Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο

Επιλέγοντας Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο από το ertnews.gr & το csr@ert.gr/ 09/05/2022

 

“Acropolis Now”: Εκπομπή στο BBC για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην Ακρόπολη

 

Το «πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της Ελλάδας, την Ακρόπολη» επισκέπτεται ο γνωστός παρουσιαστής του BBC Ade Adepitan, στην εκπομπή με τίτλο “Acropolis Now“. Η εκπομπή ανήκει στον 49χρονο Adepitan ο οποίος κατάγεται από τη Νιγηρία και είναι εδώ και πολλά χρόνια καθηλωμένος σε αμαξίδιο. Ο ίδιος έχει χαράξει μια λαμπρή πορεία ως μπασκετμπολίστας και παρουσιαστής του βρετανικού δικτύου, ειδικευόμενος στα ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ.

 

«Από το Μπαλκόνι»: Μια συζήτηση με τον σκηνοθέτη και animator Άρη Καπλανίδη

 

Μια από τις ωραίες εκπλήξεις που μπορεί να βρει κανείς αυτόν τον καιρό στo ERTFLIX είναι η νέα κατηγορία ελληνικών ταινιών animation, ανάμεσά τους, η σπαρταριστή δημιουργία των Άρη Καπλανίδη και Ηλία Ρουμελιώτη «Από το Μπαλκόνι». Η ταινία βλέπει με αγάπη και χιούμορ τους λαϊκούς της ήρωες και την υποβαθμισμένη γειτονιά τους που μαστίζεται από ανεργία, φτώχεια και ναρκωτικά και παρακολουθεί, χωρίς ίχνος κριτικής και διδακτισμού, τη ζωή και την προσωπικότητά τους. Το «Από το Μπαλκόνι» είναι διαθέσιμο στο ERTFLIX ως τις 15/05/2022

Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών: Πες την με το όνομά της

 

Η Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών επανέρχεται, κατά συνέπεια, στο καθοριστικό για τις γυναίκες και τα κινήματά τους αίτημα της αναγνώρισης της γυναικοκτονίας ως σεξιστικού, τιμωρητικού εγκλήματος και την ένταξη του όρου στον Ποινικό Κώδικα.

 

 

 

Κέρκυρα: Το πρώτο σκακιστικό πρωτάθλημα στη φυλακή

 

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Παρασκευή το 1ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας, το πρώτο αντίστοιχο σκακιστικό πρωτάθλημα που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν μόνο οι κρατούμενοι, αλλά και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Από τη διεθνή εμπειρία έχει αποδειχτεί ότι το σκάκι έχει ευεργετική επίδραση στην συμπεριφορά ων κρατουμένων, παρέχοντας ένα δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο να διαχειριστούν το χρόνο τους ενώ παράλληλα τους διδάσκει ένα σύστημα αξιών στο οποίο οι ενέργειες και οι επιλογές έχουν τις αντίστοιχες συνέπειες.

Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών: Αρχές Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα – Θα ενταχθούν 350.000 νοικοκυριά

 

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή» το οποίο θα πριμοδοτήσει την απόσυρση των παλιών, ενεργοβόρων κλιματιστικών και ψυγείων.

 

 

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τον «πόλεμο» των αντιβιοτικών με τα μικρόβια

 

Η μικροβιακή αντοχή είναι η κατάσταση όπου ο μικροοργανισμός εμφανίζεται ανθεκτικός σε κάποιο ή κάποια αντιβιοτικά του φάσματος του. Τα μικρόβια προσαρμόζονται στις συνθήκες που βιώνουν…και επιβιώνουν αναπτύσσοντας μηχανισμούς αντοχής. Η σημαντικότερη κινητήρια δύναμη της εξέλιξης τους είναι η κατανάλωση των αντιβιοτικών. Η αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά αποτελεί τη διαχρονικότερη κρίση Δημόσιας Υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης έφτιαξαν βιοπλαστικά ποτηράκια από φλούδες πορτοκαλιού

 

Στην τελική ευθεία για τον Πανελλαδικό Τελικό του Προγράμματος “Εικονική Επιχείρηση 2022” που θα πραγματοποιηθεί στις 13  Μαΐου στο Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Stavros Niarchos Foundation Cultural Center η μαθητική ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης που συμμετέχει στο διαγωνισμό με μια πρωτότυπη ιδέα την παρασκευή προϊόντων, όπως βιοπλαστικά ποτηράκια από φλούδες πορτοκαλιού.

 

School Eurovision: Η συμμετοχή της 5ης τάξη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης (video)

 

Με το τραγούδι  ” Να αγαπάς” σε στίχους του Νίκου Βελιώτη και μουσική – ερμηνεία του Παντελή Θαλασσινού θα συμμετάσχει η 5η τάξη του 7ου Δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης στον διαγωνισμό τραγουδιού στο διαγωνισμό School Eurovision Song Contest 2022, εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Μάλιστα οι μαθητές ερμηνεύουν το τραγούδι και στη νοηματική.

 

Ο Δήμος Αθηναίων φέρνει τον  “Πολιτισμό στις Γειτονιές”!

 

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Athens Culture Net φέρνει τον πολιτισμό στις γειτονιές της Αθήνας, φέρνει τον πολιτισμό στον πολίτη και στον επισκέπτη, διοργανώνοντας και υλοποιώντας πολιτισμικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο,  από τις 12 έως και τις 29 Μαΐου, στην περιοχή της Κυψέλης.

 

 

Πρεμιέρα σήμερα για το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

 

Με 103 συνολικά ταινίες ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους σινεφίλ το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, σήμερα, Δευτέρα 9 Μαΐου, στις αίθουσες του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου, του Γαλλικού Ινστιτούτου, αλλά και τοπικών σχολείων που θα στεγάσουν ειδικές προβολές για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!