Κινηματογραφική μουσική και μιούζικαλ από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου και του Δήμου Παλλήνης, παρουσιάζει δύο μοναδικές συναυλίες, με μουσικές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο και τραγούδια από το μιούζικαλ «Η μελωδία της ευτυχίας».

Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, στις 20:30, στην Πλατεία Δημαρχείου στο Χαϊδάρι, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα χαρίσει στο μουσικόφιλο κοινό ένα συναρπαστικό ταξίδι στην κινηματογραφική μουσική.

Στη συναυλία, θα ακουστούν μουσικά θέματα, τα οποία έγιναν γνωστά από θρυλικές παλιές και νέες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ταινίες, όπως Σινεμά ο Παράδεισος, Ροζ Πάνθηρας, Ο ελαφοκυνηγός, Αμελί, Ο Νονός, Τάνγκο, Άρωμα γυναίκας, Ο επαγγελματίας, Η ζωή είναι ωραία, ζωντανεύουν ξανά μέσα από τις εμβληματικές μουσικές των Ένιο Μορικόνε, Χένρι Μαντσίνι, Στάνλεϊ Μάγιερς, Νίνο Ρότα, Νικόλα Πιοβάνι, Κάρλος Γαρδέλ και άλλων σπουδαίων συνθετών.

Την ενορχήστρωση έχουν κάνει οι Απόλλων Κουσκουμβεκάκης και Παύλος Παπαδόπουλος.

Την Ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Αραβίδης.

Γιώργος Αραβίδης
Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, στις 20:30, στον Θερινό Κινηματογράφο Γέρακα, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα μας ταξιδέψει στη μαγική ατμόσφαιρα της «Μελωδίας της ευτυχίας», του πιο αγαπημένου μιούζικαλ όλων των εποχών.

«Η μελωδία της ευτυχίας», από τα πιο επιτυχημένα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, είναι από μόνη της μια θάλασσα ήχων, στίχων και μουσικών και περιέχει μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια που έγραψαν οι Ρίτσαρντ Ρότζερς και Όσκαρ Χάμερσταϊν.

Ορισμένα από αυτά που θα παρουσιαστούν με ελληνικούς στίχους στη συναυλία, όπως τα Edelweiss, My Favorite Things, Climb Ev’ry Mountain, Do-Re-Mi, Sixteen Going on Seventeen, The Lonely Goatherd και The Sound of Music, έχουν αντέξει στο πέρασμα του χρόνου.

Την ενορχήστρωση έκανε ο Γιάννης Μεντζελόπουλος και τη μετάφραση των στίχων η Αλεξάνδρα Κουρμπέτη-Αραβίδη.

Ερμηνεύει η υψίφωνος Βάσια Ζαχαροπούλου.

Την Ορχήστρα διευθύνει ο Γιώργος Αραβίδης.

Βάσια Ζαχαροπούλου
info

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ
Δύο συναυλίες με κινηματογραφική μουσική και μιούζικαλ
Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, Πλατεία Δημαρχείου, Χαϊδάρι

Είσοδος για το κοινό με δελτίο

Τηλ.: 213 2047 291 και 213 2047 236

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, Θερινός Κινηματογράφος Γέρακα

Είσοδος βάσει δελτίου προσφοράς τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παλλήνης.
Η διάθεση των δελτίων θα πραγματοποιείται μια ώρα πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων με σειρά προτεραιότητας και για μέγιστο αριθμό 300 καθήμενων θεατών.
Τηλ.: 210 6619937

Ώρα έναρξης: 20:30

Μοιράσου το άρθρο!