Αποκλειστικά στο ERTεcho: «ISTORIMA – Συνδέσου με την Ιστορία σου» (έως 14/07)

«ISTORIMA – Συνδέσου με την Ιστορία σου»
Αποκλειστικά στο ERTεcho και στη Φωνή της Ελλάδας
Εβδομάδα 8 έως 14 Ιουλίου 2024

Όταν πλησιάζει η επέτειος των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, έρχονται στο νου εποχές που όχι μόνο η δημοκρατία δεν ήταν ευνόητη, αλλά κυριαρχούσε ο πόλεμος και η Κατοχή. Αυτή την εβδομάδα ακούμε από τη σειρά «Η Κατοχή μέσα από τα μάτια των παιδιών της» τα τρία μέρη της ιστορίας «Γύρω από τον Βάλτο: Έδεσσα – Η Εκκλησία»
Ανθρώπινες ιστορίες που περιλαμβάνονται στα podcast του Istorima το μεγαλύτερο έργο καταγραφής προφορικών ιστοριών της Ελλάδας. Το έργο συνυπογράφουν η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου και η ιστορικός Katherine Fleming.
Όλες τις ιστορίες μπορείτε να τις ακούσετε στο podcast Istorima στο ERTecho.
Την εβδομάδα από 8 έως 14 Ιουλίου 2024 θα ακούσουμε:
Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024
«Γύρω από τον Βάλτο»
Από τη σειρά  «Η Kατοχή μέσα απ’ τα μάτια των παιδιών της» ακούμε το πρώτο μέρος της ιστορίας «Έδεσσα – Η Εκκλησία».
Στην άλλη πλευρά του Βάλτου, η Σοφία, η Ελένη και η Ρωξάνη, και τα τρία κορίτσια διαφορετικών ηλικιών, ζουν σε τρία διαφορετικά χωριά αμφιθεατρικά της Έδεσσας. Μεγαλώνοντας σε τόπους που βάλλονται από συνεχείς και ποικίλες εχθροπραξίες, η κάθε μία τραυματίζεται διαφορετικά από τα γεγονότα της Κατοχής, οι δύο από τις τρεις ανεπανόρθωτα.
Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024
«Γύρω από τον Βάλτο»
Από τη σειρά  «Η Kατοχή μέσα απ’ τα μάτια των παιδιών της» ακούμε το δεύτερο μέρος της ιστορίας «Έδεσσα – Η Εκκλησία».
Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024
«Γύρω από τον Βάλτο»
Από τη σειρά  «Η Kατοχή μέσα απ’ τα μάτια των παιδιών της» ακούμε το τρίτο μέρος της ιστορίας «Έδεσσα – Η Εκκλησία».
Κάθε Κυριακή ακούστε ένα επεισόδιο στα ελληνικά και ένα στα αγγλικά.
Κυριακή 14 Ιουλίου 2024
«Μαρτυρία ενός βιασμού»
Μια νέα κοπέλα μιλάει για την πιο τραυματική εμπειρία της ζωής της και για την πορεία της προς την επούλωση.
«Troumpaneighbourhood of sin»
«Τρούμπα : Η συνοικία της αμαρτίας»
At the age of fourteen, Vasilis Pisimisis is working various jobs in the commercial area of Piraeus; he knows little about the infamous Troumpa area. He begins to explore it systematically, collecting the fascinating stories of the women and men frequenting this legendary red-light neighbourhood and the cabarets that for some become a place of refuge and for others a living hell.
Βρείτε τις συγκλονιστικές ιστορίες στο ERTεcho στην κατηγορία Podcasts κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (διαθέσιμα από τις 21:00). Κυριακή το ελληνικό επεισόδιο από τις 11:00 και το αγγλικό από τις 17:00. Τις ίδιες ημέρες μεταδίδονται και από τη Φωνή της Ελλάδας.
Επιμέλεια για το ERTεcho: Καλλιόπη Καπετανοπούλου
Επιμέλεια για τη Φωνή της Ελλάδας: Ερμιόνη Κατσιγιάννη
Info
Το «Istorima» δημιουργήθηκε από τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου και την ιστορικό Katherine Fleming και υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων. Τα podcasts και τα βίντεο του «Istorima» προκύπτουν από το έργο πάνω από 1.000 νέων ερευνητών σε όλη την Ελλάδα, που αναλαμβάνουν να εντοπίσουν και να συλλέξουν προσωπικές ιστορίες ανθρώπων και ιστορίες του τόπου τους.

Μοιράσου το άρθρο!