Εκδηλώσεις του Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του EPLO

Εκδηλώσεις του Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη
του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου
στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς στη Λισαβώνα
27 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2022

 

 

Η 8η Ιουνίου είναι Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών και καθώς η ημερομηνία πλησιάζει για τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς στη Λισαβώνα τέλος του μήνα,  το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, ως Διεθνής Οργανισμός με καθεστώς Μόνιμου Παρατηρητή στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ανακοινώνει την διοργάνωση δύο εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.
Τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου, στις 17:30 ώρα Λισαβώνας διεξάγεται συζήτηση για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν συνεργασίες για τη χρηματοδότηση της βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας, στο One Sustainable Ocean Pavilion με την υποστήριξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ομιλητές από Διεθνείς Οργανισμούς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Funds. Επίσης την Τετάρτη, 29 Ιουνίου, στις 11.10 π.μ. θα παρουσιαστεί το Verimpact, το εργαλείο και μεθοδολογία αξιολόγησης με κριτήρια ESG και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις βιώσιμες γαλάζιες επενδύσεις.
Παράλληλα, η ομάδα του Ινστιτούτου και του Οργανισμού θα συμμετάσχουν ως ομιλητές σε παρουσίαση του Forum Oceano για τη μελέτη που εκπόνησε το Ινστιτούτο για την αξιολόγηση με κριτήρια ESG της Περιφέρειας της Μαδέιρα στην Πορτογαλία καθώς και σε εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους Ωκεανούς και της Πορτογαλικής Κυβέρνησης για Βιώσιμη Χρηματοοικονομική στη Γαλάζια Οικονομία.
Παράλληλα, στο πλαίσιο των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών και της γενικότερης εστίασης της πολιτικής του σε θέματα γαλάζιας οικονομίας, το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη έχει υπογράψει τις Αρχές των Βιώσιμων Ωκεανών του UN Global Compact, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή του για υγιείς και παραγωγικούς ωκεανούς.

Μοιράσου το άρθρο!