Μέρες Βιβλίου στο Δεύτερο Πρόγραμμα – Εβδομάδα 2η

Μετά την επιτυχία της πρώτης εβδομάδας, η απόλαυση της ανάγνωσης συνεχίζεται και την εβδομάδα των Χριστουγέννων μέσα από τις εκπομπές του Δεύτερου, σε συνεργασία με το περιοδικό για το βιβλίο και τις Τέχνες oanagnostis.gr

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της δεύτερης εβδομάδας:

Στις 08:00 η «Κόκκινη Σβούρα», το τρίλεπτο ένθετο του Δεύτερου με την Ιωάννα Νιαώτη εξειδικεύεται στο Παιδικό Βιβλίο με πολλές βιβλιοπροτάσεις και δώρα για τους μικρούς φιλαναγνώστες ακροατές.

Ο Δημήτρης Μεϊδάνης στην #ΠρώτηΚαλημΕΡΑ, 08:00-10:00 το πρωί, παρουσιάζει καινούργιες κυκλοφορίες, δίνει δώρα και κάνει διαγωνισμούς με έπαθλο βιβλία από πλήθος εκδοτικών οίκων. Οι παρουσιάσεις για τη δεύτερη εβδομάδα: Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, Μάκης Τσίτας «Πέντε στάσεις», Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, Ρέα Γαλανάκη «Διηγήματα»Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, Αλκυόνη Παπαδάκη «Κόντρα στο κύμα».

Στο τέλος της εκπομπής παρουσιάζεται και το… «βιβλιοπρόγραμμα» της υπόλοιπης μέρας.

Ο Μιχάλης Γελασάκης στις «Αδέσποτες Νότες», 12:00-14:00, ανοίγει γι’ αυτή την εβδομάδα τη θεματική «Βιβλιοθήκες και αρχεία» και προτείνει μία βιβλιοθήκη ή έναν αρχειακό τόπο για το Βιβλίο με την ευχή να ανοίξουν σύντομα τα αναγνωστήρια των βιβλιοθηκών!

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου ο Μιχάλης Γελασάκης συζητεί στην εκπομπή με τη Νάντια Δρακούλα. Η πολυτάλαντη δημοσιογράφος, συγγραφέας και παραγωγός ταινιών έγραψε μία ιστορία για παιδιά που αγάπησαν και οι μεγάλοι. Ο λόγος για το βιβλίο «Σούπερ Γκρανιόλα». Μια εκκεντρική συμμορία γιαγιάδων ζει στην καρδιά της Αθήνας. Τέσσερις γιαγιάδες με δροσιά Λυκαβηττού, ταμπεραμέντο Κολωνακίου, εξαρχειώτικη καρδιά και τηνιακό αέρα, αποφασίζουν να πάνε κόντρα σ’ αυτούς που τις αδικούν στην καθημερινότητά τους. Οι γιαγιάδες φέρνουν τα πάνω-κάτω, όταν ανακαλύπτουν μια μαγική συνταγή από την Κόστα Ρίκα που τις μεταμορφώνει σε υπερηρωίδες.

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, η εκδότρια Γιώτα Κριτσέλη (Εκδόσεις Κίχλη) μιλάει για τις νέες της κυκλοφορίες, τα νεοεκδοθέντα διηγήματα του Αργύρη Χιόνη, το εκδοτικό περιβάλλον στις μέρες μας, το αναγνωστικό κοινό και το όραμα που μπορεί να έχει ένας εκδότης βιβλίων στη νέα δεκαετία.

Ο Πάνος Χρυσοστόμου και οι «Ροκ Συναναστροφές», 16:00-17:00, συνεχίζουν το αφιέρωμά τους στα βιβλία, στη μουσική και στον κινηματογράφο.

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, μιλάμε για «Ροκ βιογραφίες». Ταινίες για μεγάλους ροκ καλλιτέχνες που έγιναν με σενάρια βασισμένα στους βιογράφους τους, είτε προέκυψαν από δικό τους προσωπικό συγγραφικό αυτοβιογραφικό υλικό.

Την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, παρουσιάζεται ένα αφιέρωμα για «Τα κόμιξ στον κινηματογράφο». Μια εφ’ όλης της ύλης ματιά στην αποκαλούμενη και «8η Τέχνη» και πώς αυτή συνάντησε την «7η» μέσα στα χρόνια. Από τη «Φαντασία» του Ντίσνεϊ, στις δραματοποιημένες μεταφορές κόμιξ στον κινηματογράφο. Ο «Αστερίξ», ο «Τεν Τεν» και οι άλλοι. Οι σαρωτικοί ήρωες της Marvel, αλλά και ο Μίλο Μανάρα.

Και φυσικά, μέσα από τις σελίδες του Δεύτερου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όλη την εβδομάδα τρέχουν διαγωνισμοί και δώρα νέων τίτλων με τη συνεργασία εκδοτικών οίκων.

Μέρες Βιβλίου στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Ακούμε, διαβάζουμε και μοιραζόμαστε, γνωρίζουμε και δωρίζουμε

Info
«Μέρες Βιβλίου στο Δεύτερο Πρόγραμμα» (Εβδομάδα 2η)

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma #neoprogramma

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://webradio.ert.gr/programma-deftero/

Μοιράσου το άρθρο!