Τα Σαββατοκύριακα το Δεύτερο Πρόγραμμα τα έχει όλα!

Τα Σαββατοκύριακα το νέο πρόγραμμα του Δεύτερου γίνεται η αγαπημένη μας συνήθεια στη ραδιοφωνική ακρόαση.

Εκπομπές που γεμίζουν τη μέρα μας με αφιερώματα, ειδικά θέματα και κυρίως αγαπημένα τραγούδια από την παράδοση, το λαϊκό μας τραγούδι και από το σημαντικό Αρχείο της Ραδιοφωνίας.

«Είμαστε Φύση» με τη Μαρία Ρεμπούτσικα και τον Άγη Γυφτόπουλο. Κάθε Σάββατο στις 7 το πρωί, ακούμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για θέματα περιβάλλοντος, οικολογίας, φιλοζωίας αλλά και πολλά άλλα που μας δένουν με τη φύση.

«Έχει η ζωή γυρίσματα» μάς λέει η Λίτσα Τότσκα κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 8 το πρωί, σε μία δίωρη ραδιοφωνική περιπλάνηση. Σελίδες πολιτισμού, ιστορίες για την Τέχνη και την επιστήμη, πρόσωπα γνωστά και άγνωστα που οι επιλογές τους άνοιξαν δρόμους, ερωτήσεις που γεννούν αναπάντεχες απαντήσεις.

Στις 10 το πρωί του Σαββατοκύριακου, λαμβάνουμε το «Μελωδικό Αντίδοτο» μας με την Πόπη Βάγγερ. Ένα τραγούδι ή μία μελωδία μπορεί να ψιθυρίσει κάτι διαφορετικό στον καθένα μας, στο τέλος όμως όλοι κουνάμε το πόδι μας κάτω από το τραπέζι στον ίδιο ρυθμό. Ο στόχος είναι η μουσική διαδρομή, βασισμένη κυρίως στο ελληνικό τραγούδι και τη σχέση που δημιουργείται με τον ακροατή, να μπορεί να λειτουργήσει σαν αντίδοτο στην καθημερινότητα, γιατί: «Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος!!!».

Στις 11 το πρωί ο Κώστας Φασουλάς μας καλεί να «Πάμε εκεί που λεν’ τραγούδια»! Για δύο ώρες η εκπομπή πειράζει το δείκτη του ελληνικού τραγουδιού και αναζητεί απαντήσεις μέσα σ’ ένα απρόσμενο ραδιοφωνικό περιβάλλον. Εδώ, ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα συνομιλεί με τους Έλληνες τραγουδοποιούς και συνθέτες. Σε χρονικές διασταυρώσεις, ανταλλάσσουν κεράσματα ο Γιώργος Σεφέρης, ο Κώστας Καρυωτάκης, ο Νίκος Καββαδίας και η Κατερίνα Γώγου με τον Νίκο Γκάτσο, τον Κώστα Βίρβο, τον Μανώλη Ρασούλη και τον Άλκη Αλκαίο. Με «θολωμένο το μυαλό», ο Άκης Πάνου συναντάται με την εναλλακτική ροκ σκηνή, ο Βασίλης Τσιτσάνης αφουγκράζεται το λαϊκό τραγούδι του καιρού μας και κάπου εκεί κοντά, η Ευτυχία (μία είναι η Ευτυχία) διαβάζει στίχους καινούργιων τραγουδιών και αναφωνεί:« Ώπα ρε μάγκα… Ρίξε στην κούπα κι άλλο».

«Το δέντρο της Μουσικής» κάθε Σάββατο και Κυριακή, στη 1 το μεσημέρι με τη Δήμητρα Κόχιλα, αντικρίζουμε μαζί το «πανύψηλο δέντρο» της μουσικής μας παράδοσης. Η ζώσα μουσική μας παράδοση, η βάση του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού είναι ένα από τα θεμέλια του νέου προγράμματος του Δεύτερου. Το Σαββατοκύριακο στη 1 το μεσημέρι ξεκινάμε μια συνολική επαναπροσέγγιση της παραδοσιακής μουσικής με μια νέα εκπομπή για το δημοτικό τραγούδι. Συνέργειες με τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου, το Μουσικό Λαογραφικό Αρχείο Μέλπως Μερλιέ, με τον Σύλλογο Σίμωνα Καρά και άλλους φορείς, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με τη ζωντάνια των σύγχρονων νεανικών μουσικών και συγκροτημάτων που «ξανακούν» τη δημοτική μας μουσική και την παραδίδουν στους επόμενους. Και αυτό είναι το πρώτο βήμα…

Οι «Λαϊκοί Δρόμοι σε Ρεμπέτικα Μονοπάτια» συνεχίζουν το ραδιοφωνικό τους ταξίδι όπως τόσα χρόνια, διασχίζοντας τους δρόμους και τα μονοπάτια της λαϊκής αστικής μας μουσικής. Η Έλενα Φαληρέα κάθε Σάββατο στις 2 το μεσημέρι και σε σύνδεση με τη Φωνή της Ελλάδας παρουσιάζει μία εκπομπή για το λαϊκό, ρεμπέτικο και μικρασιάτικο τραγούδι, εμπλουτισμένη με παρουσιάσεις καινούργιων δισκογραφικών δουλειών, νέων δημιουργών, βιβλίων αλλά και ειδικών αφιερωμάτων και δράσεων που αφορούν στην ιστορία της λαϊκής μας μουσικής.

Την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι, το Δεύτερο έχει το δικό του ραδιοφωνικό «Jukebox» με τον Γιώργο Νερούτσο. Αγαπημένες μουσικές με νοσταλγική διάθεση αλλά και χρηστικές πληροφορίες που συντροφεύουν κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Αμφίδρομη επικοινωνία με τους ακροατές που συνδιαμορφώνουν το περιεχόμενο της εκπομπής.

Κάθε Κυριακή στις 4 το απόγευμα, ο Σιδερής Πρίντεζης, επιμελείται και παρουσιάζει στιγμές από το «Αρχείο της Ραδιοφωνίας». Ένα μοναδικό αφιέρωμα από το πλούσιο Αρχείο του Ραδιοφώνου με αφορμή και χωρίς αυτήν…

Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα, η Λίνα Νικολακοπούλου και η Αλεξάνδρα Χριστακάκη πορεύονται ραδιοφωνικά «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια». Μία εκπομπή λόγου με καλεσμένους που μας αποκαλύπτουν τις δικές του αλήθειες.

Σάββατο και Κυριακή στις 7 το απόγευμα, ο Πέτρος Δουρδουμπάκης, δηλαδή ο «Πέτρος που πάει παντού», μας ταξιδεύει με τον δικό του μοναδικό τρόπο στον πλούτο της ελληνικής μουσικής.

Για τη συνέχεια του Σαββατοκύριακου, ο Παντελής Σιβρής, στις 8 το βράδυ με «ιστορίες από το παρελθόν που ακόμα λάμπουν», με «ευεργετικά παιχνίδια του μυαλού», εκεί όπου το παρελθόν συναντάει το μέλλον, ενίοτε με κάποιους καλεσμένους και αφιερώματα, αφηγείται «Ιστορίες Κλασικού Ραδιοφώνου», φωτίζοντας τα βράδια μας.

Ενώ στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, ο δημοσιογράφος, παραγωγός και συγγραφέας Μανώλης Νταλούκας θέτει σε «Δημόσια Διαβούλευση» νοήματα τραγουδιών και άλλων καλλιτεχνικών δράσεων.

Στις 10 το βράδυ του Σαββάτου και στις 9 την Κυριακή, ο Γιάννης Τζουανόπουλος ανοίγει τη «Ζωντανή Γραμμή με τους Έλληνες του Κόσμου». Στην εκπομπή οι Έλληνες της Διασποράς συναντούν την πατρίδα μέσα από την Τέχνη, τον πολιτισμό και το τραγούδι!. Μια γέφυρα 30 και πλέον ετών, γερά θεμελιωμένη στις καρδιές των ξενιτεμένων και τους δικών τους στην πατρίδα.

Τα βράδια του Σαββατοκύριακου κλείνουν στο Δεύτερο Πρόγραμμα με τον Πανταζή Τσάρα και την εκπομπή «Καινά Δαιμόνια». Συνεντεύξεις με δημιουργούς και ερμηνευτές από την σύγχρονη ελληνική δισκογραφία, αλλά και προτάσεις ακρόασης όχι μόνο για το Σαββατοκύριακο.

Info

«Το Σαββατοκύριακο το Δεύτερο Πρόγραμμα τα έχει όλα!»

#defteroprogramma #neoprogramma

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://webradio.ert.gr/programma-deftero/

Μοιράσου το άρθρο!