Συμμετοχή της ΕΡΤ στη διεθνή σύσκεψη της EBU

Η ΕΡΤ συμμετείχε στην ετήσια σύσκεψη των Ευρωπαϊκών Ραδιοτηλεοράσεων της EBU (European Broadcasting Union) που διεξήχθη φέτος στην Βιέννη στις 15 και 16 Μαΐου 2019, με επίκεντρο την παραγωγή Δημόσιας Αξίας από τους εθνικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τη συμβολή τους στην ευρωπαϊκή στρατηγική “Συμβολής στην Κοινωνία” των Δημόσιων ΜΜΕ (Public Service Media – Contribution to Society network).

Στη σύσκεψη-εργαστήριο (workshop) της EBU με θέμα “Contribution to Society” συμμετείχαν 25 εμπειρογνώμονες από 17 μέλη της EBU, όπου μοιράστηκαν τους τρόπους με τους οποίους συμβάλουν με τις δράσεις τους στην εκάστοτε τοπική κοινωνία. Συζήτησαν τρόπους ώστε να ενισχύσουν την εθνική στρατηγική τους, το πως να αναλύουν και να γνωστοποιούν τις οικονομικές τους συνεισφορές καθώς και το πως να συνεργάζονται καλύτερα με φορείς και κοινωνικές δομές ώστε να εμπνεύσουν την κοινωνική αλλαγή.

Τα στελέχη παρακολούθησαν ζωντανή συζήτηση (ανοιχτή στο κοινό) με θέμα την παραγωγή δημόσιας αξίας από την αυστριακή τηλεόραση, στα κεντρικά γραφεία της ORF, η οποία προβλήθηκε ζωντανά στο κανάλι ORF III.

Οι 25 Υπεύθυνοι/ες Κοινωνικής Ευθύνης που συμμετείχαν στη σύσκεψη – workshop παρουσίασαν αναλυτικά τις δράσεις, την οργανωτική δομή στήριξής τους και τα εν εξελίξει προγράμματα και στόχους.

Το πρόγραμμα δράσης της EBU “Contribution to Society” έχει ξεκινήσει από το 2016 και ο σκοπός της σύσκεψης ήταν η ανάλυση του σχεδίου δράσης από όλα τα μέλη, ο συντονισμός και η αξιοποίηση εργαλείων ανάπτυξης προγραμμάτων, στρατηγικής και διαδικασιών “Συμβολής στην Κοινωνία”.

Παρουσιάστηκαν τρόποι σχεδιασμού στρατηγικής, συλλογής στοιχείων, ανάπτυξης οργανωσιακής κουλτούρας και μια συλλογή των καλύτερων πρακτικών και μελετών περιπτώσεων από πρωτοβουλίες δράσεων των μελών της EBU που αποτελούν παραδείγματα έμπνευσης για τα υπόλοιπα μέλη του δικτύου “Contribution to Society”.

Οι 3 πυλώνες της EBU για την “Συμβολή στην Κοινωνία” των Δημόσιων ΜΜΕ είναι:

  • Στρατηγική: Εξασφάλιση κατάλληλων πόρων (κυρίως ανθρώπινου δυναμικού) και Σχεδιασμός για το τι προσφέρει ο φορέας στην κοινωνία που δραστηριοποιείται
  • Έρευνα: Ανεύρεση των στοιχείων εκείνων που αποτελούν την απόδειξη του θετικού αποτελέσματος στο κοινωνικό αποτύπωμα
  • Επικοινωνία: Εξήγηση και δημοσιοποίηση του πώς επωφελούνται οι πολίτες από τις δράσεις του φορέα

Η Ζωή Παχούντη, προϊσταμένη στο τμήμα ΚΕΕΠ και συντονίστρια της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης εκπροσώπησε την ΕΡΤ στην ευρωπαϊκή σύσκεψη και παρουσίασε τις δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας και την προσφορά της ΕΡΤ στο ελληνικό κοινωνικό γίγνεσθαι.

Δείτε την παρουσίαση:

 

και το βίντεο με σύντομα αποσπάσματα από τηλεοπτικό υλικό:

Μοιράσου το άρθρο!