Από 1η Φεβρουαρίου η ΕΡΤ εκπέμπει αυτόνομα

Από την 1η Φεβρουαρίου η συχνότητα λήψης του πρώτου ψηφιακού μπουκέτου της δημόσιας τηλεόρασης θα εξυπηρετείται πλέον μόνο από τους πομπούς της ΕΡΤ και όχι από αυτούς της DIGEA. Η Αττική, η Πελοπόννησος και η πόλη της Θεσσαλονίκης δεν θα χρειαστούν επανασυντονισμό, όπως και οι περιοχές από τη Δράμα μέχρι και τον Έβρο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Ηράκλειο. Δείτε σε ποιες περιοχές θα χρειαστεί επανασυντονισμός των τηλεοπτικών συσκευών και πως θα συντονιστείτε στις νέες συχνότητες.

Η ΕΡΤ αλλάζει συχνότητα

Μετά τη θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η διοίκηση της ΕΡΤ, η Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Λειτουργίας Δικτύων, έστησαν με τους εργαζόμενους σε χρόνο ρεκόρ δύο μηνών, υπό αντίξοες συνθήκες, το αυτόνομο ψηφιακό δίκτυο.

Σκαρφαλωμένοι στον ιστό «πάνω από τη θάλασσα, ή μέσα στα χιόνια», οι ηλεκτρονικοί και συντηρητές κεραίας της ΕΡΤ κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα την ψηφιακή σφραγίδα της ΕΡΤ.

Η διαδικασία εγκατάστασης και λειτουργίας των ψηφιακών πομπών ολοκληρώθηκε στα 156 κέντρα εκπομπής και στα περίπου 800 σημεία μετάδοσης σήματος σε όλη τη χώρα.

Επιτυγχάνεται μεταξύ άλλων και σημαντική εξοικονόμηση πόρων καθώς μέχρι σήμερα καταβάλλει στην Digea ετησίως 1,6 εκατομμύρια ευρώ. Οι τηλεθεατές θα πρέπει να κάνουν επανασυντονισμό των τηλεοπτικών δεκτών τους με χειροκίνητο ή αυτόματο τρόπο.

Μοιράσου το άρθρο!