Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο

Επιλέγοντας Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο από το ertnews.gr & το csr@ert.gr/ 06/05/2022

 

Προσωπικός βοηθός για Άτομα με Αναπηρία: Έως 31/5 οι αιτήσεις για 1.000 ωφελούμενους στην Αττική
Άτομο με αναπηρία χαϊδεύει αδέσποτο

(EUROKINISSI)

 

Μέχρι τις 31 Μαΐου 2022 παρατείνεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για την υπηρεσία του Προσωπικού Βοηθού για Άτομα με Αναπηρία, με σκοπό τη διευκόλυνση όλων των ενδιαφερομένων. Υπενθυμίζεται ότι, όσοι επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://prosopikosvoithos.gov.gr, ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων λειτουργεί helpdesk για αναφορά/επίλυση προβλημάτων και παροχή οδηγιών, τηλεφωνικώς στους αριθμούς 1555 και 210 7000240, αλλά και μέσω φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας.

 

Πτολεμαΐδα: Μεγάλη εκδήλωση από εργαζόμενους της ΔΕΗ για κοινωνικό σκοπό

 

Την πρώτη κοινωνική τους εκδήλωση διοργανώνουν την Κυριακή 8 Μαΐου οι εργαζόμενοι του υποτομέα Μεταφορών του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με καταστήματα αναψυχής( Μανδρακούκος και Time) ενώ τα έσοδα θα διατεθούν στον Χριστιανικό – Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Καλός Σαμαρείτης» σε αναγνώριση του σπουδαίου έργου που επιτελεί στον τομέα της πρόνοιας και της ανθρώπινης αλληλεγγύης.

 

Κέρκυρα: Εκδήλωση της Πυροσβεστικής για την πρόληψη των πυρκαγιών

 

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των πολιτών για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, η Διοίκηση Π.Υ. Νομού Κέρκυρας, οργανώνει δράση ενημέρωσης του κοινού για την πρόληψη των αγροτοδασικών πυρκαγιών, αύριο από το τις 10 το πρωί στην Άνω Πλατεία.

 

 

 

10o Συμπόσιο ΚΕΜΙΠΟ: «Από τη Συνθήκη των Σεβρών στη Συνθήκη της Λωζάνης»

 

Aνοίγουν οι εργασίες του 10ου Συμποσίου του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού την Παρασκευή 6 Μαΐου, με κεντρικό θέμα «Από τη Συνθήκη των Σεβρών στη Συνθήκη της Λωζάνης». Η διοργάνωση γίνεται στη Νέα Ιωνία Αττικής (Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου) και τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Υπενθυμίζεται ότι τη χρονιά αυτή συμπληρώνονται 100 χρόνια από το τέλος της Μικρασιατικής Εκστρατείας που έφερε την καταστροφή και τον τραγικό ξεριζωμό 1.500.000 Μικρασιατών προσφύγων.

 

 

 

ΕΚ: Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για έναν κοινό φορτιστή με στόχο την μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων

(AP Photo/Jeff Chiu)

 

Έτοιμο να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για έναν κοινό φορτιστή είναι το ΕΚ, αποσκοπώντας στην μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων και την πιο εύκολη χρήση των διάφορων φορητών συσκευών.

 

 

 

Ποια είναι η δίαιτα της μακροζωίας σύμφωνα με τους ερευνητές

 

Σε νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στη «Cell», ο γεροντολόγος Βάλτερ Λόνγκο του Πανεπιστήμιου της Νότιας Καλιφόρνια αναφέρει πως είναι πεπεισμένος ότι υπάρχει μια ιδανική διατροφή που μπορεί να χαρίσει μακροζωία. Σύμφωνα με τον Λόνγκο, μια καλή ποσότητα μη επεξεργασμένων υδατανθράκων, φυτικών και φυτικών λιπών καλύπτουν το ένα τρίτο των ενεργειακών σας αναγκών.

 

Με πρωτοβουλία ομογενή καθηγητή από το Χάρβαρντ δημιουργείται κέντρο για την Υγεία στην Κρήτη

 

Από χθες Πέμπτη 5 Μαΐου έως την Δευτέρα 9 Μαΐου στο Ηράκλειο Κρήτης θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της πρώτης προπαρασκευαστικής συνάντησης για τη δημιουργία στο νησί του Hellenic Center of Excellence for Health and Wellness (Ελληνικό Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία). Μία πρωτοβουλία που ανήκει στον ομογενή καθηγητή Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, Στέφανο Κάλη.

 

Το ελληνικό σινεμά ταξιδεύει στο Λος Άντζελες, για το 16ο Los Angeles Greek Film Festival

 

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα περισσότερων από 60 ταινιών μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ξεκινά τη Δευτέρα 9 Μαΐου το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (LAGFF). Το φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου 2022, θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του για δια ζώσης προβολές ταινιών και εκδηλώσεις. Η έναρξη του Los Angeles Greek Film Festival θα γίνει με την προβολή της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» του Γρηγόρη Καραντινάκη ενώ το κλείσιμο με την «Αγία Έμυ» της Αρασέλης Λαιμού.

 

Διαδικτυακή έκθεση ζωγραφικής με θέμα τον Πόντο διοργανώνει η νεολαία της ΟΣΕΠΕ

 

Μέχρι τις 12 Μαΐου μπορεί να στείλει κανείς τη δημιουργία σου στην ηλεκτρονική διεύθυνση osepeyouth@gmail.com. Βασικός σκοπός της είναι η προώθηση της πνευματικής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας της Ποντιακής Νεολαίας στην Ευρώπη.

 

 

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα: Μέχρι και την Κυριακή 8 Μαΐου οι αιτήσεις στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης

 

Λήγει την Κυριακή 8 Μαΐου, στις 23:59, η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2022» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (οικογενειακό εισόδημα, αριθμός παιδιών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ.

Μοιράσου το άρθρο!