Χριστούγεννα με τη Φωνή της Ελλάδας

Η Φωνή της Ελλάδας, το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, γιορτάζει με τους Έλληνες του κόσμου!

Η Φωνή της Ελλάδας ταξιδεύει στις θάλασσες και στους ωκεανούς, συναντά τους ναυτικούς και καπετάνιους των ελληνικών πλοίων, συνομιλεί και ανταλλάσσει ευχές. Θα φιλοξενήσει Έλληνες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, καλλιτέχνες, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, ναυτικούς, επιχειρηματίες, συμπατριώτες μας που διαπρέπουν στην ξενιτιά!

Θα μεταδώσει εκπομπές για την ελληνική γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων, παραδοσιακή μουσική, κάλαντα από τη Θράκη, τα Δωδεκάνησα, κάλαντα από νέους συνθέτες και τραγουδιστές με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Ανήμερα των Χριστουγέννων, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ έχει ετοιμάσει ένα ειδικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα.

Επίσης, χριστουγεννιάτικα παραμύθια διανθισμένα με εορταστικές μουσικές, αφιερωμένα σε μικρούς και μεγάλους που ζουν και εργάζονται μακριά από την πατρίδα.

Η συνεργασία της Φωνής της Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει ως αποτέλεσμα 19 και 26 Δεκεμβρίου να μεταδοθούν δύο ωριαίες εκπομπές με ευχές και μουσικές, που έχουν επιμεληθεί οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του πανεπιστημίου.

Στις 26 Δεκεμβρίου, η Φωνή της Ελλάδας θα μεταδώσει ένα τρίωρο πρόγραμμα με τίτλο «Χριστούγεννα όπου υπάρχουν Έλληνες». Πρόκειται για μια παραγωγή της ERT World με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού με επίκεντρο τα παιδιά των Ελλήνων και φιλελλήνων.

Από την Αυστραλία ώς τον Καναδά και από την Κίνα μέχρι την Αργεντινή και τη Νότια Αφρική, τα παιδιά θα τραγουδήσουν και θα στείλουν τις ευχές τους σε όλους τους Έλληνες όπου Γης!

Έχουμε πολλούς λόγους, σε μια δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας, να συντονιστούμε με τη Φωνή της Ελλάδας, αφού είναι το ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΕΡΤ που από το 1936 και μέχρι σήμερα, αποτελεί τη μοναδική γέφυρα των Ελλήνων του εξωτερικού με τη μητέρα πατρίδα!
Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα της Φωνής της Ελλάδας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

ΑΚΡΟΑΣΗ

Ψηφιακά μέσα από την τηλεοπτική πλατφόρμα της ΕΡΤ στην ένδειξη: Voice of Greece

Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ: http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Στα Βραχέα κύματα, στις συχνότητες που ακολουθούν:

9420 ΚΗΖ για Ευρώπη  & Β. Αμερική

11645 KHZ για Κεντρική & Νότια Αφρική

9935 KHZ για Ευρώπη & Κεντρική Αμερική.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

210 6066815 –  210 6066816 –  210 6066238

Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert

Μοιράσου το άρθρο!