Δες και βρες: Ένα «φωτεινό» παιχνίδι προσφοράς στην ΕΡΤ

Ανήμερα των Θεοφανείων, ένα εορταστικό επεισόδιο του «Δες και βρες» στην ΕΡΤ1 για τη "Φλόγα"

Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 στις 12.50, ο Νίκος Κουρής υποδέχεται στο πλατό της εκπομπής αγαπημένους ηθοποιούς σ’ ένα ξεχωριστό εορταστικό επεισόδιο. Ο Χρήστος Λούλης, ο Τάσος Χαλκιάς, η Κατερίνα Γερονικολού και η Γιολάντα Μπαλαούρα θα παίξουν και θα τεστάρουν τις γνώσεις τους. Ένας από αυτούς θα καταφέρει να συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους και να κερδίσει! 

Λίγη σημασία όμως έχει ο νικητής, αφού το χρηματικό έπαθλο των 6.000 ευρώ θα διατεθεί στη «Φλόγα», τον σύλλογο που ιδρύθηκε από τους γονείς παιδιών με καρκίνο, οι οποίοι αγωνίζονται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν. 

Η Φλόγα του εθελοντισμού και των γονιών

Το ποσό που θα δοθεί στη Φλόγα θα διατεθεί για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας των ξενώνων φιλοξενίας.

To “Σπίτι των Παιδιών” της Φλόγας φιλοξενεί οικογένειες από όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα είναι υποχρεωμένες να παραμείνουν στην Αθήνα για τη θεραπεία των παιδιών τους στα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας.

Οικογένειες από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, την Ηγουμενίτσα και τη Ρόδο βρίσκουν καταφύγιο σε ένα Σπίτι, ειδικά φτιαγμένο για αυτούς, έτοιμο να στεγάσει με αγάπη και κατανόηση τον αγώνα τους.

Σήμερα η Φλόγα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 50 παιδιά που νοσηλεύονται στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού καθώς και έφηβους από νοσοκομεία ενηλίκων. Σε ξεχωριστό κτήριο υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών σε ιδιαίτερες συνθήκες  μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Η Φλόγα των εθελοντών γονιών έχει αναδειχτεί μέσα από τις οργανωμένες δράσεις της σε σημαντικό πυλώνα στήριξης και τη λειτουργία των Ογκολογικών τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και γενικά για την αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Η Φλόγα αγωνίζεται για την συνεχή βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και ιατρικής φροντίδας των παιδιών προκειμένου να τους εξασφαλίσει αξιοπρεπή και αποτελεσματική χωρίς καθυστερήσεις θεραπεία.

Στο πλαίσιο αυτό η Φλόγα χρηματοδοτεί την προμήθεια ιατρικού διαγνωστικού και θεραπευτικού εξοπλισμού μεγάλης αξίας, την πρόσληψη ιατρών και άλλου προσωπικού  υποστήριξης, την ανακατασκευή ολοκλήρων τμημάτων στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία, ενώ η ίδρυση και λειτουργία του μοναδικού στην Ελλάδα Ακτινοθεραπευτικού τμήματος Παίδων στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού οφείλεται στον αγώνα των γονιών της Φλόγας.

Η Φλόγα είναι σύλλογος - ούτε Ίδρυμα, ούτε  Οργανισμός, ούτε Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία – Είναι ένας Σύλλογος εθελοντών γονιών που τα παιδιά τους έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο.

Ο εθελοντισμός βρίσκει την καταξίωση του στη Φλόγα: Αποτελείται και εκπροσωπείται μόνο από εθελοντές γονείς παιδιών που νόσησαν από καρκίνο. Δεν  απασχολεί  γραφεία Δημοσίων Σχέσεων και ειδικούς  επικοινωνίας και δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ για διαφήμιση και προβολή.  

Μάθετε περισσότερα για τη Φλόγα και το έργο της εδώ.

Εορταστικό επεισόδιο "Δες & Βρες" στην ΕΡΤ1, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 στις 12.50

Μοιράσου το άρθρο!