Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο

Επιλέγοντας Ειδήσεις με Κοινωνικό Αντίκτυπο από το ertnews.gr & το csr@ert.gr/ 12/05/2022

 

Podcast: Η ζωή των ζώων δεν μας ανήκει

 

Η «Σκέψη της Ημέρας», το καθημερινό ένθετο της εκπομπής «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, είναι αφιερωμένη στα ζώα και την μοιράστηκε με τους ακροατές του Πρώτου Προγράμματος 91,6 και 105,8 ο «ενεργός» πολίτης Γιώργος Λιγνός.

 

 

Ισπανία: Ο νέος νόμος για τις αμβλώσεις επιτρέπει σε κορίτσια 16 ετών να κάνουν έκτρωση χωρίς γονική άδεια

 

Ο νέος νόμος για τις αμβλώσεις, που θα επικυρωθεί  την ερχόμενη Τρίτη από το υπουργικό συμβούλιο, περιλαμβάνει μία σειρά από άρθρα που προστατεύουν και επεκτείνουν το ήδη κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών στις αμβλώσεις. Όπως αποκαλύπτει η Cadena Ser επικαλούμενη πηγές από το υπουργείο Ισότητας , το προσχέδιο νόμου προβλέπει ότι ο νέος νόμος για τις αμβλώσεις θα επιτρέπει στα κορίτσια από την ηλικία των 16 ετών να διακόπτουν την εγκυμοσύνη τους χωρίς γονική άδεια. Επιπλέον η διακοπή της εγκυμοσύνης θα είναι εγγυημένη σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

Μελέτη: Η ανακύκλωση ευκαιρία για τη μακροπρόθεσμη αυτάρκεια της Ευρώπης

 

Η επίτευξη του στόχου της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ για την κλιματική ουδετερότητα έως το 2050 θα απαιτήσει 35 φορές περισσότερο λίθιο και 7-26 φορές την ποσότητα σπάνιων μετάλλων σε σύγκριση με αυτό που χρησιμοποιεί σήμερα η Ευρώπη, σύμφωνα με μια πανεπιστημιακή μελέτη του βελγικού KU Leuven. Σύμφωνα, μάλιστα, με τη μελέτη αυτή η ανακύκλωση αποτελεί την “καλύτερη ευκαιρία της Ευρώπης να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη αυτάρκεια.

Δυτ. Μακεδονία: Εντάχθηκαν 88 επιχειρήσεις στην «Επιχειρηματική ευκαιρία»

 

88 επιχειρήσεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική ευκαιρία στη Δυτ. Μακεδονία, σχετικά με την ενίσχυση επιχειρήσεων, για την εφαρμογή καινοτομιών ή και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας», στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης στο ΕΣΠΑ , το οποίο είχε υπογράψει ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

 

Ξανά σε λειτουργία η Μονάδα Αποτοξίνωσης νοσοκομείου «Χατζηκώστα»

 

Σε λειτουργία τέθηκε εκ νέου η Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης στο Πολυδύναμο κτίριο του νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

 

 

Τα Μουσεία της Λέσβου δικτυώνονται και συνεργάζονται

 

Τα Μουσεία της Λέσβου, στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022, συναντώνται και συζητούν για την πιο αποτελεσματική δικτύωση και συνεργασία, με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών, που θα να αναδείξουν τον σημαντικό τους ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα και θα συμβάλουν στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού.

 

 

Save your hood: Νέα δράση καθαρισμού στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς

 

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 στις 11π.μ.,  θα γίνει η τρίτη ομαδική προσπάθεια από τα μέλη της Save Your Hood Thessaloniki, της Εθελοντικής Ομάδας “Ηφαιστίων”, της Lions Club Θεσσαλονίκη και του Σωματείου Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, να καθαρίσουν πινακίδες, στύλους, κι άλλα είδη αστικού εξοπλισμού, από μουντζούρες και διαφημιστικά ή ενημερωτικά φυλλάδια, στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Αγοράς.

 

dDF22-dare Dance Festival

 

Η ομάδα του Dare.Dance.Digitalize διοργανώνει το διήμερο φεστιβάλ dare Dance Festival (dDF22) 28 και 29 Μαΐου στην Αθήνα στο Cinema Ideal (οδός Πανεπιστημίου 46, Αθήνα). Ο κύριος στόχος του dare Dance Festival είναι να παρουσιάσει στο κοινό, καλλιτεχνικά έργα που να μην αναπαράγουν τις κοινωνικές συμβάσεις και αναπαραστάσεις, αλλά να γίνουν ένα ισχυρό μέσο που θα δίνει χώρο στο διαφορετικό και θα (συν-) διαμορφώνει το αδιαμόρφωτο. Το όραμα του dare Dance Festival είναι να ενώσει περισσότερους ανθρώπους και καλλιτέχνες, περισσότερες πόλεις, διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, οργανισμούς μέσα από short films, videodances και παραστάσεις. Φιλοδοξεί να γίνει η αφορμή για ‘’φρέσκους, ζωντανούς ονειρικούς και πραγματικούς καλλιτεχνικούς διαλόγους’’ που θα φέρνουν σε επικοινωνία τους πολύπλευρους πληθυσμούς που κατοικούν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, σε μια εποχή που οι προκλήσεις είναι τεράστιες και η απάντηση σε αυτές είναι απαραίτητο να περιέχει περισσότερες νέες αναπαραστάσεις, περισσότερη τέχνη-επικοινωνία-έρευνα-συμπερίληψη και μεγαλύτερο πάθος για ζωή!

Με σημαντικές διεθνείς συμμετοχές το φετινό Διεθνές Θερινό Σχολείο Ιατρικής & Βιοεπιστημονικής Έρευνας & Διαχείρισης του Παγκοσμίου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου

 

Από την Κυριακή 15 Μαΐου έως το Σάββατο 21 Μαΐου πραγματοποιείται φέτος για 10η συνεχή χρονιά στο Νέο Ίτιλο της Μάνης το ετήσιο Διεθνές Θερινό Σχολείο Ιατρικής & Βιοεπιστημονικής Έρευνας & Διαχείρισης του Παγκοσμίου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου, με τη συμμετοχή επιστημόνων και φοιτητών από 6 χώρες.

 

Ελληνική συμμετοχή στο «Europe Goes Green Films» στην Αλεξάνδρεια

 

Το Παράρτημα του ΕΙΠ στην Αίγυπτο συμμετέχει στο πρόγραμμα «Europe Goes Green Films», το οποίο πραγματοποιείται στην Αλεξάνδρεια από 10 έως 29 Μαΐου 2022, με την προβολή συλλογής ταινιών κινούμενων σχεδίων μικρού μήκους, από το αρχείο της ASIFA HELLAS. Η προβολή πραγματοποιείται το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παραρτήματος [18, Sidi Mitwaly, 21131 Attarin, Alexandria].

 

 

Περιφέρεια Κρήτης και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τιμούν τις εκδηλώσεις στην Αυστραλία για την 81η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

 

Με την παρουσία αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κρήτης καθώς και υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιηθούν φέτος στην Αυστραλία οι εκδηλώσεις εορτασμού της 81ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης. Το πρόγραμμα της αντιπροσωπείας στην Αυστραλία περιλαμβάνει δράσεις και εκδηλώσεις στο Σύδνεϋ, στην Καμπέρα, στη Μελβούρνη και στο Ντάργουιν.

Μοιράσου το άρθρο!