Μηνύματα από τα παλιά… Θεοτόκης στο Τρίτο και Συμφωνικό Ρεμπέτικο από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής στη Νέα Μάκρη

ΣΕΙΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ

Aπό το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Δευτέρα 11-07-22,18:30- 19.00 και καθημερινά…

Επιμέλεια -Παρουσίαση: Μάρα Καλούδη
Κωνσταντίνος Θεοτόκης “Η Τιμή και το Χρήμα”

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.H εκπομπή ” Σειρές Ραδιοφώνου στο Τρίτο” μεταδίδει καθημερινά στις έξι και μισή το απόγευμα, σε επανάληψη τη ραδιοφωνική μεταφορά του μυθιστορήματος του Κερκυραίου πεζογράφου Κωνσταντίνου Θεοτόκη «Η Τιμή και το Χρήμα» (1914). Η σειρά, η οποία μεταδόθηκε πρώτη φορά από την εκπομπή «Θεατρικές Σειρές του Β’ Προγράμματος» τον Ιανουάριο του 1982, θα ολοκληρωθεί σε 35 επεισόδια των 20′ περίπου λεπτών.

Θεατρική διασκευή: Βασίλης Ανδρεόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιαννίσης
Μουσική σύνθεση: Στέλιος Φωτιάδης
Επιμέλεια ήχων: Γίτσα Βαλμά
Τεχνική επιμέλεια: Νίκος Χανιώτης, Βάγιας Αποστόλου, Βασίλης Καρράς

Ακούγονται οι ηθοποιοί:
Κίττυ Αρσένη-κυρά Επιστήμη Τρινκούλαινα, Θύμιος Καρακατσάνης-Θανάσης Τρίνκουλος, Νόρα Κατσέλη-Ρήνη, Φάνης Χηνάς-Ανδρέας Ξής, Ντίνος Καρύδης-Αντώνης, Γιώργος Μοσχίδης- σιορ Σπύρος Ξης, Σοφία Μυρμηγκίδου- κα Υπουργού, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη-κυρά Σάβαινα, Ντίνος Δουλγεράκης- ενωμοτάρχης, σιορ Αλφαράς, ένας κόντες, Γιώργος Μπαγιώκης- Γιώργης, Γιώργος Σαπανίδης, Λευτέρης Ελευθεριάδης, Μιχάλης Παπαδογιαννάκης- αστυνομικοί, διάφορες φωνές, Τζούλια Αργυροπούλου-Ελένη, Μιχάλης Κωστόπουλος-Βιτορέλος, Γιώργος Γεωγλερής- σιορ Μίμης, Ειρήνη Κουμαριανού- σιόρα Κωνσταντίνα, Ντίνα Γιαννακού- σιόρα Χριστίνα, Νικήτας Τσακίρογλου- αστυνόμος, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος- αφηγητής.

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9/www.ertecho.gr

 

 

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ συναντά τους πρόσφυγες συνθέτες του ρεμπέτικου.

Στις 12/07/2022 στις Συνδέσεις παρουσίασαν τον κ. Αραβίδη και την κα Χαρλαύτη (κατά σειρά παρουσίασης στην εκπομπή) για τη συναυλία που θα γίνει στη Νέα Μάκρη και συνδέει τον ήχο το δυτικό, της συμφωνικής ορχήστρας με ένα είδος όπως το ρεμπέτικο που πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Μπέτυ Χαρλαύτη: ”Η ΕΡΤ ενώνει τη Δύση με την Ανατολή”. Το θέμα της συναυλίας είναι όπως είπε ο κ. Αραβίδης: Η Μικρασιατική καταστροφή και τα 100 χρόνια που έχουμε την επέτειο φέτος. Ακολούθησε τη διαδρομή των προσφύγων από την Πόλη στη Σμύρνη και από τη Σμύρνη στον Πειραιά π.χ. θα έχει την ευκαιρία ο ακροατής να ακούσει τραγούδια όπως το Μινόρε της Αυγής και τη Φραγκοσυριανή με ήχο συμφωνικό.

 

Θα ακολουθήσει μεγάλη περιοδεία (της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής-ΟΣΜ) και στο νομό Αττικής και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 

 

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ
1922-2022 ΜΑΚΡΗ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ 

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022 ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

Αμφιθέατρο Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου.

Είσοδος Ελεύθερη
Ώρα Έναρξης: 21:30
Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ
Συμφωνικό Ρεμπέτικο
1922-2022 Απ’ την Σμύρνη και την Πόλη στον Πειραιά
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Κίτρινα Ποδήλατα, Μπέτυ Χαρλαύτη, Σπύρος Κλείσσας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ Γιάννης Μπελώνης, ΗΧΟΛΗΨΙΑ Μιχάλης Συγλέτος, Βασίλης Χανιώτης, ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ: Κώστας Καραμούκος, Δημήτρης Μαρούλης.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Γιώργος Αραβίδης

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!