Δύο Προσπάθειες Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία για το Σύλλογο ΦΛΟΓΑ στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών “Σπύρος Λούης” (ΟΑΚΑ) σε συνεργασία των Tihiorace Care, ΦΛΟΓΑ, ΟΑΚΑ & το Κέντρο Αιμοδοσίας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού.

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022 και ώρες 09:00-13:00 στην Αίθουσα Κλήσης των Αθλητών στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών ”Σπύρος Λούης΄΄ (ΟΑΚΑ) – (Είσοδος Α) θα υλοποιηθεί εκδήλωση Αιμοδοσίας. Πρόκειται για τη 2η εκδήλωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας  «ΔΙΝΩ ΑΙΜΑ & ΑΓΑΠΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»   για την υποστήριξη των παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, για το Σύλλογο ΦΛΟΓΑ στα πλαίσια συνεργασίας του Tihiorace Care, της Φλόγας και του ΟΑΚΑ.
Την Αιμοδοσία έχει αναλάβει το Κέντρο Αιμοδοσίας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου  Αγλαΐα Κυριακού – το οποίο επίσης συνεργάζεται με τοTihiorace Care και τους προαναφερθέντες φορείς – και θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία των προγραμματισμένων ραντεβού (σ.σ. στο τηλέφωνο επικοινωνίας 210-6854501 που είχε δοθεί προς χρήση 12:30-19:30 καθημερινές – προς συνεννόηση) ώστε να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα .

 

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία προγραμματίζει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ, στις 11 και 12 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος.

Το ωράριο των αιμοληψιών είναι 10:30 με 19:30 κατόπιν ραντεβού (Δευτέρα 7/02 έως Πέμπτη 10/02 9:00-15:00 στα τηλέφωνα 2132146716-2132146726) όπως μπορείτε να δείτε στην ενημέρωση εδώ:
Μεταφέρουμε ακόμη μερικές πρακτικές πληροφορίες προς υπενθύμιση από το ως άνω άρθρο:
Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:
•Να είσαι 18-65 ετών
•Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
•Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
•Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες
Επιπροσθέτως, αν σε κάποιες/κάποιους έχει γεννηθεί η απορία, ο συντάκτης του άρθρου (στο ertnews.gr) έχει μεριμνήσει για να λυθεί:
Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Μοιράσου το άρθρο!