Παιδικό Φεστιβάλ στο Ραδιομέγαρο

Ολοκληρώθηκε το Παιδικό Φεστιβάλ της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε από τις 10 έως τις 14 Δεκεμβρίου 2018. Με κεντρικό άξονα τον εορτασμό της Ημέρας Παιδιού (11 Δεκεμβρίου), περισσότεροι από 200 νέοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες από όλους τους χώρους παρουσίασαν τη δουλειά τους στο Ραδιομέγαρο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Παιδικό Φεστιβάλ της ΕΡΤ και να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο, μουσικές, διαδραστικές και θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, παραμύθια, κάλαντα, θεατρικά εργαστήρια, χειροτεχνίες, Καραγκιόζη, καλικάντζαρους, βασίλισσες του χιονιού, κεραμιδόγατους και μονόκερους.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Πρώτου Παιδικού φεστιβάλ» στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου στη διάρκεια των φετινών καλοκαιρινών συναυλιών και την αθρόα προσέλευση κοινού, η ΕΡΤ προχώρησε στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, οριοθετώντας τη συνολική επανατοποθέτησή της σ’ έναν χώρο από τον οποίο απείχε για καιρό, αυτόν των ζωντανών δράσεων για το παιδί και όλη την οικογένεια.

Με έμφαση στην καταπολέμηση των αποκλεισμών και των διακρίσεων, κατά τη διάρκεια του Παιδικού Φεστιβάλ η ΕΡΤ φιλοξένησε αντιπροσωπευτικά δημοτικά σχολεία απ’ όλη την Αττική. Όλες οι εκδηλώσεις παρουσιάστηκαν και στη νοηματική γλώσσα.

 

Μοιράσου το άρθρο!