Εργαστήριο Drone – Δημοσιογραφικό εργαλείο

Το Drone Journalism Lab του  Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας (ΕCI), διοργανώνει την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, το πρώτο «Drone Journalism Workshop» με Θέμα «DroneΤechnology is Τransforming Journalism».

Η συμμετοχή στο «Drone Journalism Workshop» είναι ελεύθερη (απαιτείται εγγραφή και επιβεβαίωση συμμετοχής στο www.drone.net.gr/journalism , λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων) και θα πραγματοποιηθεί στο Στούντιο Ε, του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ (Λεωφόρος Μεσογείων 432, 15342 Αγία Παρασκευή Αττικής).

Το Drone Journalism Workshop απευθύνεται σε δημοσιογράφους, επαγγελματίες επικοινωνίας αλλά και πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρέχει η αξιοποίηση των Drones στην ενημέρωση, αλλά και τους τρόπους που αλλάζει η καθημερινότητά μας από τις σχετικές τεχνολογίες.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας (ΕCI – European Communication Institute), είναι Συνέργεια Ευρωπαϊκών Δημοσίων οντοτήτων, ενεργών στην ανώτατη παιδεία, την έρευνα και τις γλωσσικές τεχνολογίες. Συναποτελείται από το Αυστριακό Πανεπιστήμιο Donau UniversitäKrems – DUK, το  Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», το «Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση και το Εργαστήριο Επικοινωνίας και Τεχνολογίας ΜΜΕ του ΕΜΠ.

To νεοσύστατο Εργαστήριο DJL (Drone Journalism Lab) παρακολουθεί, ερευνά και μελετά τις εξελίξεις στην τεχνολογία των Drones και την πληθώρα των εφαρμογών / ευκαιριών που ανοίγονται στην σύγχρονη Δημοσιογραφία και την Επικοινωνία.

Η χρήση των Drones γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στους κλάδους των Μ.Μ.Ε. ενώ καθημερινά βλέπουμε πολλαπλά παραδείγματα χρήσης τους για δημοσιογραφικούς σκοπούς. Παρότι η ιδέα της εκμετάλλευσης των Drones για την συλλογή πληροφοριών ενημέρωσης αλλά και εικόνων μεγάλης ακτίνας συγκεντρώνει πολλαπλά πλεονεκτήματα, η χρήση τους συνεχίζει να είναι αμφιλεγόμενη, με την κοινωνία να είναι επιφυλακτική κυρίως για τα θέματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας.

Μοιράσου το άρθρο!