Κατάλογος δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος της 5ης Ιουνίου

Για άλλη μία χρονιά, πολυάριθμοι οργανισμοί, πρωτοβουλίες, ομάδες, πανεπιστήμια και δήμοι οργανώνουν εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Άλλοι διοργανώνουν ημερίδες, άλλοι συζητήσεις, άλλοι διαγωνισμούς, άλλοι δράσεις, άλλοι πεζοπορίες. Αλλά όλοι έχουν ένα κοινό παρονομαστή: την αγάπη για το περιβάλλον και την αδήριτη ανάγκη προστασίας του. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες ενδεικτικές δράσεις που θα λάβουν μέρος αυτές τις ημέρες.
 1. Μαρίνα Φλοίσβου : ενημέρωση του κοινού για την αξία της βιοποικιλότητας, της ελληνικής φύσης και γενικά του περιβάλλοντος.
  Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου, θα φιλοξενήσει στο χώρο της τις αναγνωρισμένες μη κερδοσκοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρίων, Ghost Diving Greece, Healthy Seas, Medasset, και WWF Ελλάς, καθώς και η Μονάδα Βιοπαρακολούθησης Θαλασσίων Θηλαστικών του Εργαστηρίου Υδροβιολογίας και Ιχθυολογίας του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Ο επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ήχους του βυθού και των θαλάσσιων θηλαστικών, να δουν με τη χρήση ειδικών γυαλιών εικονικής πραγματικότητας το βυθό και εθελοντές δύτες να αφαιρούν παλαιά δίχτυα από αυτόν, κ.ά..
  https://athina984.gr/2022/05/31/draseis-gia-tin-pagkosmia-imera-perivallontos-apo-ti-marina-floisvoy/
 2. Save your hood: Save Your Hood – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Σπάζοντας κάθε ρεκόρ για το μοναδικό μας σπίτι
  «Την ημέρα του περιβάλλοντος όλοι εμείς την κάνουμε εβδομάδα ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ το περσινό μας προηγουμένως ανέφικτο ρεκόρ. Θα ξεπεράσουμε ξανά το μισό εκατομμύριο λίτρα σε Ελλάδα και Κύπρο από σκουπίδια που θα μαζέψουμε, θέλουν δεν θέλουν!!!!! (510,430 λίτρα)» στην εβδομάδα 30 Μαΐου ως τις 5 Ιουνίου.
  https://www.facebook.com/events/1699669523732148/
 3. Δήμος Αθηναίων: δραστηριότητες μάθησης για μικρούς και μεγάλους
  Στην τέταρτη κατά σειρά «Κυριακή στην Αθήνα», τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη γη και τα μυστικά της, θα μάθουν πώς να φροντίζουν τη φύση και το περιβάλλον, θα γίνουν μικροί κηπουροί και θα εκφραστούν ελεύθερα μέσα από εργαστήρια body music και εικαστικής δημιουργίας αλλά και ευφάνταστα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ξυπνήσουν το οικολογικό πνεύμα και θα συναρπάσουν!
  https://www.cityofathens.gr/node/37894
 4. Δήμος Αγίας Παρασκευής: δράση με επίκεντρο τα τετράποδα κατοικίδια
  Την Παρασκευή, 3.6.2022 και ώρα 18:30 – 21:30 στην Κεντρική Πλατεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίας Παρασκευής διοργανώνει δράση όπου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν οι τετράποδοι φίλοι μας. Κατά τη διάρκεια της δράσης η Διεύθυνση Περιβάλλοντος θα παρουσιάσει την νέα οικολογική δράση του δήμου μας, θα μοιράσει αρωματικά γλαστράκια και θα απασχολήσει δημιουργικά τους μικρούς μας φίλους που θα δώσουν το παρών στην εκδήλωση.
  https://www.agiaparaskevi.gr/portal/enimerosi/nea-anakoinoseis/dimou/7474-parousiasi-neas-oikologikis-drasis-apo-ti-dieythynsi-perivallontos-me-aformi-tin-pagkosmia-imera-perivallontos
 5. Δήμος Βισαλτίας: συλλογή καπακιών, καθαρισμός και δενδροφύτευση
  Ο Δήμος Βισαλτίας με σύνθημα «Είναι ώρα να κάνουμε πράσινες τις γειτονιές μας», διοργανώνει και σας προσκαλεί να συμμετέχετε, σε μία σειρά δράσεων αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022.
  https://www.dimosvisaltias.gr/deltia-typoy/einai-ora-na-kanoyme-prasines-tis-gei-2/
 6. Cultural Hidrant & Δήμος Χαλανδρίου: 2ο HIDRANT festival: Δράσεις (για) την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
  To 2o HIDRANT festival τιμάει την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με ένα πρόγραμμα ολοήμερων δράσεων γύρω από την Ρεματιά και το Αδριάνειο Υδραγωγείο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπατο και καθαρισμό στις όχθες της Ρεματιάς, ιστορικό περίπατο στις συνοικίες του Παλιού και Νέου Συνοικισμού του Χαλανδρίου, και γλέντι με φαγητό, μουσική και παραδοσιακούς χορούς στο πάρκο του Συνοικισμού. Στόχος τους είναι η γνωριμία, ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των κατοίκων στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στη διαμόρφωση της ιστορίας και της συλλογικής μνήμης της πόλης του Χαλανδρίου. Οι δράσεις συνδιοργανώνονται στα πλαίσια του προγράμματος αστικής καινοτομίας Cultural HIDRANT από τον @sosrematiaPendelisHalandriou, από τον @pezoporoihalandriou, από την @OPIDHX, από το @Idrimazisipage, και το Δήμο Χαλανδρίου @chalandri.gr. https://www.facebook.com/events/524923782509155/   &
   https://www.chalandri.gr/uncategorized/83023/
 7. Parapolitika: διαγωνισμός ανακύκλωσης με δώρο 500 ηλεκτρικά ποδήλατα
  Δωρίζουν 500 ηλεκτρικά ποδήλατα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ο κάθε τυχερός, ο οποίος θα βρει το έντυπο κουπόνι δώρου στην εφημερίδα, θα πρέπει να ανακυκλώσει 100 μεταλλικές, πλαστικές ή γυάλινες συσκευασίες σε ένα από τα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης έως και 20 Ιουνίου 2022 και να παραλάβει το σχετικό κουπόνι ανταποδοτικού κινήτρου, ώστε να μπορεί να κερδίσει το ηλεκτρικό ποδήλατο.
  https://www.parapolitika.gr/media/article/1192905/auto-to-savvato-ta-parapolitika-dorizoun-500-ilektrika-podilata-me-aformi-tin-pagosmia-imera-perivallodos/?fbclid=IwAR0L7q0KqlW9H2ixzTnGKHgibdBsGV8rVPnkJ77X9rD-0tBI7jopoS7JxNA
 8. Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών»: εκστρατεία καθαρισμού των ακτών, των παραλιών και του βυθού της Ποσειδωνίας.
  Στη δράση του Συλλόγου μας συμμετέχουν ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, η Τοπική Κοινότητα Ποεσειδωνίας, η Ναυτική Πολεμική Βάση, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ποσειδωνίας, η ομάδα Αυτοδυτών «Salt Water Divers», η ομάδα ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, ο Σύλλογος Πελοποννησίων, ο Σύλλογος Φίλων του Μέγα Γυαλού, το τμήμα προσκόπων Σύρου, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Η Σοφία της Παράδοσης» και το Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας. Καλούνται επίσης να συμμετάσχουν όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να συμβάλλουν, εκφράζοντας την ευαισθησία τους για ένα καθαρό περιβάλλον και ιδιαίτερα για καθαρές θάλασσες στο νησί μας.
  https://www.facebook.com/poseidonsyros/
 9. MAKE USE & Synergy of Music Theatre: εργαστήρια χορού και μουσικής, παιχνίδι και έκφραση.
  Την Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 7μμ στο πάρκο Χατζηχαλάρ της Λάρισας η ομάδα MAKE USE θα διοργανώσει μία ξεχωριστή συνάντηση γεμάτη δράσεις αφιερωμένες στο περιβάλλον. Η δράση αποτελεί μέρος του έργου “Art for Clim’Act”, που συνδέει τουλάχιστον 4 οργανισμούς από τη Μεσόγειο (Γαλλία, Ελλάδα, Αίγυπτος, Τυνησία) και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό γύρω από την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της.
  https://www.facebook.com/events/1180038719428460/?ref=newsfeed
 10. Athens School ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ: Εκδήλωση-συζήτηση
  Με σκοπό τον αναστοχασμό για το ανθρώπινο περιβάλλον το ATHENS SCHOOL σας καλεί σε συζήτηση στις 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ώρα 8 το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 138. Τη συζήτηση θα ανοίξουν τα μέλη και συντελεστές του ATHENS SCHOOL: – ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ (Περιβαλλοντολόγος MSc / υπεύθυνος του τμήματος παραδοσιακής οργανοποιίας A.S) Περιβάλλον: Η Κοινωνική και Πολιτική Διάσταση του φυσικού χώρου. – ΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ (Μέλος περιβαλλοντικών κινήσεων / υπεύθυνος τομέα Τεχνικής του A.S) Οικολογία και Δημοκρατία. – ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΤΑΜΑΤΗ (Μέλος περιβαλλοντικών κινήσεων / υπεύθυνη τμήματος επαναχρησιμοποίησης χαρτιού του A.S) Τι σημαίνει επαναχρησιμοποίηση χαρτιού στην καθημερινότητά μας (παραδείγματα).
  https://www.facebook.com/events/723866378763030/
 11. Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων – IPGRB: εγκαίνια εγκαταστάσεων, παρουσιάσεις ερευνητικών δραστηριοτήτων, έκθεση φωτογραφίας.
  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στην Θέρμη, Θεσσαλονίκης (Παρασκευή 3 Ιουνίου) και στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων στην Ποντοκερασιά, Κιλκίς (Κυριακή 5 Ιουνίου).
  https://www.facebook.com/events/1069924990568195/
 12. Δήμος Ηλιούπολης: θεατρική παράσταση
  Ο Δήμος Ηλιούπολης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με την πραγματοποίηση την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, 21:00, στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο «Δημήτρης Κιντής», με δωρεάν είσοδο, της θεατρικής παράστασης «Η ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν Πιστό», σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη και βασισμένης στο βιβλίο του Λουΐς Σεπούλβεδα.
  https://www.notia.gr/2022/05/%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%8d/?fbclid=IwAR38b7r9qMHRTSo3Hb8i3qc1J0y3pZ4CFvBheJa8ctUawp_Nriir_lre95U
 13. Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Παιχνίδι για παιδιά, θεατρική παράσταση, εργαστήρι μουσικής, πειραμάτων και εικαστικών.
  Το πρότυπο πάρκο του Προαστίου μας, στο οποίο δίνεται έμφαση η προβολή της Οικολογίας, η προστασία του Περιβάλλοντος και φυσικά η Ανακύκλωση, περιμένει μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 5 Ιουνίου! Γεμίστε λοιπόν μια τσάντα με εφημερίδες, μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά -όπως μπαταρίες και καπάκια από μπουκάλια- επισκεφτείτε τους κάδους Ανακύκλωσης που θα βρείτε στο Πάρκο και ελάτε να γιορτάσουμε παρέα την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!
  https://philothei-psychiko.gov.gr/την-κυριακή-5-ιουνίου-γιορτάζουμε-την-π/
 14. Δήμος Σύρου – Ερμούπολης: διανομή επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών στους πολίτες
  Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης (μέσω της Δ/νσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Αγροτικής Ανάπτυξης) διανέμει τσάντες οικιακής ανακύκλωσης με οδηγίες για το ποια αντικείμενα και πώς ανακυκλώνουμε. Η διανομή ξεκινά από την Τετάρτη 1/6/2022, στον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης (στη θέση «Αξός») και θα διαρκέσει ως το τέλος των αποθεμάτων.
  https://naxostimes.gr/kyklades/syros/112628/dimos-syroy-ermoypolis-dianemei-tsantes-oikiakis-anakyklosis-tin-pagkosmia-imera/?fbclid=IwAR1t8MZvv1G2nBnaCnfwTcfCtjAuKasjLrxOMrAA5ipd9Prk3PxDLydO3JE
 15. Τμήμα Δασολογίας ΔΙ.ΠΑ.Ε. & Γενική Γραμματεία Αιγαίου: διοργάνωση ημερίδας.
  Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος η Πανεπιστημιακή έδρα της UNESCO του Τμήματος Δασολογίας συνδιοργανώνει με την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Δήμο Νισύρου ημερίδα με τίτλο: «Η Νίσυρος μέσα στην σύγχρονη περιβαλλοντική πραγματικότητα. Προβλήματα και προοπτικές». Η εκδήλωση θα γίνει στη Νίσυρο και σχετίζεται και με την επίσημη υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας του Ηφαιστείου του νησιού προς ένταξη στο Παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.
  http://www.for.ihu.gr/index.php/el/2018-09-17-13-24-53/2018-09-21-14-59-54/714-ekdilosi-gia-tin-pagkosmia-imera-perivallontos-i-nisyros-mesa-sti-sygxroni-perivallontiki-pragmatikotita-provlimata-kai-prooptikes
 16. Δήμος Ανατολικής Σάμου: Πρωτότυπη εθελοντική πρωτοβουλία με τίτλο «Υιοθετούμε τις Γειτονιές μας – Ομορφαίνουμε την πόλη μας».
  Η δράση της Κυριακής 5ης Ιουνίου υποστηρίζεται από το Δήμο και πραγματοποιείται για πρώτη φορά, πιλοτικά, σε συνεργασία με τα εθελοντικά κλιμάκια της πόλης, τις κοινότητες και ενεργούς πολίτες σε γειτονιές της πόλης της Σάμου και του Άνω Βαθέος. Ο σκοπός της δράσης αυτής είναι η δημιουργία ενός δικτύου περιοχών εθελοντικής δράσης σε συνεργασία με τους κατοίκους περιοχών, για τη διατήρηση του καθαρού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.
  https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/voreio_aigaio/dimos-anatolikis-samoy-diorganonei-prototypi-drasi-gia-tin-pagkosmia-imera-perivallontos/
 17. Δήμος Ελευσίνας: Έκθεση γλυπτικής
  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας Ελευσίνας (Νικολαΐδου & Κανελλοπούλου) φιλοξενείται η έκθεση γλυπτικής «Το ποδήλατό μου αλλιώς: Τέχνη & Ποδήλατο» της καλλιτέχνιδος Καίτης Χόρτη.
  https://www.ertnews.gr/eidiseis/politismos/ekthesi-glyptikis-stin-eleysina-to-podilato-moy-allios/
 18. Δήμος Παύλου Μελά: ημέρες δράσεων και εκδηλώσεων με το σύνθημα «Σκεφτόμαστε Παγκόσμια, δρούμε Τοπικά, για ένα καλύτερο Περιβάλλον στον Δήμο Παύλου Μελά»
  Τις ημέρες Πέμπτη 2, Παρασκευή 3, Δευτέρα 6 Ιουνίου και τις ώρες 09.00 – 13.00, μαθητές και μαθήτριες θα επισκεφτούν τον Βοτανικό Κήπο στην Άνω Ηλιούπολη και παράλληλα με τη ξενάγηση στον πανέμορφο χώρο, θα ενημερωθούν για την προστασία του περιβάλλοντος και τα οφέλη του αστικού πρασίνου. Την Κυριακή 5 Ιουνίου, τις ώρες 10.00 – 14.00, στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, ο Δήμος Παύλου Μελά, σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς, θα διοργανώσει περιβαλλοντικές και ενημερωτικές δράσεις, για μικρούς και μεγάλους, με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.
  https://www.facebook.com/PavlosMelasGR/
 19. Δήμος Μεταμόρφωσης: δενδροφύτευση και εορταστικές εκδηλώσεις
  Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Μεταμόρφωσης, σας προσκαλεί την Κυριακή, 5 Ιουνίου, στις 10.00 το πρωί στο Λόφο Νεμέσεως (γνωστός και ως Λόφος Δηλαβέρη) την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 10.00 π.μ. Εκεί θα φυτέψουμε δεντράκια και θα εορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με λουλούδια, τραγούδια και δώρα!
  https://www.metamorfossi.gov.gr/dendrofuteusi-kai-eortastikes-ekdiloseis-me-aformi-tin-pagkosmia-imera-perivallontos-kuriaki-5-iouniou-998
 20. Δήμος Ναυπλιέων: δράση υποθαλάσσιου καθαρισμού
  Την Κυριακή 5/6/2022, στις 9:00 π.μ., στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, ο Δήμος Ναυπλιέων και το Τοπικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων συνδιοργανώνουν ημέρα εθελοντικού υποθαλάσσιου καθαρισμού. Η δράση θα λάβει χώρα στο λιμάνι του Τολού, σε συνεργασία με το καταδυτικό κέντρο @introdivetolo.
  https://www.argolikeseidhseis.gr/2022/05/blog-post_128.html
 21. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας & ΕΥΑΘ: εργασίες συντήρησης του «Κόκκινου Δρόμου»
  Από τις 10 το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εθελοντές και περιβαλλοντικές ομάδες θα βάψουν τα παγκάκια, τις δενδροδόχους, θα συντηρήσουν γεφυράκια και θα φυτέψουν αλμυρίκια, φροντίζοντας βέβαια να μην διαταράξουν την ηρεμία του οικοσυστήματος και ειδικά των φλαμίνγκο της περιοχής.
  https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/eyath-pagkosmia-imera-perivallontos-ston-quot-kokkino-dromo-quot-sto-kalochori/
 22. Δήμος Αγ. Δημητρίου: Περιβαλλοντικά παιχνίδια, ποδηλατοβόλτες, παράσταση Καραγκιόζη
  Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 και από ώρα 17:00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (3 Ιουνίου), ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με την Ποδηλατική Κοινότητα και τους Πρόσκοπους Αγίου Δημητρίου, διοργανώνει εκδήλωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
  https://dad.gr/giortazoyme-tin-quot-pagkosmia-imera-perivallontos-quot
 23. Δήμος Θερμαϊκούκαθαρισμός παραλιών
  Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Ημέρες Θάλασσας Δήμου Θερμαϊκού. Καθαρισμός των παραλιών «Περαία», «Ν. Επιβατών» και «Αγ. Τριάδας» την Κυριακή 5 Ιούνη.
  https://www.facebook.com/events/568838938089520/
 24. Ιόνιο Πανεπιστήμιοέκθεση φωτογραφίας
  Έκθεση φωτογραφίας σε Κέρκυρα, Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο από 4 έως 12 Ιούνη. Προβολή της ταινίας «St. Viniri – Το ιερό δάσος» της σκηνοθέτιδας και ηθοποιού Κωνσταντίνας Μεσσήνη.
  https://www.facebook.com/enviionio
 25. MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, σε συνεργασία με Αμερικανική Γεωργική Σχολήπαρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος
  Παρουσιάζεται το διαγενεακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Reimagining the planet: a matter of Art! / Φανταζόμαστε ξανά τον πλανήτη μας με Τέχνη!» που θα υλοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, αποτελεί μια πρώτη εισαγωγή στην έννοια της Γεωκουλτούρας, την κεντρική θεματική της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης που θα εγκαινιαστεί τον Νοέμβριο του 2022. Το προμπιεναλικό εργαστήριο αποτελεί την εναρκτήρια δράση με την οποία εγκαινιάζεται η πολυεπίπεδη συνεργασία ανάμεσα στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή. https://www.facebook.com/events/4937593046349687/
 26. Φυσιολατρικός Εκδρομικός Σύλλογος Θήρας ΕΝ ΟΔΩ-Santorini Eco Hiking Teamπεζοπορία
  Εορτάζουμε την Ημέρα Περιβάλλοντος στην Ιό μαζί με την περιπατητική ομάδα της Ίου και τον φιλόξενο Δήμο Ιητών.
  https://www.facebook.com/events/1741797722827130/
 27. Κοινότητα Πελίτι: Ζύμωμα ψωμιού και δημιουργία τυριού, παιχνίδια για παιδιά, χαριστικό παζάρι, συλλογή τροφίμων για ευπαθείς ομάδες
  Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 το Πελίτι σας προσκαλεί στην έδρα του στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας

  από τις 09:00 το πρωί ως τις 17:00 το απόγευμα. Η εκδήλωση απευθύνεται κύρια σε παιδιά αλλά και ενήλικες. Θα παιχτούν ομαδικά παιχνίδια, θα λειτουργήσει χαριστικό παζάρι και θα γίνει συλλογή τροφίμων για ευπαθείς ομάδες.

  https://www.facebook.com/events/310779564577132/

 28. Περιβαλλοντικός σύλλογος Πεντέλης «Η Πεντέλη μας»: Πεζοπορία
  Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεντέλης σας προσκαλεί να γιορτάσουμε την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, την Κυριακή 5 Ιουνίου, κατεβαίνοντας μαζί τον κύριο κλάδο της Ρεματιάς από την Παλιά Πεντέλη μέχρι τον πεζόδρομο της Αγ. Μαρίνας στα Μελίσσια.
  https://www.facebook.com/events/415124803952979/
 29. Χιονοδρομικός και Ορειβατικός Σύλλογος Λαμίας: Πεζοπορία
  Στα πλαίσια της Εβδομάδας Περιβάλλοντος 2022 του Δήμου Λαμιέων ο ΧΟΟΛ με τη βοήθεια και συμμετοχή του Δήμου Λαμίας διοργανώνει πεζοπορία στην Παυλιανη. Η διαδρομή θα είναι εύκολη και κατάλληλη για παιδιά ( με παρουσία γονέα ).
  https://www.facebook.com/events/362736202620507/

Μοιράσου το άρθρο!