ΕΡΤ Αρχείο: Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Η τρίτη Κυριακή κάθε Αυγούστου (φέτος στις 20/08 ) έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Φάρων και φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από τον πρώτο εορτασμό της, το 2003. Η συγκεκριμένη Παγκόσμια Ημέρα έχει ως κεντρικό στόχο της την ενημέρωση των πολιτών για τη λειτουργία και την σημασία των φάρων και των υπόλοιπων ναυτικών βοηθημάτων στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Παράλληλα, προβάλλεται και το έργο που επιτελούν οι φαροφύλακες καθώς και οι δυσκολίες που συναντούν στην καθημερινότητά τους.
Στη χώρα μας, το φαρικό δίκτυο είναι αρκετά ευρύ και οι επιτηρούμενοι φάροι είναι συνολικά 62. Κατά την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων είναι ανοικτοί και επισκέψιμοι από το κοινό 29 από αυτούς.
Το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει ένα επεισόδιο της σειράς ”ROADS” παραγωγής 2017, το οποίο είναι αφιερωμένο στους ελληνικούς φάρους και τους φαροφύλακες. Το συγκεκριμένο επεισόδιο της ενημερωτικής εκπομπής έρευνας με τον Πάνο Χαρίτο παρουσιάζει μία ιστορική αναδρομή του φαρικού συστήματος στην Ελλάδα, περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φαροφύλακες στη καθημερινότητα τους και προβάλλει τον ρόλο των φάρων στη σύγχρονη εποχή.
Το επεισόδιο μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ

Μοιράσου το άρθρο!