ΛΑΜΨΗ: ”Μαζί νικάμε τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας”

Ο Σύλλογος Λάμψη ιδρύθηκε το 1987 από γονείς που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από νεοπλασματικές ασθένειες. Βασίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών του καθώς και στην υποστήριξη ευαισθητοποιημένων πολιτών και φορέων.

Στόχοι της «ΛΑΜΨΗΣ» είναι:

  • η εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής ιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας των παιδιών που νοσούν,
  • η στήριξη των οικογενειών τους
  • η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

 

Για την πραγμάτωση των παραπάνω στόχων, τακτικά και αρωγά μέλη του συλλόγου δίνουν καθημερινό αγώνα. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 2 παιδοογκολογικά – αιματολογικά τμήματα στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ & ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ. Σε αυτά νοσηλεύονται παιδιά απ’ όλη τη Β. Ελλάδα.

Για τα δυο αυτά τμήματα έχουν ολοκληρωθεί οι πλήρεις ανακατασκευές τους σε υπερσύγχρονες μονάδες υψηλών προδιαγραφών. Εξασφαλίζονται έτσι οι κατάλληλες συνθήκες νοσηλείας για τη θεραπεία των μικρών ασθενών.

Η ανακατασκευή του νέου τμήματος του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ έγινε με δωρεά από το ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» με φορέα υλοποίησης του έργου, τη «ΛΑΜΨΗ».

Το αντίστοιχο έργο στο ΑΧΕΠΑ εκτελέστηκε από το Σύλλογο, μετά από δωρεά που δέχτηκε στη μνήμη του εκλιπόντος Γεωργίου Παντελάκη.

 

Ο επόμενος στόχος της «Λάμψης» είναι η κατασκευή ενός χώρου φιλοξενίας όλων αυτών των παιδιών και των γονιών τους που έρχονται από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης και αναγκάζονται να διαμένουν σε ξενοδοχεία για όλη τη διάρκεια της θεραπείας.

 

Η Λάμψη”

Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδας

 

 

Μοιράσου το άρθρο!