70 χορευτές για τα 70 χρόνια της ΕΡΤ Κομοτηνής

Η ΕΡΤ Κομοτηνής γιόρτασε τα 70 χρόνια λειτουργίας της, με μια μεγάλη γιορτή με χορό και μουσική, στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Δήμου, συμμετείχαν 70 χορευτές τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, αριθμός συμβολικός για καθένα από τα 70 χρόνια ζωής της ΕΡΤ Κομοτηνής.
Οι κάτοικοι της πόλης, οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, οι καλλιτέχνες κι όσοι συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή έγιναν μια μεγάλη παρέα, τραγούδησαν και χόρεψαν έως αργά το βράδυ.
Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι της Μητρόπολης Κομοτηνής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση εκπρόσωποι της στρατιωτικής διοίκησης, τοπικών φορέων και πανεπιστημιακοί. Όλοι ευχήθηκαν στην ΕΡΤ Κομοτηνής, τον σταθμό που τους έχει συντροφεύσει εδώ και δεκαετίες, να τα χιλιάσει.
Η ΕΡΤ Κομοτηνής ξεκίνησε το 1954 στα μεσαία κύματα, ως τοπικό ραδιόφωνο του Νομού Ροδόπης, ένας από τους παλαιότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς στη χώρα, που με το πρόγραμμά του συνέβαλε στην ενημέρωση, στον πολιτισμό και στην ψυχαγωγία των πολιτών της ακριτικής περιοχής. Από τα μικρόφωνά του, όλα αυτά τα χρόνια έως σήμερα, μεταδίδονται ειδησεογραφικές, μουσικές, πολιτιστικές εκπομπές και φιλοξενούνται εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας προερχόμενοι από τον χώρο της πολιτικής, των τεχνών και του αθλητισμού.
Με την πάροδο των χρόνων, η λειτουργία της ΕΡΤ Κομοτηνής μετεξελίχθηκε και συμπεριέλαβε την τηλεοπτική κάλυψη και φυσικά το διαδίκτυο. Το προσωπικό της ΕΡΤ Κομοτηνής εξακολουθεί να παράγει ποικίλο ραδιοφωνικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα με την καθημερινή και αδιάλειπτη παραγωγή τηλεοπτικών ρεπορτάζ και διαδικτυακών αναρτήσεων, καλύπτει κάθε θέμα που αφορά στη Ροδόπη και στη γειτονική Ξάνθη.

Το σήμα της ΕΡΤ Κομοτηνής καλύπτει την περιοχή της Νοτιοδυτικής Θράκης και συγκεκριμένα μεγάλο μέρος των Νομών Ροδόπης και Ξάνθης, μέρος του νότιου Έβρου (Αλεξανδρούπολη) και τμήματα της Θάσου και της Σαμοθράκης.

 

Μοιράσου το άρθρο!