Δυναμική παρουσία της ΕΡΤ στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Με 18 συνολικά ντοκιμαντέρ συμμετέχει η ΕΡΤ στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο διεξάγεται έως τις 28 Μαΐου online -ελέω κορονοϊού- αλλά με την ίδια πάντα εμβέλεια και λάμψη.

«Μίμησις πράξεως» του Μιχάλη Λυκούδη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ συμμετέχει φέτος με έξι ντοκιμαντέρ παραγωγής της -ένα εκ των οποίων εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα- επτά μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που χρηματοδοτούνται από την ΕΡΤ μέσω του προγράμματος «1,5%», καθώς και πέντε ντοκιμαντέρ που παρήχθησαν με την υποστήριξη της δημόσιας τηλεόρασης.

«Μόνος στο δάσος» του Λευτέρη Φυλακτού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδικότερα, στο Επίσημο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ προβάλλεται το «Μόνος στο δάσος» του Λευτέρη Φυλακτού, ενώ στο Τμήμα «Από οθόνη σε οθόνη» τα ντοκιμαντέρ «Το αίνιγμα της Κέρου» του Κώστα Μαχαίρα, «Μίμησις πράξεως» του Μιχάλη Λυκούδη, «Το μαγικό των ανθρώπων: Η Νάσια από τη Μολδαβία» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, «Από αγκάθι ρόδο: Σέντρα» της Νικόλ Αλεξανδροπούλου και «Ες αύριον τα σπουδαία: Λοσάντζελε Αθήνα και πάλι πίσω» του Χάρη Γουλάτου.

«Το αίνιγμα της Κέρου» του Κώστα Μαχαίρα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΕΡΤ συμμετέχει επίσης ως συμπαραγωγός των ντοκιμαντέρ «1.000 τ.μ. χρόνου» της Μάρως Αναστοπούλου, «Μάρκος» του Νίκου Σκαρέντζου, «Ο τέταρτος χαρακτήρας» της Κατερίνας Πατρώνη, «Πριμαρόλια» του Παναγιώτη Κακαβιά, «Υ1 – Στη σιωπή του βυθού» του Φίλιππου Βαρδάκα, «Νίκος Καρούζος – Ο δρόμος για το Έαρ» του Γιάννη Καρπούζη, «Κυριακές» της Αλήθειας Αβράμη και ως υποστηρίκτρια των ταινιών «Μεταφορά» του Ηλία Γιαννακάκη, «Διόνυσος, η επιστροφή» του Σπύρου Τσιφτσή, «Όπου υπάρχουν άνθρωποι» του Νίκου Μεγγρέλη, «Τα όριά μας» του Δημήτρη Γιατζουζάκη και «Το ίχνος του χρόνου» της Διονυσίας Κοπανά.

«Το μαγικό των ανθρώπων: Η Νάσια από τη Μολδαβία» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου

Τα ντοκιμαντέρ που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ θα προβληθούν την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν από τη ζώνη ντοκgr στην ΕΡΤ2.

«Από αγκάθι ρόδο: Σέντρα» της Νικόλ Αλεξανδροπούλου
«Ες αύριον τα σπουδαία: Λοσάντζελε Αθήνα και πάλι πίσω» του Χάρη Γουλάτου

 

Μοιράσου το άρθρο!