«Μένουμε σπίτι» με την ΕΡΤ3

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, η ΕΡΤ3 αποκτά έναν νέο, διακριτό ρόλο στην ενημέρωση της ΕΡΤ. Έναν ρόλο που τη φέρνει ακόμη πιο κοντά στην ελληνική περιφέρεια, στην κοινωνία και στον απόδημο Ελληνισμό.

Ταυτόχρονα, συντονισμένη από την πρώτη στιγμή με τις πρωτοφανείς συνθήκες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, αναπροσαρμόζει το ενημερωτικό πρόγραμμά της για να διασφαλίσει την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του κοινού, αλλά και την προστασία των εργαζομένων της.

Ειδικότερα τις επόμενες ημέρες το ενημερωτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ3 διαμορφώνεται ως εξής:

Το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων στη νέα ώρα του, 14:00, με παρουσιαστές εκ περιτροπής τη Σύνθια Σάπικα και τον Χρήστο Δάντση, θα ενημερώνει για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, δίνοντας το στίγμα του νέου ρόλου που αναλαμβάνει η ΕΡΤ3 στο τοπίο της ενημέρωσης.

Ταυτόχρονα, από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, η ΕΡΤ3 εγκαινιάζει μία νέα ενημερωτική ζώνη, 17:00-19:00, που θα ξεκινά με ένα σύντομο δελτίο ειδήσεων και το καθιερωμένο δελτίο καιρού και θα ακολουθεί η εκπομπή «Μένουμε Σπίτι». Με παρουσιαστές εκ περιτροπής τους Δημήτρη Ντόζη και Χριστίνα Καλημέρη, η έκτακτη εκπομπή «Μένουμε Σπίτι» θα ενημερώνει και θα κρατά συντροφιά στους ανθρώπους που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας αλλά και του κόσμου μεταδίδοντας τη δική τους φωνή για την πανανθρώπινη εμπειρία της κρίσης COVID-19.

Νωρίτερα, από τις 10:00 έως τις 12:00 η ζωντανή ενημερωτική εκπομπή «Κάθε μέρα Ελλάδα» θα συνεχίσει να είναι κοντά στις εξελίξεις με ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις απ’ όλη την ελληνική περιφέρεια, αλλά και από τους Έλληνες της διασποράς. Παρουσιάζουν εκ περιτροπής η Χριστίνα Συμεωνίδου και η Θάλεια Ζαγναφέρη.
Επίσης, κάθε Σαββατοκύριακο, εκτός από τις 14.00, το δελτίο ειδήσεων θα μεταδίδεται και στις 20:00.

Μένοντας σπίτι, μπορούμε ακόμα να παρακολουθήσουμε από την ΕΡΤ3:

Σειρές ντοκιμαντέρ ιστορικού, ταξιδιωτικού, οικολογικού, καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος: Πράσινος οδηγός για ταξιδιώτες, Απίθανα ταξίδια με τρένο, Περιπέτειες στη φύση, Ο δρόμος του μεταξιού, Η μεγάλη εξερεύνηση της γης, Με το βλέμμα στο μέλλον, Ένας περίπατος στην τέχνη, , Ο Μπετόβεν σε έξι συναυλίες κ.α.
Ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ: Delacroix, Νίκος Καζαντζάκης: Πάνω από όλα το έργο, Για μια καλύτερη ζωή, Τεχνητή νοημοσύνη εναντίον ανθρώπινου εγκεφάλου, ο Μεγιστάνας: η άνοδος του Αριστοτέλη Ωνάση κ.α.

Ξένες σειρές: δραματικές, αστυνομικές, μυστηρίου, θρίλερ, επιστημονικής φαντασίας, όπως: Tin Star, Heartland, Τα φονικά μυστήρια της κυρίας Φίσερ, Η επιστροφή, Η απουσία, Babylon Berlin, The good fight κ.α.

Ελληνικό πρόγραμμα: γνωστές εσωτερικές και εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ3: ΑΓΡΟWEEK, Απόψε κάνεις Μπαμ, Βαλκάνια Express, Κάθε Τόπος και Τραγούδι, Κυριακή στο Χωριό κ.α.

Τέλος, τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ3, 102fm και 9,58fm, είναι σε κοινό πρόγραμμα προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνεχής ροή των προγραμμάτων του Ρ.Σ.Μ. Με ζωντανές εκπομπές και δελτία ειδήσεων, από νωρίς το πρωί μέχρι τις 23:00, ενημερώνουν για όλες τις εξελίξεις και ψυχαγωγούν έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, απομονωμένοι μεταξύ μας αλλά ενωμένοι στην κοινή υπεύθυνη στάση μας, με καλύτερη διάθεση τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.

Μοιράσου το άρθρο!