της στο Κέντρο Επικοινωνίας & Ενημέρωσης Πολιτών (Κ.Ε.Ε.Π.), ενώ παράλληλα από το 2007 υποστήριζε γραμματειακά την ομάδα εργασίας της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της ΕΡΤ και συμμετείχε ενεργά στις δράσεις που αφορούσαν στο περιβάλλον.
Υποστηρίζει γραμματειακά τη Γεν. Δ/νση Νέων Μέσων από το 2015 και τα τελευταία δύο χρόνια έως σήμερα εργάζεται στο γραφείο του Δ/ντη Ανάπτυξης Υβριδικών Εφαρμογών & Υποδομών της Γεν. Δ/νσης Νέων Μέσων της ΕΡΤ Α.Ε.

Ανθή Νατσικοπούλου

Δημοσιογράφος,
Πρακτική άσκηση, Τμήμα ΚΕΕΠ


Σπούδασε Δημοσιογραφία στο ΙΕΚ Θέρμης και πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στο τμήμα ΚΕΕΠ (Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών) της ΕΡΤ.
Αρθρογραφεί για κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα στο site της Κοινωνικής Ευθύνης και στα Κοινωνικά Δίκτυα του τμήματος.
Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα ρατσισμού και ανακύκλωσης.

Εύα Βαλαμβάνου

Δημοσιογράφος,
Πρακτική άσκηση, Τμήμα ΚΕΕΠ


Σπούδασε Κοινωνική πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στο τμήμα ΚΕΕΠ (Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών) της ΕΡΤ.
Αρθρογραφεί και πραγματοποιεί συνεντεύξεις για κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα στο site της Κοινωνικής Ευθύνης και στα Κοινωνικά Δίκτυα του τμήματος.
Αγαπάει πολύ την επικοινωνία, τη διοργάνωση event και είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα ισότητας των φύλων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασίας του περιβάλλοντος.

Βασίλης Ηλίας

Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία,
Πρακτική άσκηση, Τμήμα ΚΕΕΠ


Σπούδασε Ψηφιακά Μέσα Και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και πραγματοποιεί την πρακτική του άσκηση στο τμήμα ΚΕΕΠ (Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών) της ΕΡΤ.
Αρθρογραφεί και πραγματοποιεί συνεντεύξεις για κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα στο site της Κοινωνικής Ευθύνης και στα Κοινωνικά Δίκτυα του τμήματος. Του αρέσει πολύ η επικοινωνία και η διοργάνωση εκδηλώσεων.
Είναι ευαισθητοποιημένος σε θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων, περιβάλλοντος και αθλητισμού.