Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου

 

Το δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού συμμετέχει στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως (1-17 Σεπτεμβρίου), που έχει ως κεντρικό θέμα την προσφορά των γυναικών στις Τέχνες και τα Γράμματα (βρείτε μας στο περίπτερο 5!). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γνωρίσουν και να μάθουν για τα προγράμματα και τις δράσεις του Δικτύου στο περίπτερο 5 και να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώνει.

 Αυτές είναι:

1. “Η φωνή των γυναικών στον Τύπο” 

Τα Αποδημητικά Πουλιά συζητούν με γυναίκες από τον χώρο της δημοσιογραφίας για την εμπειρία τους και πως παρουσιάζονται οι γυναίκες και τα θέματα τους στον τύπο. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Ναταλί Χατζηαντωνίου, αρχισυντάκτρια του Πολιτιστικού ρεπορτάζ ΕΦΣΥΝ, Eύα Σαββοπούλου, μέλος του Τομέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, έφηβη/μέλος των Αποδημητικών Πουλιών.

Σκηνή “Μυρσίνη Ζορμπά”

6/9/2023 στις 19:00

2. “Αναδεικνύοντας τα Δικαιώματα του Παιδιού μέσα από την παιδική λογοτεχνία”

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού αναδεικνύει τον ρόλο του βιβλίου στην προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Γιώτα Αλεξάνδρου, Λίλα Πατρόκλου, Αγγελική Δαρλάση, Αντώνης Παπαθεοδούλου, Γιώργος Παναγιωτάκης , Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Πάνος Χριστοδούλου και θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ζωή Κοσκινίδου.

Σκηνή “Μελίνα Μερκούρη”

11/9/2023 στις 19:00

3. “Πλανόδια Βιβλιοθήκη”

 Μέσα από το βιβλίο  “Έχω δικαίωμα; Έχω δικαίωμα!”, τα παιδιά θα ενημερωθούν για τα δικαιώματα που τους ανήκουν και μπορούν να διεκδικήσουν.

Σκηνή “Μυρσίνη Ζορμπά”

10/9/2023 και 13/9/2023 18:30-19:3

Λεπτομέρειες για τη δημιουργία ομάδας εθελοντών για την έκθεση βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως βρίσκονται εδώ.

Μοιράσου το άρθρο!