Ψηφιακή και άλλη Ισότητα για όλες τις Ηλικίες – λύσεις τεχνολογίας και ενσυναίσθησης

Εκτός από το θέμα ευρύτερα για τον ηλιακό ρατσισμό που είναι σήμερα ένα από τα θέματα της εκπομπής του Πρώτου την 1η Οκτωβρίου 2021 https://press.ert.gr/deltia-typou/proto-programma-asko-ta-dikaiomata-moy-tiro-tis-ypochreoseis-moy-stin-eyropi-toy-ayrio-01-10-2021/ φέτος το θέμα της καμπάνιας, για τον εορτασμό της ημέρας ως Παγκόσμιας Ημέρας των Μεγαλύτερων σε Ηλικία Ατόμων -όπως αυτή θεσπίστηκε από τον Ο.Η.Ε. ήδη από το 1990- αφορά την «Ψηφιακή Ισότητα για όλες τις Ηλικίες» .

Στην καμπάνια συμμετέχουν οργανισμοί από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Ένωση Γυναικών άνω των 40 (The A40s) στην Ελλάδα η οποία και σημειώνει ότι:

Πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) δείχνει ότι οι γυναίκες και τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα αντιμετωπίζουν την ψηφιακή ανισότητα σε μεγαλύτερο βαθμό από τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες καθώς είτε στερούνται πρόσβασης στις νέες τεχνολογίες είτε συχνά δεν επωφελούνται πλήρως από τις ευκαιρίες που παρέχει η τεχνολογική πρόοδος.

Ποιες άλλες οργανώσεις δραστηριοποιούνται και με ποιους τρόπους μπορούμε να υποστηριχθούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία για τις ανάγκες και τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω κυρίως της κοινωνικής απομόνωσης;

Στο άρθρο του ertnews.gr εδώ https://www.ertnews.gr/eidiseis/mono-sto-ertgr/monaxia-kai-apomonosi-stin-triti-hlikia-eimai-moni-niotho-oti-vriskomai-se-ena-erimo-nisi/ μπορείτε να βρείτε μερικές απαντήσεις όπως:

Τον εθελοντισμό ενάντια στον αποκλεισμό και τον αναγκαστικό, μονήρη βίο (ακολουθεί απόσπασμα του άρθρου όπου τονίσαμε μερικά απαραίτητα εφόδια για τον εθελοντή). 
Δεν απαιτούνται συγκεκριμένες γνώσεις ή δεξιότητες, πέρα από ευαισθητοποίηση και κατανόηση για την Τρίτη Ηλικία, ευγένεια και ενσυναίσθηση.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο filiasekatheilikia.gr ή καλέστε στο 2106101300 – Γραμμή για τη μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία.

Εάν γνωρίζετε έναν ηλικιωμένο που μπορεί να επωφεληθεί από το Φιλία σε κάθε Ηλικία ή εάν είστε ο ίδιος ηλικιωμένος που ζει μόνος:

  • Καλέστε στο 210-6255700

  • στείλτε email στο info@filiasekatheilikia.gr, ή

  • συμπληρώστε αυτήν την φόρμα και θα επικοινωνήσουν μαζί σας.

Από το ίδιο άρθρο:

«Η λύπη ενός παιδιού ενδιαφέρει τη μητέρα του, η λύπη ενός νέου ενδιαφέρει μια νέα, η λύπη ενός γέρου δεν ενδιαφέρει κανέναν», έγραφε ο Βικτώρ Ουγκώ τον 19ο αιώνα…

Καιρός να κάνουμε κάτι για αυτό…

Μοιράσου το άρθρο!