Δράσεις οργανισμών για τη στήριξη και ανάπτυξη των εθελοντικών τους προσπαθειών

Η Εθελοντική Διακονία Ασθενών προτείνει να ”ντύσουμε κορμί και …μυαλό, ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ!”

19 & 20 Φεβρουαρίου 2022 στο Πολεμικό Μουσείο θα βρείτε μοναδικά ρούχα υψηλής ποιότητας χειμερινά και καλοκαιρινά σε πολύ χαμηλές τιμές έως 80% και πολύ αξιόλογα βιβλία!

Τώρα και εσύ μπορείς:

    • να γευτείς τη χαρά της προσφοράς, στολίζοντας το…μυαλό και το κορμί!
    • να γίνεις συμμέτοχος στη δράση μας!
    • να χαρίσεις ευτυχία σε παιδάκια και μεγάλους που είναι μόνοι τους!
    • να γίνεις συνεθελοντής μαζί μας!

https://www.diaconia.gr/2022/02/15/bazaar-%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%87%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%cf%89%ce%bd/

Η Εθελοντική Διακονία Ασθενών https://www.diaconia.gr/ έχει ως όραμα κανένας άνθρωπος να μην αντιμετωπίζει μόνος του το βάρος της ασθένειας, οπότε στοχεύει στη φροντίδα των μοναχικών και εγκαταλελειμμένων συνανθρώπων μας.


Προεπισκόπηση εικόνας

Ο ”αγγελιοφόρος” που διαδίδει το μήνυμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην επόμενη γενεά εθελοντών:

” Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του εθελοντικού ρεύματος, συμπορεύεται με τον χρυσό μας Ολυμπιονίκη, Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα θέλησης, αγωνιστικότητας, ήθους και ύφους ώστε να γίνει ο «αγγελιοφόρος» που θα διαδώσει το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης στα μικρά παιδιά, τους αυριανούς εθελοντές μας”.
Στόχος της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού σε θέματα εθελοντισμού, ανθρωπισμού και κοινωνικής προσφοράς, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, οι οποίες αποτελούν το μέλλον του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ταυτόχρονα, ο Ε.Ε.Σ. απευθύνει κάλεσμα στους γονείς να εντάξουν τα παιδιά τους στη μεγάλη Ερυθροσταυρική οικογένεια, προκειμένου να γνωρίσουν μέσα από διαδραστικές και καινοτόμες δράσεις που υλοποιεί το εξειδικευμένο προσωπικό του Ε.Ε.Σ, τις υπέρτατες αξίες του ανθρωπισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αγάπης για το περιβάλλον και τα ζώα αλλά και της εθελοντικής προσφοράς χωρίς όρια και διακρίσεις.

Δείτε το βίντεο που δημιούργησε ο Ε.Ε.Σ. εδώ: https://youtu.be/B8LegEwpJTI

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του Τομέα Νεότητας στο http://www.redcross.gr  και στο 210 6983778 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8-3 μ.μ.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ

Καμπάνια της ΠΕΑΝΔ ” Ζω τη ζωή, μ΄ ένα τραγούδι”

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. είναι σωματείο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και των οικογενειών τους.

Προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της πανελλαδικά σε περισσότερα από 4.000 παιδιά και νέους με ΣΔΤ1 και έχει αναπτύξει μια σειρά καινοτόμων κοινωνικών προγραμμάτων και δράσεων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, με στόχο την παροχή κάθε είδους βοήθειας στους πάσχοντες και τις οικογένειές τους και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.

Είναι μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας.

Στόχοι: Κύριος στόχος της  είναι να προσφέρει κάθε μορφή βοήθειας σε παιδιά και νέους που πάσχουν από ΣΔΤ1, ώστε να βιώνουν μία καθημερινότητα χωρίς διακρίσεις και να οραματίζονται με αισιοδοξία το μέλλον τους.

Πόροι: Δεν ενισχύεται οικονομικά από το κράτος. Οι πόροι της προκύπτουν αποκλειστικά από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και από ιδιωτικές δωρεές και χορηγίες. Τα έσοδα που συγκεντρώνονται κατά διαστήματα από δράσεις διατίθενται για την προσφορά πολύτιμων υπηρεσιών και αγαθών στα ίδια τα παιδιά.

Για την επίτευξη του σκοπού της καμπάνιας, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. δημιούργησε μία διαδικτυακή πλατφόρμα στη διεύθυνση www.peand.gr, μέσω της οποίας μπορούν όλοι να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια, κάνοντας δωρεά από 1 ευρώ και βάζοντας τα θεμέλια για την επίτευξη μιας καλύτερης ζωής για τα άτομα με Διαβήτη τύπου 1.

Για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην προσπάθεια και συμβολή στο σκοπό της η Π.Ε.Α.Ν.Δ. προτείνει να επισκεφθείτε τη διαδικτυακή πλατφόρμα http://www.peand.gr και:

· Κάνετε μια δωρεά (από 1 ευρώ).

· Ακούστε το τραγούδι «Ζω τη Ζωή» όσες περισσότερες φορές μπορείτε, καθώς όλα τα έσοδα από την ακρόαση του τραγουδιού θα δοθούν από την Panik Records στην Π.Ε.Α.Ν.Δ.

· Σκανάρετε το QR code του τραγουδιού που υπάρχει στην πλατφόρμα, καθώς και στις αφίσες που θα βρείτε πανελλαδικά σε πολλά διαβητολογικά ιατρεία, σχολεία και χώρους συνάθροισης κοινού.

· Ενημερώστε τους δικούς σας ανθρώπους, αλλά και τους φίλους σας στο Facebook και τα social media, να κάνουν ό,τι και εσείς, για να διαδώσουμε το μήνυμα και να στηρίξουμε όλοι το σημαντικό αυτό σκοπό. Ας ενωθούμε για να νικήσουμε το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1!

Στον αγώνα αυτό συγκεντρώνει πόρους και θα επιχορηγήσει ερευνητικό πρόγραμμα με αντικείμενο τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 σε παιδιά και εφήβους. Δείτε στην ιστοσελίδα της για την «Προκήρυξη επιχορήγησης ερευνητικού προγράμματος στο Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1» με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων την 31η Μαΐου 2022.

 


ΔΕΣΜΟΣ που κρατάει χρόνια…

Η ομάδα του ΔΕΣΜΟΥ άδραξε την ευκαιρία στις 14/02 για να κάνει την πρότασή της: Θα γίνετε ο Βαλεντίνος μας για το 2022;Όπως κάθε χρόνο, στον Δεσμό γιορτάζουμε την αγάπη και θέλουμε να είστε εσείς οι Βαλεντίνοι μας!

Επιλέξτε το “ΓΙΝΕ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΔΕΣΜΟΥ” εδώ, κάντε την Ετήσια Συνδρομή σας, και δώστε μας τα φτερά να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά.

Η δική σας αγάπη μας δίνει τη δύναμη να συνδέουμε, να βοηθάμε, και να αλλάζουμε τον κόσμο μαζί…

Χάρη στους Βαλεντίνους μας, μέσα στη χρονιά που μας πέρασε:

 • Ολοκληρώθηκε η Μελέτη Αντικτύπου της Deloitte για το έργο του Δεσμού (2012-2020) με πολύ θετικά αποτελέσματα. Διαβάστε την εδώ.

 • Υλοποιήσαμε τον 3ο κύκλο του Δεσμός για τους Νέους που στήριξε 14 θέσεις σε ισάριθμους κοινωφελείς φορείς για 12 μήνες. Δείτε την τελική αναφορά του προγράμματος, εδώ.

 • Το Δεσμός για τα Σχολεία υποστήριξε 63 δημόσια σχολεία σε 11 περιφέρειες, βελτιώνοντας τις συνθήκες μάθησης για 7.432 μαθητές.

 • Ανταποκριθήκαμε σε επείγουσες ανάγκες στις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, ενώ συνεχίζουμε να αξιολογούμε έργα για επόμενες παρεμβάσεις.

 • Συνεχίζουμε τα έργα παροχής προστασίας και φροντίδας σε φορείς και ευάλωτα άτομα ενάντια στον COVID-19, όπως και έργα στην Υγεία, στηρίζοντας δημόσια νοσοκομεία, κοινωνικές κλινικές και παρόχους ιατρικών υπηρεσιών.

 • Καθημερινά, αξιοποιώντας αποτελεσματικά τις προσφορές σας, καλύπτουμε σημαντικές ανάγκες στην Κοινωνική Πρόνοια, την Υγεία, την Οικοδόμηση ενός Καλύτερου Μέλλοντος, και στην Αντιμετώπιση και Αποκατάσταση Κρίσεων.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!