Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δωρίζει 4 οχήματα αντιμετώπισης πυρκαγιών  στους Δήμους Ραφήνας-Πικερμίου, Μαραθώνα και Μεγαρέων

 

 

Την Παρασκευή (3/3) πραγματοποιήθηκε η επίδειξη τεσσάρων (4) καινούργιων οχημάτων αντιμετώπισης πυρκαγιών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ). Αυτά τα οχήματα θα δοθούν δωρεά το προσεχές διάστημα στους Δήμους Ραφήνας-Πικερμίου, Μαραθώνα και Μεγαρέων. Η δωρεά γίνεται στο πλαίσιο ενίσχυσης και θωράκισης των Δήμων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2018. Στην επίδειξη των οχημάτων που θα δωρηθούν παρευρέθη ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, κ. Στέργιος Τσίρκας και ο Αντιδήμαρχος Μεγαρέων, κ. Κωνσταντίνος Φυλακτός.

Ο Ε.Ε.Σ., έχοντας γίνει ο τελικός αποδέκτης της συγκινητικής ανταπόκρισης του Ελληνικού λαού για ενίσχυση των περιοχών και των κατοίκων που υπέστησαν εκτεταμένες καταστροφές από τις φονικές πυρκαγιές του 2018 και σε συνεννόηση με τους Δημάρχους των εν λόγω Δήμων, αποφάσισε να αγοράσει και να δωρίσει τρεις (3) υδροφόρες και ένα (1) όχημα διάνοιξης (δασικών) δρόμων. Τα συγκεκριμένα οχήματα είναι τελευταίου τύπου. Θεωρούνται από τα πλέον σύγχρονα και ικανά να ανταποκριθούν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο σε έκτακτες ανάγκες που ενδεχομένως προκύψουν στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων που εκπονεί ο Ε.Ε.Σ. για την αντιμετώπιση των αναγκών που έχει δημιουργήσει η κλιματική κρίση.

 

Μοιράσου το άρθρο!