Αποκλειστικά στο ERTεcho: «ISTORIMA – Συνδέσου με την Ιστορία σου» (έως 02/06)

«ISTORIMA – Συνδέσου με την Ιστορία σου»

Αποκλειστικά στο ERTεcho και στη Φωνή της Ελλάδας
Εβδομάδα 27 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2024

 

Η Φώφη μάς λέει για το πώς η αγάπη της για τη μουσική την οδήγησε να γίνει DJ (και μάλιστα μια από τις δημοφιλέστερες), ενώ η Μανταλένα από τη Γαλλία, για το πώς οι τυχαίες διακοπές της στην Αμοργό έφεραν στη ζωή της έναν μεγάλο έρωτα.
Ανθρώπινες ιστορίες που περιλαμβάνονται στα podcast του Istorima το μεγαλύτερο έργο καταγραφής προφορικών ιστοριών της Ελλάδας. Το έργο συνυπογράφουν η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου και η ιστορικός Katherine Fleming.
Όλες τις ιστορίες μπορείτε να τις ακούσετε στο podcast Istorima στο ERTecho.
Την εβδομάδα 20 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2024 θα ακούσουμε:
Δευτέρα 27 Μαΐου 2024
«Αλδεβαράν: Έρωτας στο Αιγαίο»
Στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, όταν ήταν ακόμα φοιτήτρια στο Παρίσι, η Μανταλένα βρέθηκε τυχαία στην Αμοργό για διακοπές. Εκεί γνώρισε έναν μεγάλο έρωτα και ταξίδεψαν στο Αιγαίο με το καΐκι «Αλδεβαράν». Περιπέτειες, αναζητήσεις, αποφάσεις και μια ιστορία αγάπης που άντεξε στον χρόνο, σαν τα βράχια.
Τετάρτη 29 Μαΐου 2024
«Ο “Σκουλαρίκιας” που μιλούσε με τη θάλασσα»
Ο Παναγιώτης Μόσχος ή αλλιώς «Σκουλαρίκιας» από τη Λήμνο, μπάρκαρε από 15 χρονών κι ανακάλυψε τα μυστικά των ωκεανών, αλλά και των μακρινών τόπων που γνώρισε.
Παρασκευή 31 Μαΐου 2024
Από τη σειρά  «Ιστορίες ενηλικίωσης» ακούμε
το Α’ μέρος από την ιστορία «Ακολουθώντας τα κουστούμια»
Από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη και πάλι πίσω. Μια σειρά απίθανων συμπτώσεων, μια εμπειρία κοντά στον θάνατο και ένας μεγάλος έρωτας, οδηγούν τον Βασίλη Μπουρτσάλα να πάρει τη ζωή στα χέρια του.
Κάθε Κυριακή ακούστε ένα επεισόδιο στα ελληνικά και ένα στα αγγλικά.
Κυριακή 2 Ιουνίου 2024
«Η DJ Fo στα decks ενός ανδροκρατούμενου επαγγέλματος»
Μια από τις δημοφιλέστερες γυναίκες DJs στην Ελλάδα, η Φώφη Τσεσμελή, αφηγείται την πορεία της σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, ιστορίες από τα αθηναϊκά κλαμπ και την queer σκηνή, από τα 80s έως και σήμερα, και συναντήσεις με θρυλικά ονόματα, όπως η Κατρίν Ντενέβ, η Νάνα Μούσχουρη κι ο Ντέιβιντ Γκέτα.
From the new series Digital Nomads in Greece we are listening the story: «Making friends is an adventure of its own»
Digital nomad Maya Sabri shares her love of finding unique bookstores and finds her vibe while making new friends clubbing in Athens.
Βρείτε τις συγκλονιστικές ιστορίες στο ERTεcho στην κατηγορία Podcasts κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (διαθέσιμα από τις 21:00). Κυριακή το ελληνικό επεισόδιο από τις 11:00 και το αγγλικό από τις 17:00. Τις ίδιες ημέρες μεταδίδονται και από τη Φωνή της Ελλάδας.
Επιμέλεια για το ERTεcho: Καλλιόπη Καπετανοπούλου
Επιμέλεια για τη Φωνή της Ελλάδας: Ερμιόνη Κατσιγιάννη
Info
Το «Istorima» δημιουργήθηκε από τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου και την ιστορικό Katherine Fleming και υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων. Τα podcasts και τα βίντεο του «Istorima» προκύπτουν από το έργο πάνω από 1.000 νέων ερευνητών σε όλη την Ελλάδα, που αναλαμβάνουν να εντοπίσουν και να συλλέξουν προσωπικές ιστορίες ανθρώπων και ιστορίες του τόπου τους.

Μοιράσου το άρθρο!