Ο Ε.Ε.Σ στο πλευρό των πλημμυροπαθών

 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έλαβε δράση, προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στις περιοχές που επλήγησαν από τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες σε Καρδίτσα, Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα.

 

Στο πλευρό των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στον Βόλο

 

 

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των εθελοντών και του προσωπικού του Τομέα Υγείας από το Περιφερειακό Τμήμα Βόλου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων καταστροφών από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Βόλου και προκάλεσε τεράστια προβλήματα σε κατοικίες και οδικό δίκτυο, καθώς και πολύωρες διακοπές ρεύματος και νερού σε πολλές συνοικίες της πόλης.

Συγκεκριμένα, εθελοντές και το προσωπικό του Ε.Ε.Σ., βρισκόμενοι σε συνεχή επικοινωνία με την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία και τον Δήμο Βόλου, συμμετείχαν σε δεκάδες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πολιτών από αυτοκίνητα και κατοικίες που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο από τα ορμητικά νερά, ενισχύοντας παράλληλα τις προσπάθειες απάντλησης υδάτων και καθαρισμού του οδικού δικτύου. Επίσης, οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. διένειμαν πόρτα-πόρτα εμφιαλωμένα νερά και τρόφιμα μακράς διάρκειας στους πολίτες των πληγέντων συνοικιών του Βόλου.

Σημαντική ήταν η προσφορά των εθελοντών προς τους ευάλωτους πολίτες και ιδιαίτερα τους χρόνια πάσχοντες. Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ., σε συνεννόηση με το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, ανέλαβαν το δύσκολο έργο της μετακίνησης των νεφροπαθών και άλλων ασθενών με χρόνιες παθήσεις προς και από το Νοσοκομείο για την απαραίτητη θεραπεία τους, εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας. Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. θα συνεχίσουν να επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές για όσο αυτό κριθεί αναγκαίο.

Επιπλέον, στις 07/09, 22.000 μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό έφτασαν με όχημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον Βόλο από την Αθήνα. Οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Βόλου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξεκίνησαν αμέσως να τα μοιράζουν στον κόσμο της πόλης που έχει μείνει χωρίς νερό λόγω των συνεχών διακοπών υδροδότησης που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία.

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς της Λάρισας

 

 

Τα ξημερώματα (7/9) ο Ε.Ε.Σ παρέδωσε με επιτυχία το ανθρωπιστικό υλικό που μετέφερε από την Αθήνα στην Λάρισα προς ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες της σφοδρής κακοκαιρίας “Ντάνιελ”.

Οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες της αποστολής, σε συνεργασία με τους εθελοντές όλων των Σωμάτων (Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών-Διασωστών) του Περιφερειακού Τμήματος Λάρισας, διένειμαν το ανθρωπιστικό υλικό (600 κουβέρτες, εμφιαλωμένα νερά κ.α.) στους πολίτες που διανυκτέρευσαν στον κλειστό γήπεδο Νίκαιας και παρέμειναν στο πλευρό τους καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Παράλληλα, οι εθελοντές, με διασωστικό όχημα του Ε.Ε.Σ, βρέθηκαν στο πλευρό των οδηγών στα διόδια Μοσχοχωρίου, λίγο πριν από το Κιλελέρ, στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου η Αστυνομία για λόγους ασφαλείας λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης είχε σταματήσει τη διέλευση των οχημάτων με αποτέλεσμα να έχει σχηματιστεί ουρά ενός χιλιομέτρου. Διένειμαν κουβέρτες, εμφιαλωμένα νερά και είδη πρώτης ανάγκης στους πολίτες, προσφέροντας  πρώτες βοήθειες και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειάστηκε.

Συνδρομή στους απεγκλωβισμούς των πολιτών σε Αγία Κυριακή και Παλαμά

 

 

Από 07/09, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αξιοποιώντας εμπειρία, εξοπλισμό και τεχνογνωσία της Ναυαγοσωστικής Ομάδας των εθελοντών του, παρέχει τις υπηρεσίες του για τη διάσωση εγκλωβισμένων πολιτών στις περιοχές Αγιά Κυριακή και Παλαμάς.

Μοιράσου το άρθρο!