Άρωμα Ποντιακής Παράδοσης: οι ομογενείς με το φεστιβάλ και η ΕΡΤ1 με το πρόγραμμά της – Οι Θησαυροί του Πόντου

 

Ενθουσιασμός και παράδοση στο ετήσιο Φεστιβάλ της Νεολαίας Ποντίων ΗΠΑ-Καναδά στη Μασαχουσέτη 

Περισσότεροι από τριακόσιοι νέοι, μέλη ποντιακών οργανώσεων και νεολαιών των ΗΠΑ και του Καναδά, συγκεντρώθηκαν στο Κέιπ Κοντ της Μασαχουσέτης για το ετήσιο Φεστιβάλ της Νεολαίας Ποντίων που διοργάνωσε η Ποντιακή Εστία Βοστώνης. Σύμφωνα με την ομογενειακή ιστοσελίδα «Αναμνήσεις», το φεστιβάλ ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιουνίου 2022 με τις εγγραφές και το καλωσόρισμα και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 19ης Ιουνίου 2022 με το αποχαιρετιστήριο γεύμα.

”…η νεότερη γενιά των Ποντίων, αν και δεν γνώρισε τον Πόντο, εν τούτοις καταβάλει άοκνες προσπάθειες για την εκμάθηση της ποντιακής διαλέκτου, των χορών, των ηθών και των εθίμων…”  (ο  πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά).

 

 

«Oι θησαυροί του Πόντου» στην ΕΡΤ1 – Η εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ με την Ηρώ Σαΐα 

Ενώ λοιπόν η νεότερη γενιά των Ποντίων λαμβάνει τη σκυτάλη της παράδοσης στην ομογένεια, το κοινό της ΕΡΤ είχε τη δυνατότητα να εντρυφήσει στη μελέτη της Ποντιακής Παράδοσης μέσω της εκπομπής ‘‘Οι Θησαυροί του Πόντου” των οποίων σημειώστε ότι τα τελευταία επεισόδια θα είναι αυτό το Σάββατο 2/07 και την Κυριακή 3/07 στην ΕΡΤ1 ώρα 18:15 Επεισόδιο 5ο: «Τόποι λατρείας» και Επεισόδιο 6ο: «Ο πολιτισμός των Ποντίων»

Για όσους δεν πρόλαβαν να το δουν ή η ώρα τους δυσκολεύει μπορούν να το απολαύσουν στην πλατφόρμα της το ERTFLIX.

 

 

Ομάδα ΕΚΕ και πρόταση του φοιτητή Δημήτρη Μποφίλιου για την ανάδειξη του Φεστιβάλ από τα ομογενειακά νέα

Μοιράσου το άρθρο!