«Μέρες Βιβλίου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα – Τελευταία εβδομάδα 11-15 Ιανουαρίου

Οι «Μέρες Βιβλίου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα ολοκληρώνονται την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021. Σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό περιοδικό για το Βιβλίο και τις Τέχνες oanagnostis.gr το Δεύτερο παρουσίασε και δώρισε περισσότερους από 200 νέους τίτλους βιβλίων, φιλοξένησε εκδότες, κριτικούς και φυσικά συγγραφείς και ποιητές και επιχείρησε να αναθερμάνει την αγάπη για το βιβλίο και την αναγνωστική απόλαυση.

Το πρόγραμμα της τελευταίας εβδομάδας του μεγάλου αφιερώματος του Δεύτερου στο Βιβλίο:

Ο Δημήτρης Μεϊδάνης στην #ΠρώτηΚαλημΕΡΑ, 06:00-08:00, ξεκινά με καινούργιες κυκλοφορίες, δώρα και διαγωνισμούς.

Επίσης, «Αγαπημένοι Έλληνες συγγραφείς μιλούν για το πρόσφατο βιβλίο τους».

Αναλυτικά:

  • Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, η Μαριγώ Αλεξοπούλου μιλάει για την ποιητική της συλλογή «Νυχθημερόν»
  • Τρίτη 12 Ιανουαρίου, η Μάρω Δούκα μιλάει για το μυθιστόρημά της  «Πύλη εισόδου»
  • Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, ο Στέφανος Δάνδολος μιλάει για το ιστορικό μυθιστόρημα «Φλόγα και άνεμος» (Κυβέλη – Γεώργιος Παπανδρέου).
  • Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, ο Ισίδωρος Ζουργός μιλάει για το μυθιστόρημα «Οι ρετσίνες του βασιλιά».
  • Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, ο Τίτος Πατρίκιος μιλάει για την ποιητική του συλλογή «Ο δρόμος και πάλι».

Στη συνέχεια, η Μαρία Κοζάκου στο «Transistor», 08:00-10:00, επιμελήθηκε και παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο αστυνομικό βιβλίο.

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου συνομιλεί με τον κριτικό αστυνομικής λογοτεχνίας Μάρκο Κρητικό και τον συγγραφέα, μεταφραστή και σκηνοθέτη Ανδρέα Αποστολίδη.

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου φιλοξενεί τον δημοσιογράφο Κώστα Κυριακόπουλο και μιλούν για τους πιο ενδιαφέροντες τίτλους της νουάρ λογοτεχνίας που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Τι έχει να μας πει για το αστυνομικό μυθιστόρημα ένας πολύπειρος αστυνομικός συντάκτης;

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου συζητεί για το ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα με τον Γιάννη Ράγκο, μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αστυνομικών Συγγραφέων, καθώς και με τον Κώστα Καλφόπουλο, συγγραφέα, μεταξύ άλλων και της κοινοπρακτικής νουβέλας «Ένα φέρετρο για τη Σοφία».

Η Ελένη Γιαννοπούλου στην εκπομπή της «Άλλη μια μέρα», 10:00-12:00, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου συζητεί με τον μελετητή και κριτικό νεοελληνικής λογοτεχνίας Αριστοτέλη Σαΐνη και με τον Θεόδωρο Βασιλόπουλο, ιδιοκτήτη γνωστού βιβλιοπωλείου, για την επίδραση της πανδημίας στην αναγνωστική συμπεριφορά και τις πωλήσεις των βιβλίων.

Ενώ την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου μάς εμπνέει η Αθήνα. Ο Νίκος Βατόπουλος συνομιλεί με την Ελένη Γιαννοπούλου για το νέο βιβλίο του «Στο βάθος του αιώνα, ένα αφήγημα για την Αθήνα».

Ο Μιχάλης Γελασάκης και οι «Αδέσποτες Νότες», 12:00-14:00, στην «Ώρα του παιδιού»!

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου φιλοξενεί τη συγγραφέα και κριτικό παιδικού και εφηβικού βιβλίου Μαρίζα Ντεκάστρο και τη συγγραφέα Ελένη Σβορώνου, που επίσης γράφει για παιδιά και νέους. Πώς ξεχωρίζουμε ένα καλό βιβλίο για παιδιά;

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου ο Μιχάλης Γελασάκης θα απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχουν βιβλία για πολύ μικρά παιδιά με τη βοήθεια της Κατερίνας Φρουζάκη, υπεύθυνης της Παιδικής Βιβλιοθήκης Κηφισιάς Search, και του Αντώνη Παπαθεοδούλου, συγγραφέα παιδικών βιβλίων.

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου φιλοξενεί τον Γιάννη Μπασκόζο για μία συζήτηση-κλείσιμο των «Ημερών βιβλίου».

Η Βάνα Δαφέρμου στην εκπομπή «Παντός Καιρού», 14:00 – 15:00, μας παροτρύνει: «Γράψε, Μπορείς!».

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, η Βάνα Δαφέρμου συνομιλεί με τη Σοφίκα Ελευθερουδάκη για την πρωτοβουλία «Γράψε, Μπορείς!», που παρακινεί ανθρώπους απ’ όλη την Ελλάδα να καταγράφουν τις αναμνήσεις τους πριν αυτές χαθούν, κατά τις ημέρες του εγκλεισμού. Όταν η πανδημία γίνεται σύμμαχος της δημιουργίας.

Η  Έλενα Διάκου στο «Ημερολόγιο Καταστρώματος», 15:00 – 16:00, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου φιλοξενεί τη μεταφράστρια και κριτικό λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά και τη Μαρία Παπαδήμα που εισήγαγε τον Πεσόα στα Ελληνικά Γράμματα.

Ενώ την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, ώρα για «Λογοτεχνία και μουσική», σε μια συζήτηση με τον Παρασκευά Καρασούλο.

Ο Πάνος Χρυσοστόμου στην εκπομπή «Ροκ Συναναστροφές», 16:00 -17:00, μας ταξιδεύει «Από εδώ έως το σύμπαν». Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου ο Πάνος Χρυσοστόμου συνομιλεί για τη λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας με την Ελισάβετ Κοτζιά και τη συγγραφέα βιβλίων επιστημονικής φαντασίας Ιωάννα Μπουραζοπούλου.

Φυσικά, δεν ξεχνάμε ότι μέσα από τις σελίδες του Δεύτερου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όλη την εβδομάδα συνεχίζονται οι διαγωνισμοί και τα δώρα νέων τίτλων με τη συνεργασία εκδοτικών οίκων.

Μέρες βιβλίου στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Ακούμε, διαβάζουμε και μοιραζόμαστε, γνωρίζουμε και δωρίζουμε

Info

«Μέρες Βιβλίου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Δεύτερα 11 έως Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma #meresvivliou #ΜέρεςΒιβλίου

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://webradio.ert.gr/programma-deftero/

Μοιράσου το άρθρο!