Νόημα ζωής και προσφορά – ένας ‘φιλοσοφημένος’ δρόμος κατά του στρες

Δεν είναι τυχαίο το πώς νιώθεις όταν προσφέρεις… ίσως είναι μια παραμελημένη εκπαίδευση που θα έπρεπε να αρχίζει από την πρώιμη παιδική ηλικία. Αλλά ποιος διδάσκει για το νόημα της ζωής;

Στο Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» (Η Αθήνα Καλεί) | Δευτέρα 04.10.2021 ώρα 22:00-24:00

στο πρώτο μέρος της εκπομπής συζητούνται με τον ομότιμο καθηγητή Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας στο ΕΚΠΑ, η κρίσιμη σημασία της πρώιμης παιδικής ηλικίας, το νόσημα του στρες στην καθημερινότητα της πανδημίας, το νόημα της ζωής, αλλά η συζήτηση περιστρέφεται και γύρω από τον Επίκουρο και τον Αριστοτέλη.

Για το ποιος είναι ο φιλοξενούμενος και για το δεύτερο θέμα της εκπομπής μπορείτε να δείτε εδώ: https://press.ert.gr/radio/proto-programma-athens-calling-deytera-04-10-2021/

Αν πάλι προτιμά κάποιος τη δράση μπορεί να δει τι ετοίμασε μία από τις οργανώσεις για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων…Προεπισκόπηση εικόνας

αλλά και τι μπορεί να προσφέρει το ένα πλάσμα στο άλλο: για παράδειγμα ο άνθρωπος δεν εγκαταλείπει το σκύλο και ο σκύλος διασώζει τον άνθρωπο!

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021, στηρίζοντας:

  • τα αδέσποτα ζώα του καταφύγιου του Δήμου Αθηναίων, με στόχο αφενός την ενίσχυση της σπουδαίας δράσης της Διεύθυνσης Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, αφετέρου προσβλέποντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τους μικρούς μας φίλους που διαβιούν στο δρόμο ή έχουν πέσει θύματα εγκατάλειψης.

Συγκεκριμένα:

  1. με αποστολή μεγάλης ποσότητα ζωοτροφής στο καταφύγιο ζώων του Δήμου Αθηναίων (Αγίου Πολυκάρπου 69, Αθήνα) προκειμένου να σταθεί αρωγός στο ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό έργο των ανθρώπων του καταφυγίου.
  2. με μια βόλτα-χάρισμα κλιμακίου εθελοντών του Ε.Ε.Σ. – στα συμπαθέστατα τετράποδα, προσφέροντας τους στιγμές χαράς και κοινωνικοποίησης.
  • Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, παραμονή της παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, ο Ε.Ε.Σ μετέφερε, με κλιμάκιο εθελοντών, μεγάλη ποσότητα ζωοτροφών για να ενισχύσει τα ζώα που φιλοξενούνται στον Φιλοζωικό σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ οι εθελοντές συμμετείχαν ενεργά και στο bazaar που στήθηκε προς ενίσχυση του έργου του.

Επίσης, ο Ε.Ε.Σ. μας υπενθυμίζει ότι έχει αποδείξει εμπράκτως τη στήριξη του στους τετράποδους φίλους μας:

  • προχωρώντας στην επανεκκίνηση της Κυνοφιλικής Ομάδας (Κ-9) Έρευνας και Διάσωσης του Ε.Ε.Σ
  • υλοποιώντας παράλληλα με επιτυχία τη δράση «Υπηρεσία περιπάτου για Ζώα Συντροφιάς», κατά την οποία εθελοντές αναλαμβάνουν τον περίπατο κατοικίδιων όσων νοσούν και βρίσκονται σε καραντίνα λόγω Covid-19 αλλά και πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  • με προσφορά και έργο των εθελοντών του Ε.Ε.Σ. και προς τα άγρια και οικόσιτα ζώα στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, όταν διέσωσαν εκατοντάδες από αυτά, σε διάφορα πύρινα μέτωπα της χώρας.
* αναφορά σε δράσεις του Ε.Ε.Σ. για τα ζώα έγινε 4.10.2021 στην εκπομπή ”Συνδέσεις” στην ΕΡΤ1 – (για αναφορά ο σύνδεσμος της εκπομπής ή το άρθρο):

https://www.ertflix.gr/ert1/syndeseis/04okt2021-syndeseis/

https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/o-ellinikos-erythros-stayros-sto-pleyro-ton-adespoton-zoon-video/

Στον αντίποδα των ως άνω μπορείτε να δείτε εδώ σε άρθρα του ertnews.gr

https://www.ertnews.gr/anadromes/pagkosmia-imera-ton-zoon-afieroma-apo-to-archeio-tis-ert/ 

μια εκπομπή από το Αρχείο της ΕΡΤ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων:  ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ με θέμα την εκμετάλλευση που υφίστανται τα ζώα από το σύγχρονο άνθρωπο.

Ακόμη εδώ: https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/yparchei-mellon-gia-tis-klassikes-spoydes/

διαβάστε την ανάλυση-άρθρο γύρω από το θέμα των κλασσικών σπουδών ως τάση και ως θέμα  που αναλύθηκε επίσης στην εκπομπή «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο» του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου. Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση του Πανεπιστημίου Πρίνστον να καταργήσει την υποχρεωτικότητα των αρχαίων ελληνικών και λατινικών για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του.

…Από τη δράση και την προσφορά προς τα ζώα, στην εκμετάλλευση από το σύγχρονο άνθρωπο – και από την αναφορά και συζήτηση στην μια εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος για τον Επίκουρο και τον Αριστοτέλη στην τάση περιορισμού των κλασσικών σπουδών στην άλλη εκπομπή. Όλα στην ΕΡΤ.

Μοιράσου το άρθρο!