Δύο χέρια μπορούν να σώσουν μια ζωή! Δείτε 3 απλά βήματα από τον Ε.Ε.Σ.

 

 

Στις 16/10 ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς.  

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με αφορμή αυτό το γεγονός, βρήκε την ευκαιρία να απευθύνει έκκληση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εκπαίδευση όλων στην ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ (ΚΑΡΠΑ). 

Το φετινό μήνυμα θυμίζει σε όλους ότι ‘’ΔΥΟ ΧΈΡΙΑ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ. Είναι ανησυχητικό το γεγονός, ότι, στις δέκα καρδιακές ανακοπές που συμβαίνουν, ποσοστό ΛΙΓΌΤΕΡΟ ΑΠΌ ΤΟ 20% των παρευρισκόμενων μπορούν να παρέχουν πρώτες βοήθειες Βασικής Υποστήριξης Ζωής. Το ποσοστό αυτό δε, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πολύ μικρότερο, αγγίζοντας το 5% . Εάν τα ποσοστά αυτά μπορούσαν, ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, να βελτιωθούν σε κάθε χώρα, θα μπορούσαν να σώζονται εκατοντάδες χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο, μετά από αιφνίδιες καρδιακές ανακοπές που συμβαίνουν εκτός νοσοκομείου. 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), του μεγαλύτερου διεθνούς δικτύου εκπαιδευτών και παρόχων πρώτων βοηθειών και σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Κέντρο Αναφοράς για την Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών (GFARC), στοχεύει στην παροχή υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικών προγραμμάτων πρώτων βοηθειών, με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και τις βέλτιστες πρακτικές. 

 

  

 

Μοιράσου το άρθρο!