Αποκλειστικά στο ERTεcho: «ISTORIMA – Συνδέσου με την Ιστορία σου» (έως 30/06)

«ISTORIMA – Συνδέσου με την Ιστορία σου»
Αποκλειστικά στο ERTεcho και στη Φωνή της Ελλάδας
Εβδομάδα 24 έως 30 Ιουνίου 2024

 

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών η 26η Ιουνίου και από Δευτέρα 24 έως Παρασκευή 30 Ιουνίου ακούμε ιστορίες ανθρώπων που μπήκαν σε αυτόν τον σκοτεινό κόσμο – είτε ως χρήστες είτε ως γονείς χρηστών. «Εμένα σήμερα με «ανεβάζουν» πράγματα καθημερινά όπως το να σφουγγαρίζω το σπίτι μου» λέει η Μαρία που μετά από πολλά χρόνια εξαρτήσεων κατάφερε να αλλάξει τη ζωή της. Από την άλλη μεριά μια μητέρα που δεκαετίες ζει τον εφιάλτη της εξάρτησης της κόρης της δίνει ένα ισχυρό μήνυμα: «πρέπει να πέφτεις επτά φορές και να σηκώνεσαι οκτώ».
Ανθρώπινες ιστορίες που περιλαμβάνονται στα podcast του Istorima το μεγαλύτερο έργο καταγραφής προφορικών ιστοριών της Ελλάδας. Το έργο συνυπογράφουν η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου και η ιστορικός Katherine Fleming.
Όλες τις ιστορίες μπορείτε να τις ακούσετε στο podcast Istorima στο ERTecho.
Την εβδομάδα 24 έως 30 Ιουνίου 2024 θα ακούσουμε:
Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
«Στην κόλαση πίσω δεν πάω» (Α’ μέρος)
Η Μαρία μεγάλωσε σε μια αστική οικογένεια, αλλά κατάλαβε από μικρή τη σκληρότητα του «κόσμου των ενηλίκων». Στα 13 της, αναζητώντας την ελευθερία και την αίσθηση του «ανήκειν», γνώρισε τα ναρκωτικά. Εκεί άρχισε ένα μακρύ κι επίπονο ταξίδι, με πολλές οδυνηρές στιγμές, μέχρι την τελική λύτρωση.
Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024
«Στην κόλαση πίσω δεν πάω» (Β’ μέρος)
Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024
«Ακολουθώντας την κόρη μου στον κόσμο των ναρκωτικών»
Μια μητέρα παλεύει για δεκαετίες να σώσει την τοξικοεξαρτημένη κόρη της από τον θάνατο.
Κάθε Κυριακή ακούστε ένα επεισόδιο στα ελληνικά και ένα στα αγγλικά.
Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
«Η μητέρα μου, η Εμινέ»
Από τη σειρά  «Istorima reversed» ακούμε το πρώτο μέρος από την ιστορία «Η μητέρα μου, η Εμινέ».
Ο Μπενιαμίν είναι ένας νέος Πομάκος από την Ξάνθη. Στα μαθητικά του χρόνια, η καταγωγή του τον έκανε να νιώθει διαφορετικός από τα υπόλοιπα παιδιά. Διαφορετική ένιωθε κι η μητέρα του, η Εμινέ, όταν αποφάσισε να μη φοράει τη μαντήλα κι ήρθε σε σύγκρουση με την οικογένειά της. Μέσα από τη συνάντησή τους στο istorima, ο Μπενιαμίν «ξαναγνώρισε» τη μητέρα του κι έμαθε αυτό το «γιατί», που η ίδια έχει πλέον απαντήσει.
«Lost in the Aegean»
Giannis Bardanis spends four days alone and adrift on the Aegean when his boat suffers a mechanical failure.
Βρείτε τις συγκλονιστικές ιστορίες στο ERTεcho στην κατηγορία Podcasts κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (διαθέσιμα από τις 21:00). Κυριακή το ελληνικό επεισόδιο από τις 11:00 και το αγγλικό από τις 17:00. Τις ίδιες ημέρες μεταδίδονται και από τη Φωνή της Ελλάδας.
Επιμέλεια για το ERTεcho: Καλλιόπη Καπετανοπούλου
Επιμέλεια για τη Φωνή της Ελλάδας: Ερμιόνη Κατσιγιάννη
Info
Το «Istorima» δημιουργήθηκε από τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου και την ιστορικό Katherine Fleming και υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων. Τα podcasts και τα βίντεο του «Istorima» προκύπτουν από το έργο πάνω από 1.000 νέων ερευνητών σε όλη την Ελλάδα, που αναλαμβάνουν να εντοπίσουν και να συλλέξουν προσωπικές ιστορίες ανθρώπων και ιστορίες του τόπου τους.

Μοιράσου το άρθρο!